שבת שלום לכולם

../images/Emo63.gif פרשת וישלח

לאחר פגישת יעקב ועשו,נכנס יעקב כדי לשבת בנחת בארץ.הוא קונה נחלה בשכם ומתיישב בה. אולם,כאן קופץ עליו רוגזה של בתו דינה,הנלקחת ע"י שכם בן חמור נשיא העיר. כשבא שכם ל"וורט" סדרו בניו של יעקב שראשית יפגשו בדרך וניהלו את "העסק" בדרכם שלהם. העסק ממשיך למלחמה שבסופה כובשים שמעון ולוי את שכם והורגים בה כל זכר. כאשר הם חוזרים עם כל השלל,בא יעקב ומאשים אותם בכך שבעצם עוד לא הגיע הזמן לכך שהרי הובטחה לו הארץ כאשר יפרה וירבה וכעת הוא רק מתי מספר. בתגובה לכך,עונים שמעון ולוי בסקאלה אחרת: "הכזונה יעשה את אחותנו?!" לעומת זאת אנו רואים שבפרשת ויחי,מבטיח יעקב ליוסף: "ואני נתתי לך שכם אחד על אחיך,אשר לקחתי מיד האמורי בחרבי ובקשתי". פסוק זה מעלה שתי שאלות: 1.איזו חרב ואיזו קשת?! הרי שמעון ולוי לקחו את שכם בחרבם בניגוד לדעת יעקב, לכאורה?! 2.למה יעקב נותן את שכם ליוסף דווקא, לא עדיף לתת לשמעון או ללוי, שכבר כבשוה?! כתשובה לשאלה הראשונה מביאים חז"ל שלושה טעמים: 1.רש"י על פרשת ויחי-בעקבות כיבוש שכם,חששו של יעקב התאמת ונאספו אומות העולם להלחם או להתערב בעם ישראל.יעקב חגר כלי מלחמתו ויצא לקרב וכמובן,ניצח. 2.רש"י בפרשתינו-בטחו בכוחו של "זקן" הלא הוא יעקב. בפסוקים מודגש בכל פסוקי המלחמה שהיו בני יעקב וי"ס שיעקב נלחם איתם,כשראה שנקלעו למלחמה. 3.אונקלוס בפרשת ויחי-שם מסביר שהחרב והקשת הם תפילה ובקשה. התשובה לשאלה השני'ה היא משמעותית בהרבה יותר. רש"י בפרשת ויחי מציע פתרון: "לפי שאתה טורח להתעסק בקבורתי וגם אני נתתי לך נחלה שתקבר בה". אך למה שכם??? קודם נבין מהי שכם ומיהם יוסף,שמעון ולוי. שכם העיר המושחתת הגדולה ביותר אחרי סדום. רואים זאת כשאברהם נכנס לארץ ועבר בשכם וראה שם את מעשי העיר והוצרך להבטחתו של ה':"לזרעך אתן את הארץ". וכן,לאחר המבול,גדרו אומות העולם את עצמם מעריות {משום שחשבו שבשל כך היה המבול, ולא ידעו שנגזר דינם על הגזל} ואילו שכם בן חמור לא בחל,כלשון רש"י לענותה שלא כדרכה. ואף הכתוב מעיד ואומר במפורש "וכן לא יעשה". לוי ניחן במידת הנקמה. חוץ ממקרה זה,אנו מוצאים את המידה הזו גם במעשה שבטו לאחר חטא העגל ובמעשה פינחס וקנאתו לה'. וכל זה מגיע מתוך פרץ של קנאה. הקב"ה מעניק לו משאב ניצול מתאים לניצול כח קנאותו-בבית המקדש. ללוי אין נחלה,הוא מפוזר בין השבטים,אך במקדש,שם הוא מתאחד כי שם בדיוק קנאה כזאת דרושה על מנת לכוון לשם שמים. שמעון לשמעון ישנה מידת הגבורה במובנה הפשטני והמעשי. שמעון לא מקבל ברכה בפרשת "וזאת הברכה" ומיעקב הוא מקבל ברכה רק בשותפות עם לוי-הוא הרי נגרר אחריו. נחלתו של שמעון היא המדבר-שהרי מול כח ההרס שלו אי אפשר לעמוד. לכן מסוכן לתת לו נחלה במקום יישוב.שם במדבר כוחו לא יפגע באיש. ומי כן יושב במדבר??? עמלק!!! ואת עמלק לא ניתן לתקן ולשנות,את עמלק צריך למחות!!! וזו בדיוק העבודה בשביל שמעון. יוסף בנו המועדף של יעקב. יוסף יורד למצרים ומבלי להתקלקל הגיע להיות המשנה לפרעה מלך מצרים. וזוהי דרכו של יעקב-יעקב פועל להשפיע על המציאות וכך בדיוק פועל גם יוסף. ממילא הנכון ביותר הוא לתת לו את העיר שכם,בה יש הרבה מאד מה לתקן. יהי רצון שנדע גם אנו, לתקן את הטעון תיקון כיוסף, לקנא לראוי לקנאות כלוי, ולהוקיע את הראוי להוקיע כשמעון וכאשר נדע ונשכיל לעשות כל דבר כהלכתו ובזמנו נזכה לנחלה הראוי'ה לנו

