שבת שלום ומבורך

טופי33

New member
שלום עידן ושנה טובה

אין לי הרבה להוסיף ובכל זאת.
הבית הישן מייצג את העבר ומצייג אותך כהרכב של ישן וחדש כאחד.
היית בירושלים די שלם \יוצא מחנות כלומר פתוח לקבל ולתת.
מגיע לבית והמיטות תפוסות = אתה מרגיש חסר מנוחה \מרגיש שאין לך יכולת להניח את הראש ממחשבות,
החתולים במקרה זה מייצגים את כל הדברים שמפריעים לך יש גורמים שאינך יכול לגרש .אתה נעזר בחברים אך זה לא מספיק.
החתולים במידת מה מייצגים אותך:הם רןצים כמוך קרבה משפחתית אך גם חשוב לך ולהם להיות בצמיחה בגינה בחוץ במרחב הפתוח .לחתול יש פן הישרדותי ומיסתורי שמתאים גם לך וכנראה שגם אתה לפעמים חוטא ומרחם על עצמך .[סליחה אם פגעתי.]בכל מקרה אתה כמוהם מצליח להיות אסרטיבי ולהגיע ליעד .
בהצלחה רבה ושנה טובה

idanmeri

New member
היי טופי

פתוח לקבל ולתת - מרגיש כך. וזה עוד מתקשר לבית הישן בתקוה החדשה: שינוי והתחלה חדשה, ראש פתוח.

חסר מנוחה - בהחלט מרגיש כך לאחרונה. מרגיש חוסר בזמן לעצמי, שאני יותר מדי עסוק בעבודה או באחרים, ולפעמים מרגיש שאחרים כל הזמן משתפים אותי בעניינים האישיים שלהם במקום הפוך.

חתולים שמייצגים דברים שמפריעים - נשמע נכון. אולי קשיים מסוימים שאני עובר בתקופה האחרונה, אולי בהתחלה של קשר זוגי רציני.
גם העניין של להיות בחוץ יכול להתאים לפירוש. אני רוצה את המשפחתיות, ומ צד שני בחרתי להמשיך עוד שנה בצבא, כך שאגיע פעם בשבוע הביתה ולא כל יום.

חוטא ומרחם על עצמך - לא כל כך הבנתי.

תודה רבה! הצלחת לדעת בנקודות שלא חשבתי עליהן

שנה טובה וחג שמח :-*

טופי33

New member
שנה טובה עידן

לגבי החתולים ציינת שחלקם נראו מסכנים לכן ציינתי שיש בכך רחמים עצמיים .זה קיים בכולנו במידות שונות ואנו לא רואים זאת בעין יפה וכשחשים בכך רואים זאת כחטא וממגרים זאת.
קיבלתי נקודות מבט שונות ומגוונות העיקר שזו תהיה שנה טובה ופורייה

idanmeri

New member
שנה טובה גם לך טופי ותודה על העזרה

לגבי החתולים והרחמים - עליתי על משהו.
ראי תגובתי לקוסמת הורודה

מאחל לך שנה של שגשוג ואושר

ilgnd

New member
הרגשה עצבנית אחרי חלום

שלום לכולם,
אני 33, נשוי ואב לילד.
הרבה פעמים אני חולם חלום שבו אני רב עם מישהו אחר, ריב של ממש: צעקות, עצבים, בכי וכו'.
כשאני מתעורר מהחלון אני מרגיש מאוד עצבני ונסער, וההרגשה הזו עוברת רק אחרי שעות רבות.
השאלה שלי היא למה כשאני מתעורר מהחלום אני מרגיש כך? הרי זה רק חלום ואני אמור להתעורר רגוע.
&nbsp
ההשערה שלי היא שהרגשה של מתח ועצבנות קשורה לכימיקלים כאלה או אחרים שהמוח מפריש, ומסיבה כלשהי הם מופרשים גם בחלום, כך שאני קם עם הכימיקלים האלה בתוכי.
האם זה הגיוני?
האם יש דרך להימנע מזה?
&nbsp
תודה לעונים

