שבת "חיי שרה"

• פותח הנושא MS6
  • פורסם בתאריך

MS6

New member
שבת "חיי שרה"

מה מתחרז עם זוהר ארגוב? משוב
אז תמשבו בבקשה..

MS6

New member
ליטל לא היית אז אין אל תנסי למשב...

זה חשוב להרבה אנשים כי המארגנים ובכלל חברי התנועה רוצים לראות מה דעתם של המשתתפים.

JaboGirl

New member
חברון מאז ולתמיד!

הייתה שבת פשוט מעולה. למען מי שלא היה אספר שבערב ביקרנו במערת המכפלה וזכינו לסיור קצר מאיתי העצני בחברון. אחרי ארוחת הערב הלכנו לביתו לשיחה מאוד מעניינת עם אליקים העצני(וגם יצאנו עם ספרים
) . בשבת עצמה טיילנו כמעט שלוש שעות עם מדריכה בחברון. בקיצור הייתה שבת חוויתית ומעניינת, גם צחוקים לא היה חסר. תודה לשרה העצני ולמעו"ז קריית ארבע על כל הטרחה והשבת המצויינת שהרימו. תודה למשה שהביא גיטרה. אני מאוד נהניתי
נ.ב "תצא מייד, או שתמצא את עצמך בחוץ!" לגזור ולשמור.

../images/Emo11.gif ותודה לאור שהביאה את החוברות

של הגיטרה למרות שהן שברו לה את הגב.

MS6

New member
טוב המשוב שלי...

נקודות לשיפור: 1. מבחינת בית"ר. לדעתי אין שום סיבה שהשבת הזאת לא תהפוך להיות שבת רשמית של תנועת בית"ר ושיחולקו פלייארים בכל המעו"זים בכדי שיגיעו חבר'ה מכל התנועה. מה גם שזאת שבת מושלמת לבוגרי בית"ר (אנשים שכבר אחרי י"ב/ש"ש) שאולי מעוניינים בעוד כמה שנים להשתלב בתנועה שוב. לשבת הגיעו בערך 11-12 בית"רים ונספחי בית"ר שונים, בית"ר צריכה לעבוד לקראת האירוע הזה כך שבפעם הבאה יגיעו 40 או 50. אפשר גם לנצל את האירוע בשביל לקיים בו אירועים אחרים שגם ככה צריכים להתקיים, למשל שבת י"ב או שבת י"א-י"ב, גם ככה מתקיימות שבתות גיבוש לגרעיני ש"ש עתידיים.. שבת חברון יכולה להפוך לאחת כזאת בקלות. אני בכלל בעד עוד שבתות תנועתיות, שכמה מעו"זים גדולים ובעלי מסורת פשוט מאוד יקחו על עצמם ארגון של שבתות מדי פעם, בתיאום עם ההנהגה. 2. הקטע עם האמריקאים. לשבת הגיעו בערך (כמו שאמרתי) 11-12 ישראלים ובערך 40 אמריקאים, כשרובם הגדול בכלל לא קשורים לתנועה. קשה היה להבין שמדובר בשבת של בית"ר ות'אמת גם רבים מאיתנו לא הרגישו כ"כ נוח כשכל שניה משתיקים אותם בשביל נאומים לא נגמרים של האחראים מטעמם. אבל אין ספק שגם אנחנו קצת אשמים פה כי אני מאמין שאם היו מגיעים יותר אז שרה לא הייתה אומרת להם שהם לא יכולים להביא אנשים. אני בכל אופן חושב שכדאי שבפעם הבאה הם פשוט לא יבואו יהיה קשה להפוך את האירוע לתנועתי אם הם ימשיכו להגיע כי אני מאמין שלחבר'ה צעירים תהיה בעיה איתם. 3. הגבול בין בוגרים לחניכים. כמו שאמרתי לשבת הזאת הגיעו גם בוגרים, שלפעמים התנהגו אליהם כמו שמתנהגים לחניכים, אני הרגשתי שהם לא אוהבים את זה ובכל אופן כדאי לדעתי בפעם הבאה להגדיר את העניין טוב יותר כדי שהם יקבלו את הכבוד המגיע להם וגם כדי ליצור סוג של גבול בין הקבוצות בכדי שכולם יוכלו ליהנות. נקודות לשימור: 1. השיחה עם אליקים העצני. הייתה שיחה מאוד מעניינת, אני מאוד נהנתי (הזמן ממש טס בשיחה) אני חושב שגם בשנים הבאות אפשר לעשות שיחות על נושאים אחרים כמו על בית"ר ועל הימין החילוני בכלל... לא חסר נקודות ואני חושב שהרבה מאוד אנשים ישמחו מאוד לשמוע אותו. 2. הסיור. לדעתי הסיור ביישוב היהודי בחברון היה פשוט מעולה, זה היה האירוע הטוב ביותר של השבת, שירלי פשוט מאוד אנציקלופדיה לענייני חברון והיא מילאה אותנו באינפורמציה בצורה כזאת שאני אשכרה מבין בערך מי נגד מי שם.. זו נקודה שבהחלט כדאי לשמר 3. הארגון. הארגון בשבת היה טוב מאוד, הלו"ז לא היה צפוף מדי, היחס היה טוב, הורגש שהגענו לשבת מאורגנת.

