שבת שלום א טודוס

שבת שלום א טודוס

השבת שבת ויגש זו השבת בה יוסף מתוודע אל אחיו ואומר "אני יוסף- העוד אבי חי" הוא התוודע אל אחיו במצרים לאחר שבתחילה התנכר להם ואף הראה את פניו הקשות. ואילו כאן במדינה הסוערת שלנו, שאין בה רגע דל אנו נתקלים בידיעות על מגזרים קיצוניים המתנכרים אל אחיהם מתוך אמונה שדרכם היא הדרך האמיתית של היהדות. הצניעות, שבמקורה מבוססת על ענווה, חסד ומוסריות הופכת בעניהם למשהו המבוסס על בורות, פחד והדרה. והנה סיפור המסופר על ידי ח"כ גילה גמליאל אודות אחד מגדולי רבני הספרדים: מסופר על הראשון לציון, הרב עוזיאל זצ"ל, הרב הראשי הראשון בישראל, שלפני כשישים שנה נסע באוטובוס ברחובותיה הפנימיים של העיר ירושלים. הרב הבחין בנערה עומדת לידו ומתביישת לשבת במושב הפנוי שלידו. פנה אליה הרב ואמר לה: "בתי את יכולה לשבת לידי". הנערה התיישבה לידו ופנתה אליו: "אתמול נסעתי בקו הזה וכאשר התיישבתי ליד רב חרדי, הוא מייד קם והתרחק ממני. התנהגותו פגעה בי מאוד ולכן היום לא העזתי לשבת ליד כבודו". הרב מייד ענה לה ואמר: "היהודי החרדי שקם ממקומו כאשר התיישבת היה רב, אבל לא חכם".

יהודיה1

New member
תגובה לאביב, אי ה טודוס..

בס"ד ראשית, הסיפור שלך היה יפה, אהבתי, גם שמעתי על הרב ניסים מעשיות גדולות על גדולתו אישיותו המיוחדת, אבל, למה לא לכבדו את כל בני האדם, פרט לקיצוניים, שיכובדו במקומותיהם... אם אדם דתי, מבקש לא לשבת ליד אישה מטעמי דת, למה לבזותו מה גם שאני מבינה אותו, למה לירוק עליו, כמו שראיתי בתמונה אחת השבוע, או אם הדתיים במאה שערים מבקשים, בשכונתינו בת ישראל אל תעברי בתלבושת לא צנועה ??? למה לעשות דווקא, למה שהערביות מסתובבות כאן על הגלביות שלהם הן זוכות לכבוד וזה לא מפריעה לאף אחד ??? למה ???? למה שהערבים לוקחים את הבנות שלנו לכפרים שלהם ועושים בהם כרצונם, וזאת... כאשר דעתם לבזות את עם ישראל בכלל ובנות ישראל בפרט ??? למה כולנו מתעלמים מהאמת ??? למה ??? הקב"ה מבקש מבנות ישראל ללכת בצניעות, למה לא משמוע לאבא שבשמים ??? למה ??? גם הסבא של אבא , סבא אלעזר לבש קופטן ב שלוניקי, והקפטן שלו, מעין שמלה עם פסים מוצגת כיום במוסאון ישראל בתל"א... למה לבזות את הדת ועל כל הבא עליה ??? ואת הדתיים ??? גם אנו חרדלים, לא נוהגים כמו כל הדתיים הקיצוניים, אבל בהחלט מכבדים אותם, זה דבר ראשון, דבר שני, שמו לב, כל דתי שעושה משהו, התשקורת מזה מנפחת את הענינים, שימו לב, כל דתיים עם הסרוגים, לוקחים אותם לחקירות ומדווחים על זה ומנפחים זאת, וכאשר משחררים אותם, לא מדובר על זה דבר, למה ??? למה הדתיים כל כך מזולזלים ??? אני מרגישה סוג אאאאא, יותר מכל אחד אחר, מספיק שאני שואפת ללכת בדרכי הבורא יתברך, ואוהבת כל יהודי.. ואפילו יש כאלה לא דתיים שמתנהגים מזה יפה וטוב.... וטובים .... אסור לעשות הכללות, ודעו לכם, שהציבור הסרוג הוא הכי עליתא שיכול להיות. ושיהיה לכולנו שבת שלום ומישורדו, יהי רצון וננוח כולנו במנוחה ושלווה שבורא עולם רוצה בה יהיה רצון... כל טוב א טודוס אמיגוס טי קרו ביין...

