שבת שלום אנשים שאלה על טיגון בצל

שבת שלום אנשים שאלה על טיגון בצל

אני יודעת שבטיגון וחום נאבדים חלק מהמרכיבים התזונתיים וסביר להניח שגם הויטמין סי נהרס אבל עדיין אילו יתרונות בריאותיים יש לבצל מטוגן או מקורמל מה שורד בחום ומה נאבד לגמרי?
(השאלה נודעת לבצלים סגול צהוב ולבן)

trilliane

Well-known member
מנהל
למיטב ידיעתי אין יתרונות בריאותיים בבישול ירקות, רק הטעם

(וגם המרקם וכו') משתנה, וזה בד"כ מה שרוצים להשיג.
&nbsp
מעבר לרכיבים שנהרסים בחום (בעיקר ויטמין C, כפי שציינת) באופן כללי בישול במים מעביר את הערכים התזונתיים למים (לא בעיה אם זה מרק כי אוכלים הכול, אבל בתבשילים אחרים זה בזבוז); טיגון בשמן פחות בריא בגלל השמן.
&nbsp
היתרון הבריאותי בחימום בחום גבוה (גם אפייה) הוא במוצרים מהחי כמו בשר,דגים וביצים, מאחר שהחום הורג את החיידקים וכו'. אבל ירקות מומלץ לשטוף היטב ולאכול טריים (מה שאפשר ורוצים) מבחינת הערכים התזונתיים.

trilliane

Well-known member
מנהל
בלי מטאפורות, בבקשה; מאיזו בחינה? מה זה אומר בתכלס?

trilliane

Well-known member
מנהל
זה נקודתית נכון, אם כי גם צריכה עם שמן עוזרת כאן ולאו דווקא

בישול, ולגבי בטא-קורטן, מעיכה/כתישה וכו' עושים את העבודה (למשל במיץ גזר). זו עדיין לא סיבה להימנע מצריכתם טריים.

אבי519

New member
המינרלים לא נהרסים ובבצל יש הרבה מינרלים חשובים.

הבעיה זה השמן שזה קלוריות ריקות מיותרות שאין בו נוטריאנטים משמעותיים מלבד שומן.

אני אוכל כל יום בצל שלם מאודה.
בצל ספק טוב של מגנזיום סידן אשלגן ועוד.

תודה רבה לך!

פשוט שמעתי ששום מבושל/אפוי עדיין עוזר לגוף להלחם בזיהומים אז קיוויתי שגם בצל כך יום נעים

אבי519

New member
שום עדיף טרי טרי כי לאליצין -החומר שנותן את הטעם והריח החריף

יש תכונות אנטיביוטיות וגם קצת מפחית לחץ דם ואולי גם יעיל נגד סרטן... אבל בבישול החומר הזה מתפרק.
אגב החומר הזה מתפרק עם הזמן גם ללא בישול .
מבחינת טעם לשום מבושל \מטוגן יש טעם אחר לגמרי , ושפים "פלצני גורמה" מבחינים בשלושה טעמים שונים של שום בהתאם לדרגת הטריות \בישול שלו .. אבל זה כבר לפורום בישול.

כ40% מהויטמינים בירקות נהרסים בחום. מינרלים נשארים בשלמותם

שלום לך הקוסמת הורודה,
אכן 40% מהויטמינים נאבדים בבישול אולם האוכל המבושל הרבה יותר קל לעיכול ממזון חי ולכן ספיגתו טובה יותר בגוף. ככל שהבישול יהיה ארוך יותר, אחוז הויטמינים במזון יקטן.
בהצלחה!

משרשרת לפה כי לא נעים לי

להציף את הפורום בשאלות. האם החומצה הפולית שבעדשים ירוקות או עדשים שלרב אוכלים אותם מבושלים מלבד מי שמנביט אותם נהרסת בבישול? כי אם כן מיותר לציין בפרופיל התזונתי שיש להם חומצה פולית אם לרב לא צורכים אותה מהם

אבי519

New member
גם חומצה פולית רגישה לחום

חלק נהרס בבישול, אבל לא מומלץ לאכול עדשים וקטניות בלי לבשל (בגלל חומצה פיטית וכ"ד) , מצד שני אפשר להשרות במים קרים הרבה זמן, אפילו עד להנבטה ואז אפשר להסתפק בבישול קצר יותר.
&nbsp

תודה רבה ושבוע נעים האמת אני מפחדת

לאכול קטניות חיות ומונבטות פעם יצא לי לטעום כאילו לא זוכרת איזה סוג זה היה וקיבלתי 4 שעות של כאבי בטן מהגיהנום...

ניתן להשרות עדשים וקטניות לשעתיים לפחות לפני הבישול

שלום לך הקוסמת הורודה,
על מנת למנוע כאבי בטן בעקבות אכילת עדשים וקטניות, כדאי להשרות אותם שעתיים לפני הבישול במים עם 1-2 כפיות אבקת סודה לשתיה. זה מוציא מהם את אפקט הגזים שעושה כאבי בטן.
הנבטה של הקטניות מעלה את ערכם התזונתי ומפחיתה בצורה משמעותית את כאבי הבטן הנגרמים מצריכתם.
עם זאת, לאנשים רגישים מאוד קיים תוסף תזונה הנקרא "זים קל" או זים קל IB" של אלטמן, תוסף זה נלקח סימפטומטית לפני ארוחה גדולה ביום או באכילת מזון מאתגר למערכת העיכול כמו עדשים וקטניות. נוטלים 1-2 כדורים ממש בתחילת הארוחה ולאחר הארוחה אין את התופעות לוואי של כאבי בטן, נפיחות, כבדות ועייפות שמלוות ארוחה גדולה אצל אנשים רבים. כמובן שזוהי המלצה לאוכלוסיה הבריאה ואנשים במצב בריאותי אחר מומלץ להיוועץ ברופא.

אבי519

New member
התכוונתי להנביט קודם ואחר כך גם לבשל

כשהקטניה מונבטת מספיק זמן בישול קצר יותר .
הבעיה של הגאזים והנפיחות משתפרת אם מרגילים את המערכת לקיטניות ע"י כך שאוכלים קצת ולאט לאט מגבירים את המינון .
מניסיוני האישי כדאי לאכול קטניות ביחד עם אורז (למשל "מג'דרה") האורז מרגיע את המערכת והקטניות נסבלות יותר.
אני אוכל אורז בסמטי מלא אורגני של שופרסל ביחד עם עדשים חומות מונבטות ומאודות.
בנוסף כשאוכלים אורז וקיטניה ביחד מקבלים חלבון מאוזן יותר כי יש חומצה אמינית שחסרה בקטניה ונמצאת באורז ולהפך והם משלימים זה את זה לחלבון מלא .

trilliane

Well-known member
מנהל
ייתכן שאין קשר או שרק סוג מסוים בעייתי, נסי אולי בכמות קטנה

אני ניסיתי לאכול קטניות מונבטות (גם כאלה שהנבטתי בעצמי וגם "נבטוטים" שנמכרים מוכנים במקרר ברשתות השיווק) והן פשוט לא טעימות בעיניי. יש להן מרקם קמחי לא מלהיב וטעם מריר. זה נכון גם לגבי קטניות שאני חובבת כמו חומוס.

למעלה