טוב המשוב שלי...
נקודות לשיפור: 1. מבחינת בית"ר. לדעתי אין שום סיבה שהשבת הזאת לא תהפוך להיות שבת רשמית של תנועת בית"ר ושיחולקו פלייארים בכל המעו"זים בכדי שיגיעו חבר'ה מכל התנועה. מה גם שזאת שבת מושלמת לבוגרי בית"ר (אנשים שכבר אחרי י"ב/ש"ש) שאולי מעוניינים בעוד כמה שנים להשתלב בתנועה שוב. לשבת הגיעו בערך 11-12 בית"רים ונספחי בית"ר שונים, בית"ר צריכה לעבוד לקראת האירוע הזה כך שבפעם הבאה יגיעו 40 או 50. אפשר גם לנצל את האירוע בשביל לקיים בו אירועים אחרים שגם ככה צריכים להתקיים, למשל שבת י"ב או שבת י"א-י"ב, גם ככה מתקיימות שבתות גיבוש לגרעיני ש"ש עתידיים.. שבת חברון יכולה להפוך לאחת כזאת בקלות. אני בכלל בעד עוד שבתות תנועתיות, שכמה מעו"זים גדולים ובעלי מסורת פשוט מאוד יקחו על עצמם ארגון של שבתות מדי פעם, בתיאום עם ההנהגה. 2. הקטע עם האמריקאים. לשבת הגיעו בערך (כמו שאמרתי) 11-12 ישראלים ובערך 40 אמריקאים, כשרובם הגדול בכלל לא קשורים לתנועה. קשה היה להבין שמדובר בשבת של בית"ר ות'אמת גם רבים מאיתנו לא הרגישו כ"כ נוח כשכל שניה משתיקים אותם בשביל נאומים לא נגמרים של האחראים מטעמם. אבל אין ספק שגם אנחנו קצת אשמים פה כי אני מאמין שאם היו מגיעים יותר אז שרה לא הייתה אומרת להם שהם לא יכולים להביא אנשים. אני בכל אופן חושב שכדאי שבפעם הבאה הם פשוט לא יבואו יהיה קשה להפוך את האירוע לתנועתי אם הם ימשיכו להגיע כי אני מאמין שלחבר'ה צעירים תהיה בעיה איתם. 3. הגבול בין בוגרים לחניכים. כמו שאמרתי לשבת הזאת הגיעו גם בוגרים, שלפעמים התנהגו אליהם כמו שמתנהגים לחניכים, אני הרגשתי שהם לא אוהבים את זה ובכל אופן כדאי לדעתי בפעם הבאה להגדיר את העניין טוב יותר כדי שהם יקבלו את הכבוד המגיע להם וגם כדי ליצור סוג של גבול בין הקבוצות בכדי שכולם יוכלו ליהנות. נקודות לשימור: 1. השיחה עם אליקים העצני. הייתה שיחה מאוד מעניינת, אני מאוד נהנתי (הזמן ממש טס בשיחה) אני חושב שגם בשנים הבאות אפשר לעשות שיחות על נושאים אחרים כמו על בית"ר ועל הימין החילוני בכלל... לא חסר נקודות ואני חושב שהרבה מאוד אנשים ישמחו מאוד לשמוע אותו. 2. הסיור. לדעתי הסיור ביישוב היהודי בחברון היה פשוט מעולה, זה היה האירוע הטוב ביותר של השבת, שירלי פשוט מאוד אנציקלופדיה לענייני חברון והיא מילאה אותנו באינפורמציה בצורה כזאת שאני אשכרה מבין בערך מי נגד מי שם.. זו נקודה שבהחלט כדאי לשמר 3. הארגון. הארגון בשבת היה טוב מאוד, הלו"ז לא היה צפוף מדי, היחס היה טוב, הורגש שהגענו לשבת מאורגנת.