../images/Emo197.gif האדמו''ר

מנחם נחום פרידמן משטפנשט נפטר:י"ד כסלו אביו:האדמו"ר ישראל מרוז'ין. אמו:הרבנית שרה. בנו:האדמו"ר אברהם מתתיהו. בנותיו:הרבנית בת שבע {בעלה ר' אברהם יהושע העשיל}, הרבנית גיטל {בעלה אדמו"ר אברהם יעקב מסדיגורא}. אחיו:ר' אברהם יעקב מסדיגורא,ר' דוב בער מליובה,ר' דוד משה מטשורטקוב,ר' שלום יוסף מסדיגורא ור' שרגא מהוסיאטין. אחיותיו:הרבנית גיטל'ה,הרבנית חיה מלכה,הרבנית לאה והרבנית מרים. סבא: ר' שלום שכנא ומרת חווה. בראש חודש תמוז ה'תקצ"ו נשא לאישה את בתו של ר' אליעזר קושאנסקי. ד' מנחם אב ה'תרי"ט נולדה בתו השנייה בת שבע –שהסתלקה בגיל 28 ער"ח ניסן ה'תרמ"ז. הסתלק בשנת ה'תרכ"ט.

../images/Emo17.gif סיפור לשבת

לכל שאלה תשובה?! הסוחר ונערו היו צריכים להעביר סחורה מעיר אחת לעיר אחרת מהלך במדבר שלושה ימים. העמיס הנער את הסחורה על הגמלים והחמורים ועם הנץ החמה שמו פניהם אל המדבר. לקראת ערבו של יום,לאחר הליכה קשה ומייגעת,ראה הסוחר נווה מדבר קטן, הם חנו שם כדי להשקות את הבהמות וכדי להניח את הראש,להירגע כדי להתכונן ליום המחרת. אמר הסוחר לנערו:"שמור על החמורים והגמלים ואני אניח את גופי העייף למספר שעות ואח"כ אשמור אני ואתה בני תלך לנוח" התרחק הסוחר למקום שקט כדי לנוח והנער ישב על אבן והחל חושב על הבעיות המטרידות אותו,אולי ימצא להן פתרון. לא עברה שעה והסוחר מרגיש טלטול בכתפו,הי'ה זה הנער. "מה קרה???" שאל הסוחר בבהלה. "כדי להישאר ער אני מאמץ לפתור חידות אבל איני מוצא להן פיתרון" "ומה שאלתך???" שאל הסוחר העייף. אמר הנער:"כשאני נועל סנדלים חדשים,יש לסנדלים סוליה עבה,ברבות הימים נעשית הסוליה דקה דקה, לאן נעלמה הסוליה העבה???" נאנח הסוחר וענה לו:"הלכת בסנדליך,שפשפת את הסוליה והיא נעלמה.עכשיו אנא,תן לי לישון,אני עייף מאוד" חזר הנער למקומו,והנה לא עברה כמחצית השעה ושוב מרגיש הסוחר טלטלה עזה בכתפו. "סליחה,אדוני" עמד הנער שם שוב "אבל כשאני מדליק נר כמו שעשיתי עכשיו,הנר הולך ונעשה קטן יותר ויותר,החלב של הנר נעלם,לאן הוא נעלם???" " איני יודע,אולי כשאאגור כוח ועייפותי תלך,אז אמצא את הפתרון,בנתיים תן לי לישון" סובב הסוחר פניו והנער חזר למקומו. עברה עוד שעה קלה ושוב העיר הנער את הסוחר משנתו: "איני יכול אדוני,זה דחוף."התחנן הנער "כשדופקים מסמר בעץ נוצר חור בעץ,לאן נעלם העץ שהיה קודם בחור???" הפעם כעס הסוחר מאוד,סובב את פניו והנער הבין והלך לפינתו. אחרי מספר דקות ראה הנער את הסוחר עומד לידו ומביט בו לפתע אמר הסוחר:"עכשיו לי יש שאלה אחת אליך,שאלה קשה,אולי תוכל לתת לי פתרון עליה???" שמח הנער והשיב:"כבוד גדול הוא לי אדוני שאתה שואל נער חסר ניסיון כמוני,באמת כבוד גדול הוא לי". "תענה לי נערי,כשאתה שאלת אותי את החידות שלך, אולי אתה יודע להיכן נעלמו החמורים והגמלים עם כל הסחורה שלנו???" לפעמים אנחנו עסוקים בלשאול ולדרוש סחור סחור סביב נושאים, הולכים לחפש אותם במקומות אחרים אבל בעצם שוכחים את הסחורה היקרה העומדת ממש לא רחוק מאיתנו ומחכה לנו

