שבת שלום... ושאלה!?

agag801

New member
שבת שלום... ושאלה!?

היי
הגעתי לכאן כדי לשמוע עצות מהמנוסים של הפורום ובכלל
אני ובין זוגי עוברים להתגורר באזור שבו בנו מנישואים ראשונים מתגורר לי יש ילד קטן בשנתיים מהבן שלו וההתלבטות היא אם לשים את בני באותו בית הספר עם הבן שלו או שלמצוא בית ספר אחר.
מה אתם מציעים מניסיון או מתחושה.?
אני מאד מבולבלת כי כביכול הבית ספר של הבן שלו הוא אחד הטובים בתל אביב.
אשמח לקבל עצות
שבת מנוחה לכולם...

Phoenix00

New member
ההתלבטות כלל לא ברורה

אם הבנתי נכון, יש לך ילד הצעיר בשנתיים מבנו של בן זוגך, ואת שואלת אם לרשום אותו לבית הספר בו לומד בנו של בן הזוג?

למה בכלל להתלבט? הם לא בני אותו גיל, ולא באותה כיתה.

למה להתלבט (2)? הם הרי נפגשים במקומות מעט יותר אינטימיים מבית הספר, לא? הבית שלכם לדוגמא...
הם, להערכתי, עומדים לישון מדי פעם באותו בית, אז מדוע שלא יוכלו להיות בבית ספר זהה?

ולמה למנוע מבנך חינוך טוב יותר בבית ספר טוב יותר, רק כי במקרה, לומד שם מישהו אחר שגדול ממנו בשנתיים?

מה שבאמת מסקרן אותי זו השאלה, על מה בכלל ההתלבטויות שלך?

מה שמעורר תהיה: האם שניכם יחד וכל אחד לחוד, באמת ובתמים, סגורים על ההחלטה לעבור למגורים משותפים, או שיש צד אחד שרוצה יותר....?

שבת שלום

agag801

New member
תשובה

בעניין המגורים המשותפים. אנחנו רוצים אבל יש לנו המון חששות. יש לנו ילדה משותפת בכל הסיפור הזה. והחלטנו שעכשיו הגיע הזמן לנסות חיים משותפים העניין הוא שאני צריכה להתרחק מהמשפחה שלי שעוזרת לי המון עם הילדים ולהגיע לגור באזור שלו.

Phoenix00

New member
אז קודם הבאתם

ילדה במשותף, ורק עכשיו אתם מרגישים חשש לעבור לגור יחד?

משום מה, נדמה היה לי שעוברים לגור יחד, ורק אחר כך מביאים ילדים לעולם.

או שמביאים ילדים לעולם, כשבטוחים בזוגיות (בטח ובטח בפרק ב').

או שאם מביאים ילדים משותפים לעולם, עוברים לגור יחד ללא תהיות ועיכובים, כדי לא לחזור על הסדרי הראייה מפרק א'....

(או שיש כאן נתונים נוספים שטרם העלית?)

אני שואל בשיא הרצינות: את באמת ובתמים חושבת שמיקומו של בית הספר בו ילמד הבן שלך, הוא הבעיה הגדולה כאן?

XמXלה

New member
דווקא לא רואה בזה בעיה

לפני 20 שנה אמרו על כלה בהריון "לא אמורים להתחתן ואח"כ להביא ילדים" היום זה דבר של מה בכך.
מי אמר שחייבים לעשות ילדה משותפת ולגור ביחד? דווקא נשמע לי רעיון לא רע בכלל אם הוא מתאים לשני הצדדים כמובן

Phoenix00

New member
אז כמו שאומרים בפוליטיקה...

"דבריי הוצאו מהקשרם"....

אסביר שנית:

כבוגרי פרק א', אנחנו אמורים להיות יותר "חכמים", ולדעת את הכיוון יותר בבירור.
ואם יש בן זוג שנראה לנו שיש איתו עתיד משותף, האופציה להביא ילדים משותפים, היא בהחלט במקומה.
לא משנה אם זה לפני, אחרי, או תוך כדי החתונה.

