שבת טובה

lilosb

New member
זקוק לעזרה ויעוץ בבקשה

סבתי בת 65 והייתי רוצה לדעת אם יש מקום מפגש המעניק פעילויות לגיל כזה ללא תשלום (מאחר ויש כאן בעיה תקציבית) אשמח לשמוע הכל. בעיקר באיזור רמלה. תודה.

עמליה3

New member
שבת טובה

אנחנו כבר אחרי צעידת הבוקר רטובים מזעה למרות שהודיעו על הקלה בעומס החום. רציתי להגיב לדברי שלמה על שכר המורים. אני עצמי עסקתי בהוראה שלושים וחמש שנים כי אהבתי את המקצוע. אך כפרנסה הייתי צריכה את שכרו של בעלי. העבודה קשה ושוחקת ועכשיו יש לי פנסיה טובה היות והרבתי ללמוד והוספתי תארים וגמולים. המורות העוסקות בעבודה זו כי זה יכול לתת משכורת שניה. העבודה דורשת שעות רבות מעבר לשעות בית ספריות והשתלמויות רבות על חשבון המורה. אם רוצים שגברים יכנסו למקצוע יש להרים את השכר. פעם היינו צמודים לשכר המהנדסים אך מזמן נשחק השכר והיחס למורים הורע במיוחד בימי השרה לימור. עכשיו הגיעה יולי שמכירה בכוחו של המורה לבנות דור.וכך גם היחס מקווה שישתפר. בכל העולם מורה זה אדם מכובד מאד(ומשכורתו בהתאם) מצרפת לכם מצגת ארכיטקטורה אסאיתית.

אדזה

New member
לילוש

ברוכה הבאה לילוש.קשה לדעת מפנייתך באיזה תחומים הסבתא מעוניינת.בכל אופן יש אפשרות לפנות לסניפי הביטוח הלאומי במקום מגורייך במיוחד למחלקה של הייעוץ לקשיש ויש להניח שינחו אותך בקשר לשאלתך.

erika6

New member
ערב טוב לכולם

יצחק תודה על פרשת השבוע. הלוואי נשכיל ונלמד ולו במעט בהתנהגויות ובחוקים החברתיים שמלמד אותנו התורה עמליה – יופי של צלום והציור מקסים נורית – תודה אהבתי את אגדת היין, אני חושבת שכל אחד ואחד יכול להשפיע ולתרום לחברה. מאחלת להוריך ליום הנשואים, הרבה בריאות ואושר מהסובבים אותם. יעלי – את מזכירה לי סיפור,.במלחמת העולם הראשונה, אבי ואחיו גויסו ויצאו למלחמה, שינהם היו באותו גדוד. אחיו היה נשוי וגם אבי. בזמנים ההם התחתנו בגיל צעיר, אחיו שהיה צעיר ממנו בשנה, לילה לפני יציאתו מהבית לקח את אשתו בירח מלא והשביע אותה שאם הוא לא חוזר מהמלחמה היא חופשייה להתחתן עם משהוא אחר. האח נהרג במלחמה. בתום המלחמה אבי חזר הביתה בלעדיו.הגיסה לא רצתה לקבל את הדין והיא קיוותה שהוא יחזור, כך עברה שנה ועוד שנה והוא לא חזר, היא החליטה לא להתחתן שוב לעולם, הפגישה – תמיד נחמד ונעים לפגוש את החברים, זאת מין הרגשה נפלאה, לשבת יחדיו לדבר על דא ועל הא, הזמן עבר לנו מהר מאוד, פשוט לא התחשק לנו לעזוב את המקום. אני כבר מחכה למפגש הבא. אדזה – יופי לראות שאת פה מצגת - ספרד