יולוי

New member
תגובה ליהודית.

התייחסותך למשל שהנשוא הוא הרב עוזיאל ממש לא לעניין. לי אין בעיה או וויכוח עם אף סקטור ביהדות שנוהג כראות עיניו בדלד אמותיו. ברגע שאדם, כל אדם, כופא את דעותיו ואמונותיו על סביבתו שלא "בדרכי נועם" כפי שהיהדות מלמדת אותנו אלא בניצול חולשות של השילטון בישראל און אז מתחילות הבעיות. במקביל לא מקובל עלי שלא דתיים יכפו את דעותיהם ואורחות חייהם על הדתיים. אגב ראוי לראות איך נוהגים היהודים, כולל החרדים שבחרדים בארצות מושבם.הקשיבי למה שהם אומרים בנושא. ואל תשכחי, פרט קטן אמנם, ישראל היא מדינת חוק ולא הלכה! כל סטיה מזה רק צרות מזמינה. שבת שלום

יהודיה1

New member
סימנדה בואנה אה טודוס אמיגוס...

בס"ד, ליולוי .... אומנם יש לי הרבה מה לומר על הכתוב... לא זה המקום אינני רוצה להפוך את פורום הלאדינו לפוליטיקה פוליטיקה הפכה לענין מכוער ביותר שמביא בין היתר לבלגן וויכוחים מיותרים ואם כן שלום על ישראל למרות הכל

אין שלום לרשעים

מספיק לראות את החרדים הקיצוניים במאה שערים עושים הפגנה שבה הם משתמשים בסמלים מתקופת השואה: טלאי צהוב, מדי אסירים ועוד בכדי להבין באיזה עולם מוטרף הם חיים. מי שקיצוני רואה הכל במשקפיים שמגדילות כל דבר: את ההר הכי רחוק הוא רואה הכי קרוב. את המכונית הרחוקה שנוסעת בכביש הוא רואה קרוב אליו והוא חשוב שכל רגע הוא עומד להידרס ככה זה הקיצונים- תמיד רואים תמונת עולם מוטרפת

יהודיה1

New member
טעות גדולה בידך...

בס"ד, שבוע טוב, ובאנה דייה, אורית... הסיפור הזה לא מתחיל בהדרת נשים, ופירושו - לכבד את כבוד הנשים ולא להשתמש בהן כאובייקט.. אכן ???? סליחה, זה התחיל מהחיילים מהפייטרים הטובים, מהחיילים הדתיים, שמקריבים את עצמם למען עם ישראל ולמען המולדת, ואנני מתביישת לגמרי לומר שאני נמנת על זרמם של אלה, שממלאים את הצבא של עם ישראל צבא יקר ואהוב שאמור להגן על עם ישראל, ובמקום זאת מלמדים אותו להצר לדתיים ולסרוגים ואלה, יצאו מאולם ההופעות כאשר הכריחו אותם לשמוע שירת נשים, מי עלמה, איש באמונתו יחיה, הלא כן ??? הם מאמינים שאין באמונתם וברצונם לשמוע שירת נשים, שירה יפה מאד, ושאינם מוכנים להאזין לה, ולא מטעמי זלזול מטעמי שמירת דתם, למה לזלזל בהם ???? ומכן זה התחיל, נשים צריכים לשמור על כבודתם, ולא רק לומר זאת.... שיהיה לך ולכל באי הפורום בואנה דיה סימנדה בואנה ורק טוב....

