../images/Emo17.gif סיפור לשבת
לכל שאלה תשובה?! הסוחר ונערו היו צריכים להעביר סחורה מעיר אחת לעיר אחרת מהלך במדבר שלושה ימים. העמיס הנער את הסחורה על הגמלים והחמורים ועם הנץ החמה שמו פניהם אל המדבר. לקראת ערבו של יום,לאחר הליכה קשה ומייגעת,ראה הסוחר נווה מדבר קטן, הם חנו שם כדי להשקות את הבהמות וכדי להניח את הראש,להירגע כדי להתכונן ליום המחרת. אמר הסוחר לנערו:"שמור על החמורים והגמלים ואני אניח את גופי העייף למספר שעות ואח"כ אשמור אני ואתה בני תלך לנוח" התרחק הסוחר למקום שקט כדי לנוח והנער ישב על אבן והחל חושב על הבעיות המטרידות אותו,אולי ימצא להן פתרון. לא עברה שעה והסוחר מרגיש טלטול בכתפו,הי'ה זה הנער. "מה קרה???" שאל הסוחר בבהלה. "כדי להישאר ער אני מאמץ לפתור חידות אבל איני מוצא להן פיתרון" "ומה שאלתך???" שאל הסוחר העייף. אמר הנער:"כשאני נועל סנדלים חדשים,יש לסנדלים סוליה עבה,ברבות הימים נעשית הסוליה דקה דקה, לאן נעלמה הסוליה העבה???" נאנח הסוחר וענה לו:"הלכת בסנדליך,שפשפת את הסוליה והיא נעלמה.עכשיו אנא,תן לי לישון,אני עייף מאוד" חזר הנער למקומו,והנה לא עברה כמחצית השעה ושוב מרגיש הסוחר טלטלה עזה בכתפו. "סליחה,אדוני" עמד הנער שם שוב "אבל כשאני מדליק נר כמו שעשיתי עכשיו,הנר הולך ונעשה קטן יותר ויותר,החלב של הנר נעלם,לאן הוא נעלם???" " איני יודע,אולי כשאאגור כוח ועייפותי תלך,אז אמצא את הפתרון,בנתיים תן לי לישון" סובב הסוחר פניו והנער חזר למקומו. עברה עוד שעה קלה ושוב העיר הנער את הסוחר משנתו: "איני יכול אדוני,זה דחוף."התחנן הנער "כשדופקים מסמר בעץ נוצר חור בעץ,לאן נעלם העץ שהיה קודם בחור???" הפעם כעס הסוחר מאוד,סובב את פניו והנער הבין והלך לפינתו. אחרי מספר דקות ראה הנער את הסוחר עומד לידו ומביט בו לפתע אמר הסוחר:"עכשיו לי יש שאלה אחת אליך,שאלה קשה,אולי תוכל לתת לי פתרון עליה???" שמח הנער והשיב:"כבוד גדול הוא לי אדוני שאתה שואל נער חסר ניסיון כמוני,באמת כבוד גדול הוא לי". "תענה לי נערי,כשאתה שאלת אותי את החידות שלך, אולי אתה יודע להיכן נעלמו החמורים והגמלים עם כל הסחורה שלנו???" לפעמים אנחנו עסוקים בלשאול ולדרוש סחור סחור סביב נושאים, הולכים לחפש אותם במקומות אחרים אבל בעצם שוכחים את הסחורה היקרה העומדת ממש לא רחוק מאיתנו ומחכה לנו