erika6

New member
שכחתי לציין

שמחתי להכירכם - נעמה ושלמה יופי שהגעתם למפגש, נראה אותם גם במפגשים הבאים

erika6

New member
שווה התיחסות- לידיעתכם

שימו לב לסיפור אמיתי. כנראה, זה יהיה בטלוויזיה בתוכנית של אמנון לוי. הטלפון של הבית צילצל וכשעניתי דיבר איתי בחור עם מבטא קל וטען ששמו הוא וואליד והוא מדבר מהמודיעין של בית החולים רמב"ם בחיפה. לטענתו, נמצא אצלם בחדר מיון חולה לא מזוהה אשר מסרב להזדהות ומבקש (משום מה) לדבר רק עם מישהו מהמשפחה שלנו ... מוזר מאוד, חשבתי לעצמי . אך המשכתי לדובב את ברנש הוא אמר שיש לבית החולים מספר טלפון חינם שדרכו ניתן לדבר עם החולה ..... מספר הטלפון שהוא העביר לי היה : 20546579694 לפני שהוא ניתק את השיחה הוא נזכר להודיע לי שחשוב שאחייג לפני כל זה את הקידומת של בית החולים שהיא 7* ( כוכבית+הספרה שבע) שימו לב לתרמית : אם הייתי מחייג את המספר הנ"ל כולל הקידומת להלן, מה שהייתי בעצם מבצע : 72-054-6579694* שירות כוכבית 72 ( 72 * ) הוא שירות "עקוב אחרי" אשר בעצם מעביר את השליטה מהטלפון שלכם למכשיר אחר, אשר מספרו מוקלד ישר לאחר שהקשתם 72 * ....... מה שבעצם הבחור רצה לעשות (ע"י סיפור האמתלה שלו ) זה להשתלט על קו הטלפון שלי ולבצע דרכו שיחות לחו"ל לאחר שהגשתי תלונה במשטרה, סיפרו לי שם כי אלו הם ערבים פלשתינאים אשר רוכשים מכשירי כרטיס (כמו TALKMAN ) ומוכרים את זה לאנשים בכפר שלהם תמורת סכום כלשהו האנשים שקנו את המכשיר ההוא מחייגים על חשבון הקרבנות התמימים לקרוביהם בארצות ערב ואנו מקבלים חשבון טלפון של אלפי שקלים לפני חודש אשה קשישה הגישה תלונה על שקיבלה חשבון טלפון מנופח של 5000 ש"ח..... מובן שהיא לא תקבל אפילו שקל בחזרה כי בזק צריכה לשלם לספקי הטלפון הזרים שימו לב ! העבירו לחבריכם ולקרוביכם שלא ייפלו בפח של השקרנים האלו טיפ לסיום ! כיצד תדעו אם מישהו ממשפחתכם לא ביצע בתמימותו את הפעולה הזו ? הרימו את שפורפרת הטלפון והאזינו במשך כ-5 שניות לטון הנשמע מהאפרכסת - אם הוא יציב וקבוע אז אין בעיה אך אם הוא נשמע כמקוטע (הפסקה של חצי שניה כל פעם - כמו תפוס איטי) אז כנראה נפלתם למעשה המרמה הזה כל מה שעליכם לעשות הוא לחייג #72 ( רשתית + הספרות שבע ושתיים ) ולהתלונן במשטרה ... שמואל עטייה אגף מערכות מידע - עיריית חולון טל ' 5027232 03 פקס 6515481 תעבירו את המייל הזה לכמה שיותר אנשים בכדי שידעו זאת.....תודה

רונה 2346

New member
שלום חברים שבוע טוב ומבורך

תודה לרוקסן על אירגון הפגישה - נסיעה טובה. תודה לאריקה על ההסעה - את חברה טובה תבורכי שלמה,נעמה, נטלי, שמחתי להכירכם ותודה לכול מי שהשתתף בפגישה היום, נעמה לי מאוד חברתכם ואני מצפה לפגישה הבאה. עמליה הציור - יפה כל כך, המשיכי בדרכך ציירי ושתפי אותנו - תודה לשי - תודה המשך להפתיע בשירים לשולחי המצגות - תודה - אתם משתפים אותנו בחוויה נהדרת ויחודית לכל מי שמתחיל שנת לימודים/עבודה ברכות להצלחה. ליצחק היקר - משבוע לשבוע אתה מעשיר אותנו הקוראים בידיעותיך ואני מודה לך מקרב לב - המשך בפועלך, תבורך. סיתוונית - שמביאה לנו את חו"ל לכורסא - תהני מהנסיעות ומחוויות. ליעלי - תודה לך על הקבוצה המגובשת והנעימה שהפורום מעניק כאן בהנהלתך. שיהיה לכם שבוע טוב, אל תשכחו לחייך ולומר מילה טובה. רונה

נורית44

New member
שלום חברות וחברים../images/Emo140.gif

שבוע טוב ומוצלח שיהיה לכולנו מקוה שנהנתם מהמיפגש נורית

yaely2

New member
מנהל
שבוע טוב לכל באי הבית ../images/Emo24.gif

לכל החברים שקמו משנת הצהריים
כמה קילוגרמים של הנאה שאפנו היום זה ממש משכר, היה כל כך טוב אף אחד לא חשב ללכת, להיפך, העניין התחיל בשעת הצהריים לאחר השעה אחת ישבו החברים ותכננו היכן נלך ומתי ניפגש כל אחד הציע את מרכולת רעיונו. מפגש במועדון ריקודים, בסרט, בטיול ועוד. לפתע קמה מישהי הסתכלה על השעון ואמרה "רבותי הגיע זמן קריאת השלאף שטונדה שלי" ומאחר והיו לה סטנדפיסטים שהייתה צריכה להחזיר לביתם החלטנו כולנו ללכת. למה????????????????? תודה לאדזה שנשארה לשמור על הארמון לאריקה על כל מה שהבאת וגם לנורית הצעירה על המצגת היפה.