טופי33

New member
שלום לך ושנה טובה

לגבי ההשערה שלך אינני יודעת.
החלום הוא אמצעי להתגבר על דבר מה .בחיי היום יום אתה שומר על איפוק ורוגע ובחלום אתה "מרשה"לעצמך להתעצבן לצעוק וכן הלאה .
בגלל הצורך לפרוק את הכעס ולשחרר אותו הכעס "הולך "איתך .
לדעתי ,עליך למצוא דרך אחרת לפרוק כעס .-ספורט \כרית אגרוף וכן הלאה כך שהדרך לפרוק תהיה במציאות ולא בחלום.
בהצלחה רבה

ilgnd

New member
היי, תודה על המענה

המטרה הייתה להבין בעיקר למה אני מרגיש עצבני אחרי החלום, ולכן לא פירטתי על החלום עצמו.
קצת פירוט על החלום:
אני תמיד רב עם אותו בן אדם, והנושאים עליהם אני רב איתו הם אותם נושאים עליהם אני לא מתעמת איתו ביומיום, אז יש הרבה הגיון במה שציינת.
&nbsp
בכל הקשור לשאר חיי היום יום שלי, אין לי בעיית כעסים, או מתחים: אני עושה המון ספורט ובסך הכל החיים שלי זורמים בכיף.

idanmeri

New member
היי.. אני זוכר שגם לי היו פעם חלומות מהסוג הזה

יש תקופות שהחלומות מסוג כזה מופיעים הרבה.
לדעתי אין סיבה לחשוש, אלא לאפשר להם להיות, ועם ההתעוררות להמשיך בסדר היום כרגיל, ולהבין שהו רק חלום.

בדרך כלל תחושות של חלום עשויות ללוות אותנו גם למשך היום.
זה יכול להיות גם תחושות חיוביות כמו שמחה, התלהבות, ואפילו תחושות של גירוי מיני (לאחר חלום אירוטי).

Guy Yafe

New member
נצלש

מנצלש את השאלה
יש איזה הסבר פיסיולוגי לעניין הזה?
הרי חלום הוא רק חלום, מדוע התחושות האלה ימשיכו ללוות אותנו?

זה מאוד אינדיבידואלי

חלומות בשנת rem הם יותר חזקים ורגשיים מחלומות בשלבי שינה אחרים הם מורכבים יותר בפרטים ומשלבים תחושות ורגשות בעוצמה חזקה (כנראה כדי לפרוק כפי שטופי הציעה). הרבה אנשים שוכחים ביעף מהחלום והרגשות שהוא עורר ויש כאילו שהוא מלווה אותם זמן ארוך יותר כנראה העניין הנל שלכאורה אתה מדחיק אותו מסדר היום שלך שב ומטריד אותך בפנים בתת מודע ולכן מוצא את מקומו בחלום

kikona126

New member
מנגנוני המוח והשינה

אחד מהנושאים היותר נחקרים בימינו הוא מהם המנגנונים המוחיים המפקחים על מעגלי השינה והחלום.
&nbsp
בזמן השינה החשיבה לא פוסקת, להפך, בזמן השינה ישנה פעילות מנטלית חשיבתית. אומנם אופי הפעילות שונה, עצמת הרגשות שונה אך הפעילות המנטלית עמצה אינה פוסקת. יש חוקרים שטוענים שאחד התפיקידים של שנת חלום הינה לאמן את מערכת העצבים הקשורות באותן ההתנהגויות המופיעות בחלום - ובגלל זה בעצם הגוף משותק בזמן השינה. (מכירים את הכלבים שיושנים ורצים במיטה מתוך שינה?)
&nbsp
עם זאת התשובה לשאלה שלך ושל החולם שהתחיל את השרשור לא קשורה בכימיקלים המופרשים אלא במקור בו נמצא זכרון החלום בזמן היקיצה. לכל אדם יש מקור לזיכרון לטווח הקצר ומקור לזכרון לטווח הארוך. ביקיצה נכונה (שלא לפני הזמן לדגומא) זכרון החלום עובר לזכרון לטווח הארוך. אולם אם התעוררת לפני הזמן בו הספיק החלום לעבור למאגר הזכרונות לטווח הארוך, והחלום נשאר בתוך מאגר הזכרון לטווח הקצר אז תזכור אותו ותהיה לו השפעה על היום שלך.
&nbsp
עם זאת התיאוריה הפסיכו אנליטית של פרוייד מדברת על חלומות שנדחיק או כאלו שהיינו רוצים להדחיק אותם ולא מצליחים ומה המשמעות. פרוייד מדבר על זה שהחלום מופיע כפי שמופיע כדי שהאדם יהרהר בו וינסה להבין את המסר אותו החלום מעביר.
&nbsp
קצת על חלומות על קצה המזלג...

kikona126

New member
תודה

הנושא עניין ומעניין אותי. בעבר, חוץ מפירוש חלומות, קראיתי הרבה מאמרים אקדמאיים בנושא החלומות, פסיכולוגים ומדעים. אפילו יש לי בבית כמה ספרים בנושא.
&nbsp
היום יצא לי לראות את הפרסומת הזאת: https://www.facebook.com/LADbible/videos/2929354833778354/
עדין לא סגורה על עצמי אם אני בעד או נגד...

למעלה