נמשב כדי להתלהב שהייתי שם

חעחע
אממ טוב, בעיני השבת הייתה ממש מעולה ומאוד נהניתי בה. 2 הדברים היחידים שהיו נוראים זה העליות הארורות של קריית 4 והשירים שהאמריקאים שרו כל השבת.. אבל גם זה היה נסבל אז זה לא שינה לי הרבה חחח. בקיצור- כן ירבו שבתות כאלה

אמן ואמן...

כמו כולכם גם אני חושבת שהיתה שבת מעולה... ההזדמנות הזאת לראות את כל העולם בערך כ"כ הרבה נוער יהודי פשוט מרומם.... ומחזק את האימרה הידועה..."בצפיה לגאולה שלימה ומהירה..." (סתם) אני דווקא חושבת שהיה מעולה שהיהודים הצדיקים האלו היו... (למרות שלא יצאנו משם עם שידוך) כי בזכותם היו שירי שבת... כמו שצריך.... והיה אוירה מאוד חזקה של שבת.... ותאמת עד עכשיו שקראתי בכלל לא ידעתי שניגנתם בגיטרה אז שכוייח לכם שלא עשיתם זאת במפגין.... הסיור גם כן היה מאוד נחמד (בהתחשב בעובדה שבזכותו ראיתי עוד 4 אנשים שאני מכירה... ובינהם הרב הצדיק ורעיתו שיחיו). זהו.... ישר כח ע-נ-ק לשרה... שאם לא היא חצי ממה שהיה לא היה יוצא.... שנזכה לעוד הרבה שנים.... ו... תודה לבורא עולם שאם לא הוא... לא היה שום דבר..... בצפיה לגאולה שלימה ומהירה.... צופיה

MS6

New member
זה בדיוק העניין...

שירי שבת, עם כל הכבוד, לא מדברים אל הרוב הגדול של הישראלים שהיו שם.. אם הם רוצים שבת של שירי קודש וכדומה זה זכותם, שילכו לסניף אריאל וישאלו אם אפשר להתארח שם.. אם הם רוצים שבת בית"רית שיעמדו בתנאים של מעו"ז קרית ארבע. אמרו לנו לכבד את החבר'ה הדתיים וכיבדנו.. כמו שהזכרת אף דתי לא שם לב לגיטרה בכלל, אבל יש הבדל עצום בין לכבד את הדתיים לבין שבת דתית לגמרי, כי לשבת כזאת בית"רים לא ירצו להגיע. מה גם שכל הנאומים המתישים הזאת, זה נראה כאילו בית"ר הייתה אורחת בשבת של אמריקאים ולא להיפך.

