שבת ראשונה בבסיס

שבת ראשונה בבסיס

היינו ביום הורים. היה מפתיע כמה שהיה מאורגן , ידידותי ומסביר פנים וכמה חשוב! פתאום לצבא יש פנים ואפילו טלפון שניתן להתקשר במקרה מצוקה. הטירונות של הנ"מ מעורבת ויש בנות כל כך יפות...ואמיצות. רק עניין אחד הטריד אותי וזה : לישון באוהל מחורר ,בנגב, בכל ארבעת חודשי החורף. (המאצ'ו, שאני נשואה לו, מיד אמר לי להסתכל על רצפת הבטון המוגבהת ולחשוב שמזל שזה לא חולות מדבר...)ברור שלא נרגעתי. ועכשיו לשאלה: אנחנו נוסעים לבסיס ביום שבת, לביקור, הגאוצ'ו מציע להביא מנגל ולעשות שם על האש שיהיה חם ומזין. נראה לכם? מה מביאים לאכול בביקור שכזה מחוץ לש.ג.? ויש עוד משהוא שכדאי להביא חוץ מאוכל? מחכה לטיפים...

בעניין האוהלים וגם האוכל

אמא, יש לך בהחלט מה להרגע. יש להם תנורים בתוך האוהלים. כן.כן. לא ראית? המאצ'ו שלך צודק. טוב רצפת בטון מחולות הנגב.אני מבטיחה לך שהבן לא מקטר בעניין.אנחנו הפולניות, לא הבנים. מנגל מחוץ לש.ג? נראה לי שיעמידו אותך למשפט
וברצינות, אפשר שניצלים בפיתה עם סלטים, קציצות בשר, ספגטי בולונז. אולי עוגה לחברה', עוגיות ופירות.גלידה (אפשר לקחת מבאר שבע). חוץ מאוכל? תשאלי את הבן מה חסר לו. ציפה יש לו ? הבנים שלי בטירונות ישנו בתוך ציפה .בנגב מאוד קר בלילה ,אז אולי הוא צריך משהו נגד קור.(למשל כובע,צעיף,כפפות). תהנו עם הבן.

../images/Emo71.gifאני הייתי הולך על משהו יותר...

סולידי. צידנית עם סלט תפוחי אדמה, קילו וחצי שניצלים או קציצות, שתייה קלה ועוגה לקינוח. מנסיון, קל לשינוע, לא מצריך עבודה בפגישה ויש המון לחבר'ה שההורים שלהם לא הגיעו.

התשובה שלי מתייחסת לשאלה...

של אמא של נמ, אילתית ואני הקלדנו כמעט אותו דבר, מה זו טלפטיה?

היי תודה!

איזו מהירות! אתם משהוא! לשאלה של אמא של חייל: אנחנו כבר כמעט שבועיים בטירונות. פז"ם רציני! כן, נותנים לבקר כל שבת שניה חוץ מהשבת של שבוע השדאות שאז הם עמוק בשטח. אפשר לקנות גלידה בבאר שבע בשבת? האם יש הרבה חיילים שלא זוכים לביקור בשבת, בד"כ? טוב שאמרתם שנוסיף עוד שניצלים וקציצות. זה יהיה ממש לא מקובל לעשות על האש? תחשבו שאני שונאת לבשל ומאצ'ו אוהב לנפנף והטירון חושב ש"אוכל של אמא" זה אסאדו (בשר על האש). אז מה זה קורה במשפחות הכי טובות...

ima 3

New member
בעניין האוהלים.. תיקון קטן , ועוד..

בביסנ"מ, אוהלים - יש! תנורים - לא כל-כך.. אבל בכל אופן עדיין אני בהחלט בעד להרגע. ביתי "בילתה" 4 חודשי חורף באוהליי ביסנ"מ ולא נרשמו תלונות (להפך).. כנראה שהחום האנושי מכפר על הכפור.. אך על כל צרה, תמיד מומלץ להצטייד בפליסים, צעיפים, כפפות והכי חשוב מחממי הידיים הכימיים (שקונים לסקי בדר"כ) לגבי הביקורים, יש איזור פיקניקים נחמד ומוצל ליד הש"ג. ועד כמה שאני יודעת באמת נהוג להביא אוכל מוכן, את הכמויות בהחלט רצוי להכפיל! (לצערי לא היה לנו העונג להגיע לביקורים אבל המשפחה המאמצת שלה התייצבה בכל שבת שניה כמו חיילים)

../images/Emo13.gifגם וגם, בפעם הקודמת זה קרה לי..

עם אמא של נמ שהדריכה את רצה לגבי רחובות. אולי כדאי לבדוק אפשרות לעבודת צוות, אני אחשוב ואת תקלידי, אווופפפס,שכחתי, בשביל לחשוב צריך כלים

מה יש לך ביד? אי אפשר להשאיר אותכם

רגע לבד. מה קרה לך?ניפצעת? זה מהכתיבה על הלוח? בטח עשית חמין.וזה מיזה.

paulika

New member
אז מה שלומך יקירתי?

ראיתי שהיית היום בקשר בלתי נגמר עם היומן שלך. איך אופה הלחם החדש, כבר ניסית? נ.ב. גם אני אוהבת אותך

חח פאוליקה../images/Emo24.gif

לא מעיזה בכלל לפתוח אותו. תגידי המתכונים שם בסדר אפשר לאפות כמו שכתוב? מה זה שמרים מהירים? צריך להשתמש רק בכלים שיש לאופה נכון - מבחינת מדידות? ויש לך מתכון שאת שיפצרת? יש לי כבר הזמנה ללחם קל. מה זה? אין חיה כזו בטח לחם קל . יש משו שאני צריכה לדעת לפני? טוב זה כבר מוגזם כמה דיברתי היום. בענין היומן- יש לי עוד הרבה מה לכתוב עד שיסתמו לי את הפה. ואז אני אחפש דרך אחרת לפרוק .

paulika

New member
|בוקסאף אחד לא יעיז לסתום לך את הפה

המתכונים בסדר, צריך להשתמש בכלים שלהם. לפני שאת משפצרת מתכונים, תעשי את הראשון בדיוק כמו שכתוב. יש לי מתכון משופצר מאד מוצלח, עם נקניק קבנוס בתוך הלחם, רק למרוח ולאכול. של איזו פירמה קנית?

למעלה