../images/Emo71.gif טעים...

נסיכת הנילוס ברוטב אדום המצרכים: דג נסיכת הנילוס פרוס {למרוח במיץ לימון והניח כחצי שעה ואח"כ לשטוף} 2 בצלים מגורדים 2 ראשי שום חתוכים לפרוסות 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות 3 גזרים פרוסים דק 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות מעט כוסברה קצוצה ככף וחצי רסק עגבניות פפריקה מתוקה בשמן+מלח+פלפל שחור לפי הטעם אופן ההכנה: *מטגנים את הבצל עד להשחמה. *מוסיפים את השום+הגזר ומטגנים עוד כ 15 דקות. *מוסיפים את הפלפלים+העגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-10 דקות נוספות. *מוסיפים את כל המצרכים הנוספים ומביאים לרתיחה. *מניחים את פרוסות הדג באופן שהרוטב מכסה את הדג. ומבשלים על אש קטנה במשך כשלושת רבעי שעה עד שעה.

../images/Emo133.gif זמני השבת

כניסה: ב"ש: 16:09 חיפה:16:06 י-ם:15:58 פ"ת:16:15 ת"א:16:15 יציאה: ב"ש:17:17 חיפה:17:15 י-ם:17:16 פ"ת: 17:16 ת"א: 17:16 ר"ת: ב"ש:17:51 חיפה:17:48 י-ם:17:50 פ"ת: 17:49 ת"א: 17:49

../images/Emo79.gif שיר לשבת

יהי רצון מלפניך שתשרה שכינה במעשה ידיכם. זייט'ס מצליח! ברענגט'ס משיח! וינטש איך אייך אלע גלייך לאמיר זוכה זיין ביצוע:אברהם פריד

../images/Emo35.gif חידה על פרשת השבוע ../images/Emo35.gif

בלב ה29 ולה במניין הוא משנה, פעמיים שהם אחד.

../images/Emo70.gif פתרון החידה לשבת ויצא ../images/Emo70.gif

בכח ובראשון שלו הוא לא מבקש הרבה ובסיסי.
בכח-בפרק כח ובראשון שלו-הראשון של כח זה כ'-פסוק כ' יעקב מבקש לא הרבה ומבקש דברים בסיסיים שישמור אותו ה' בדרך,לחם לאכול ובגד ללבוש

שבת חמימה ומבורכת ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

לוותיקים ולחדשים. אני שמח לראות שהרבה חדשים הצטרפו אלינו. שיהיה לכולנו שבת שלום ומבורכת

eti35

New member
שבוע טוב ומבורך../images/Emo140.gif

רואי, שלחתי לך מסר לפני כ- 10 ימים מצפה ממך לתשובה.

למעלה