שבוע טוב../images/Emo178.gif../images/Emo24.gif

לכל חברותי וטברי בפורום. אני מודה לרוקסן על ארגון המפגש היום. אני מודה ליעל'י שהסיעה אותי למפגש, אני מודה לכל מי שהגיע/ה נעמה וסיתוונית שמחתי להכירכן וכמובן שבסך הכל (למרות שקיטרתי על השמש שהפריעה לי) בסך הכל נהניתי מהחברותא. תודה לשלמה שהתחלף איתי במקומות הישיבה וגרם לי להפסיק לסבול מהשמש. אני מצפה למפגש הבא ושאולי יבואו יותר אנשים.תודה לכל שולחי המצגות זה ממש יפה משום מה המחשב שלי לא תמיד קולט את המוסיקה הנילוית ולכן את מחול החרבות רק ראיתי ולא שמעתי. הרבה חיבוקים ונישוקים צ י פ י .

omolsh336

New member
מצגות + מפגש במרינה

ערב טוב לכל הזריזות עם המצגות. לשרת ההורדות שבשימוש בזמן האחרון יש בעיה היות והוא מרשה הורדה או העלאה אחת כל חצי שעה בלבד. אולי כדאי לחזור לשרת הקודם, אני גם לא אוהב את ההשהיה של עשרים שניות לפני הורדה כדי לצפות בפרסומת. אני חושב שזה חוצפה להכריח מישהו לצפות בפרסומת קודם לקבלת שרות אפילו שזה חינם. מצידי כל פרסום שמופיע באתר זה הוא פסול ולא יזכה לתשומת ליבי לעד (לא שאחרת היו כן זוכים). * המפגש היה באמת מרגש היות ואני פעם ראשונה משתתף בפעילות כזו ויהיה לי שבוע קשה לנסות להתאים פנים לשמות/כינויים. שבוע טוב שלמה

ערב טוב לחברי הפורום../images/Emo140.gif

לפני שאתייחס לדברים שהובאו היום לפורום, אני רוצה מספר מילים על המפגש שהיה לנו היום. אכן היה מפגש כייפי, לא הרגשנו שהזמן עבר. מקום המפגש עצמו - במרינה של קניון ארנה, מקסים. אמנם לא הסכימו לשריין לנו מקומות מראש, אבל עד שכל החבורה התכנסה, התפנה מקום עבורנו וצירפו מספר שולחנות ביחד כדי שיספיק המקום לכולם. שמחתי להכיר היום 2 חברים חדשים, את שלמה ואת נעמה. שלמה צודק בדבריו, אם פוגשים בכל פעם אחד או שניים חדשים, הרבה יותר קל להצמיד שמות-כינויים לפנים, עבורו זה יהיה קצת יותר קשה, אבל הבעייה שלו תיפתר אם הוא יתמיד להגיע למפגשים ולפגוש שוב ושוב את אותם האנשים. לסיכום, כמו שאנחנו תמיד אומרים, מי שלא היה הפסיד. כי ממש היה כיף. אבל יהיו עוד מפגשים.

yaely2

New member
מנהל
חוויה קטנה ממפגש גדול ../images/Emo96.gif../images/Emo212.gif

לא סיפרתי לכם קטע ממש מבדר.
ישבתי לי במפגש שכבר החל והסתכלתי על הנוף ולפתע אני מזהה מרחוק את שלמה מתקרב. קמתי ונופפתי בשתי ידיי לאות שייראני, הוא הסתכל עליי קִעֵר את גבו כופף את ראשו והחל לברוח. מגודל ההפתעה חשבתי שלא ראה אותי וכבר אני מתכוננת לצאת מתחומי בית הקפה ולרוץ אחריו מה שנקרא "מרדף" אלא שהוא צץ מולי שוב ואני מנופפת ביתר שאת ובמרץ רב ושלמה? שלמה עושה תרגיל כיפוף הראש קיעור הגוו והפניית הגב אלי ובריחה. אני מתכוונת לרוץ אחריו ולעשות לו "דין רודף" אלא שאז הוא צץ מהכיוון השני של אוהל הבלונים והתקרב לכניסה לקפה. שלמה
, כמה טוב שבאת.