דומני כי מה שחסר כאן היא התחשבות הדדית

החיילים הדתיים- התורניים צריכים להתחשב בטקסים ממלכתיים ברגשותיהם של רוב המשתתפים. וביחידות כמו נח"ל חרדי יש להתחשב בצרכים של החיילים. את זה אמר הרב הצבאי לשעבר, הרב וייס.

הם מבזים קודם כל

את הסקטור החרדי עצמו. אנחנו זוכרים שבקרב החרדים יש המונים שמאוד-מאוד לא מסכימים עם הגישה הקיצונית הזו.

הרב לאו

הרב לאו, ניצול שואה, הזדעזע מההפגנה שהייתה במאה שערים ואמר שהם מבזים את עצמם והבנים שלהם, אלו שהולבשו איך שהולבשו ישנאו את עצמם כשיגדלו.

אם את משתמשת דווקא בדוגמה של הערביות

כדי להצדיק את הקיצונים החרדים - כנראה שבאמת נסתתמו טענותייך

efie01

New member
אני רק שאלה....לאביב

היי אביב, נראה כי מקומו של הדיון (המכובד הזה, באמת) לא בפורום הזה. אם כך יעשו בכל פורום (ויעלו כל נושא לדיון) הרי ששום ייחוד לא יהיה לאותו פורום. מה דעתך?

תודה ששאלת

1. הפורום אינו מנותק מן היום יום הישראלי ואסור שיהיה כזה. 2. בהודעה הראשית עשיתי קישור בין מה שקורה היום: הקצנה ובין מה שהיה אז וציינתי את המתינות הספרדית שהייתה נחלתו של הרב בן ציון חי עוזיאל שהיה כמובן אמון על מורשת ספרד ומורשת הלאדינו. 3. אם תדפדף אחורה בזמן בדפיו של פורום זה תגלה דיונים מרתקים על: בחירות 2003, דיונים על הספר "צופן דה וינצ'י", שירים, סיפורים אישיים מחיי הכותבים בפורום וכו'. 4. כן, יש להעלות נושאים רחבים אך להשתדל לקשר אותם לנושא הפורום הרחב ערב מצויין לך!

יהודיה1

New member
לאביב היקר ויתר המגיבים

בס"ד, אהבתי את הסיפור שלך על הרב ניסים, אכן, אחד הרבנים הגדולים שהיו אבל, אינני חרדית, אני חרדלית, מבינה כל אדם דתי ולא דתי (אינני רוצה להשתמש במושג חילוני) אבל ההקצנה כאן זה ישהו ממש לא נחמד, וזאת בלשון המטה... כל הלא דתיים רוצים שהדתיים יבואו לקראתם ויוותרו על העקרונות שלהם אינני מצדיקה שום פעולה מוקצת של הדתיים, אבל מכאן מאילך, שהחיילים צריכים לוותר, ושהדתיים צריכים לגשר, ולהתפשר, עד איפה ???? לא רוצה לומר על הרבנים דבר, אבל יש רבנים שמגיבים בכדי להרגיע את הענינים, ואז כמובן שהם צריכים לבוא להגנת עמך ישראל, ויש כאלה שמכונים לוותר על העקרונות שלהם, ובפרט שלא יאלצו לוותר על כסאם למה שהמדינה גם לא תבוא לקראת הדתיים, ואינני מדברת כאן על הדתיים שיורקים, ואו שזורקים אבנים, ואו אלו שעונדים את הטלאי הצהוב... צר לי,,,, אבל הדיון כאן דיון חד צדדי

לכל אחד יש הזכות להביע את דעתו כאן ו...

לכל אחד יש הזכות להביע את דעתו ולכבד את האחר המביע דעה שונה תודה שכתבת והבעת את דעתך!
דב

למעלה