ואם בני הזוג שניהם מסכימים, אפשר לגדל את הילד בשני בתים - אחד על הירח, ואחד על כדוה"א.

אבל לא כדאי לחשוב גם על טובת הילד? במיוחד שיש לנו כבר ילדים שנודדים מבית לבית?

דמייני את עצמך עם ילדים מסיבוב ראשון + גרוש והסדרי ראיה לילדים הנ"ל + בן זוג נוכחי עם ילדים מסיבוב ראשון והסדרי ראיה לילדיו עם גרושתו + ילד משותף לשניכם שגר בשני בתים שונים....
זה באמת נראה לך הגיוני, ראוי או רצוי?

אז נכון, לא חייבים לעשות ילד משותף ולגור יחד, אבל למה לסבך דברים יותר מכפי שכבר סיבכנו אותם?

חוץ מזה, נראה שלזוגיות כאן מפריעים עוד הרבה דברים, לפני ענין מיקום בית ספרו של הילד, וזו היתה כוונת המשורר מלכתחילה....

מקווה שהובנתי יותר

XמXלה

New member
הובנת
אבל אבל

יש מקרים שזה מתכון מנצח בעיקר במקרים של פרק ב' (מודה שלעשות את זה בפרק א' לא מובן לי...)
ואם אני לוקחת את זה למקום האישי שלי, אנחנו כמעט שנתיים ביחד ולא רוצים לאחד מגורים בשנים הקרובות לפחות עד ששני הגדולים שלי יעזבו את הבית ובינתיים הילדים שלו והשניים 'הקטנים' שלי יגדלו קצת. הגענו למסקנה שכל אחד מאיתנו רגיל לנהל את הבית ואת הילדים שלו בדרך מסוימת ולא דחוף לנו צרות בזוגיות הנהדרת שלנו. זה פשוט מורכב מידי.
בכל אופן, אם היה לנו ילד משותף (אני רוצה, הוא לא
) הייתי בוחרת בדיוק באותה מתכונת רק במגורים קרובים יותר כמו דו משפחתי/אותו בניין וכד' דבר שגם ככה אנחנו מתכננים לעשות מתישהו.

הנה זוג שבחר בדרך הזו
http://www.nrg.co.il/online/55/ART1/884/674.html

זה נשמע לי

מורכב מידי כל העסק הזה של התנהלות בשני בתים שונים, ועוד כשיש ילדים משותפים שם באמצע.
מבחינת הילדים, לדעתי האישית, זה עוד יותר מסובך ומורכב, הרבה מעבר לגירושים הרגילים (שלצערנו הרב כבר הפכו לנורמה ...).

XמXלה

New member
גם ככה הכל כ"כ מורכב

גירושין, פרק ב', ילדים מפה, ילדים משם
אז שכל אחד יבחר את המורכבות שאיתו הוא יכול ורוצה להתמודד

agag801

New member
תשובהל

אני מבולבלת/מפחדת כי הבן שלי מאד שונה מהבן שלו. כשאנחנו נמצאים ביחד הבן שלי מאד מצפה ליחס מהבן שלו שלפעמים לא מתייחס אליו בכלל והפחד שלא יהיה מצב בבית הספר שהבן שלי יצפה שהוא כביכול ישמש האח הגדול וזה לא מה שיקרה. בפרק ב׳ יש המון פחדים וחששות.

בדד1

New member
בעיה קטנה מאוד

בכל עיר שתגיעי אליה
יש איזורי ירשום
והעיריה היא שתקבע לך (ברוב המקרים) באיזה בית ספר ילמד הבן שלך

חוץ מזה יש לכם כבר ילדה משותפת אז נראה לי שהבעיה שלך
היא הפחד מפרידה ומה יהיה אחריה

למעלה