yaely2

New member
מנהל
בוקר טוב וידוי אישי ../images/Emo23.gif

אני נמצאת בחוג מסוים בו יש בפגישה הרצאה בת 20 דקות כל פעם על ידי מרצה אחר. לאחר ההרצאה נותנים לחברים לכל אחד 3 דקות לדבר. בדרך כלל לא מאפשר הזמן לכל החברים להשמיע קולם. רוב ההרצאות לטעמי, יש לפעמים שאני ממש נרגשת ממה שאני שומעת כי ההרצאות הן מסיפור אישי ולא מקצועיות. תוך כדי שיחה מתעוררות אצלי כל מיני חוויות שעברתי ושאני רוצה לדבר עליהם. המוח נכנס לפעולה, איך לסגנן שיהיה מעניין? איך לדבר שלוש דקות ולכווץ לתוכם את המרב. באוזן אחת אני שומעת ובאוזן השנייה אני שומעת מה אני רוצה לומר. בסיום השיחה יש כמה דקות מנהליות, אני כבר יודעת בדיוק איך ומה להגיד אך חוזרת על זה בראש כדי שלא אשכח פרט זה או אחר. אני מצביעה ואם אני נענית אני מספרת בצורה מסודרת את סיפורי. מסיימת. תודה אופסס, הבא אחריי פותח ואני בושה ונכלמת. הוא מודה למנחה (כך אנו קורים למרצה) מספר לה כמה מרתק היה לשמוע אותה, ואני... שחושבת בדיוק כמו המדבר שכחתי בכלל להודות לה וזאת לאחר שממש התפעלתי ממנה ומדבריה. אתם חושבים שלא תכננתי? תכננתי, רק מה? "דודה רוזה" שכחתי. למה סיפרתי זאת כי אני מתכננת מה לכתוב, מפתחת לעצמי נושא ורואה בכתיבה שלי אתגר מחשבתי. (כמו בחוג). חוזרת ובודקת בספרים אם לא טעיתי, מוחקת מילה מיותרת מוסיפה מילה חסרה ו..שולחת. רק אחר כך מגלה או שמישהו מגלה לי שלא התייחסתי למצגת זו או לבדיחה אחרת. אני יודעת שבגיל 15 זה לא היה קורה לי, כי אז לא היה מחשב. אני מבקשת סליחה מעומק הלב מכל אלה שציפו שאתייחס או שלא ראיתי במקרה (גם זה קורה לי) וידונו אותי לכף זכות. מי שכותב או מצייר או מצלם משהו אחר ורוצה התייחסות מוזמן לקרוא לי להתייחס, אפילו במסר ואני בשמחה אודה לו על שיוריד את החלודה מזיכרוני. אפרופו לא רואה הודעה, אינני מוצאת בשום אופן את המצגת של אריקה על ספרד, אותה הציגה רוקסן בהודעה שלה. רק תודה קטנה לציפי שלולא היא עד עכשיו הייתי בחניון התת קרקעי של ארנה. נסעתי לפי השילוט "יציאה" ועשיתי 8 סיבובים בקניון. עד שציפי לא צעקה "פה" לא היה נגמר הסרט "המסע מתחת לקניון"

מלכה 5

New member
יעלי יקרה, קראתי בעיון מה שרשמת,

לדעתי, לא נורא אם שוכחים משהו או מישהו, מתייחסים בפעם אחרת. זה קורה לכולנו ולכן כולנו גם מקבלים את "חוסר ההתייחסות" כביכול בהבנה וכך צריך להיות. שוב אני אומרת, לדעתי ולדעתי בלבד, הכתיבה והחברות בפורום והקומונה שלנו היא מאד נעימה ומפרגנת. אנחנו מכירות אחת את השניה, גם באופן אישי ויודעות על הכוונות הטובות והפירגון. זה מה שנחשב. בנוסף, אם מישהו שואל שאלה ומבקש עיצה ואין התייחסות מספקת, תמיד אפשר לחזור על השאלה ואז עונים לו יותר. כולנו מכירות את המידות הטובות שלך, את האיכפתיות מהזולת. לכן, יעלי, נראה לי הכל טוב והכל בסדר, כך אני חושבת ומרגישה. מה דעתכן בנות?

נורית44

New member
יעל יקרה קראתי בעיון....

את אשר כתבת וגם מלכה יקירתי קראתי את מה שאת כתבת אכן קורה לנו לפעמים שאנו לא מתייחסות או מגיבות לנכתב מאחת החברות . ובטוחה שאין הדבר נעשה בכוונה . אני חברה בפורום הזה מעט זמן מכירה וירטואלית את החברות ומרגישה כאן בבית ונהנת בכל רגע שניכנסת וקוראת את אשר ניכתב. יעלי יקירתי מהמסרים ששלחת לי על אילו שאני כתבתי לך הספקתי בזמן הקצר לדעת שאישה ניפלאה את ומצפה להכירך גם מעבר למסך.... ובטוחה שכל מסר שמתקבל אצלך מאחת מאיתנו את מתיחסת ומיד עונה. המשך ערב נעים לכולם נורית

למעלה