אוקי...

בזה אני מסכימה כי כפי שבטח שמת לב אני לא דוברת אנגלית מושבעת ורחוקה כ"כ מלהיות (למרות שלמדתי מילה חדשה.....) והדברי תורה שהיו שם נאמרו באנגלית במקום בעברית ואני הייתי צריכה להרגיש היוצאת דופן.... (למרות שדבר תורה של סעודה3 הבנתי...) אני רוצה שבת של שירי שבת וקודש... אוקי ואני בבית"ר אז תגיד לי לכי לאריאל לעזרא לבני עקיבא??? אני לא חושבת שמעוז קרית4 העמיד תנאים שלא שרים שירי קודש בשבת... תקן אותי אם אני טועה.... אני לאור נסיון יודעת שזה בעיתי אבל מבורך כי הנוער המדהים של בית"ר שר שירים שהוא מכיר ונראים לו מתאימים שלא שלא הכי אבל זה ממש יפה.... אגב דווקא לטעמי היה מעולה שהם היו כי היה שירה רצינית בסעודה שלישית מצדם של כולם.... ובעז"ה... הגאולה קרובה לבא... וכולנו מצפים... צופיה

MS6

New member
את מודעת לעובדה שאת לא נמצאת בתנועה

דתית.. בית"ר אינה תנועה דתית היא גם לא תנועה אנטי-דתית אבל זה עדיין לא הופך אותה לדתית. בבית"ר יכולים להשתלב דתיים, במעו"ז שלי יש אחוז גבוה של דתיים, בענתות יש כמה דתיים ואני בטוח שגם במעו"זים אחרים.. אבל בית"ר היא לא תנועה דתית בהגדרה. לבית"ר אין תכנים דתיים וגם אסור שיהיו, משום שברגע שהם יהיו לחילונים לא יהיה נוח, לי למשל, לא היה נוח אתמול. לצורך העניין, אם בית"ר הייתה תנועה דתית אני לא הייתי חבר בה ואני מאמין שיסכימו איתי אחרים על העניין הזה.. שבת "חיי שרה" זוהי שבת חדשה מבחינת הבית"רים, יקח לנו גם קצת זמן לייחצן אותה בצורה טובה, ובשביל שנעשה את זה אנחנו חייבים לגרום לשבת להיראות כמה שיותר נוחה לאנשים שלא מתחברים בד"כ לאירועים כאלה. ושבת דתית עם שירי שבת זה בדיוק הדבר שיכול להרוס לנו. על מנת שבשבת הזאת יוכלו להשתלב חילונים, אסור לעשות דברים כאלה שוב.

JaboGirl

New member
אין צורך להקצין כל דבר.

מסכימה איתך בעניין של התחברות לשירי שבת. זה משהו שאני אישית לא נהנית ממנו. אבל אתה לא יכול להגיד להם "אל תשירו". כמו שאמרת, בית"ר אינה תנועת אנטי-דתית. זכותם של הדתיים בתנועה לשבת ולשיר סביב שולחן שבת(כמו שחלקם עשו, בלי קשר שנייה לאמריקאים הלא קשורים). עם זאת הם היו צריכים לעשות זאת ביותר התחשבות, בדיוק כמו שאנחנו לא ניגנו בגיטרה מול העיניים שלהם. בטח ובטח שזה לא לעניין מצידם להשתיק אותנו בשלב מסויים כשאנחנו מפריעים לתכנים שלהם(כמו שהם עשו כמה וכמה פעמים). זה עניין של פלורליזם הדדי.

MS6

New member
את לא הבנת אותי..

אין לי בעיה עם שירי קודש.. זה לא מפריע לי. ההקצנה הפריעה לי. ולא קמתי ואמרתי להם "אל תשירו" לקחתי את זה בתור עובדה ופשוט המלצתי כאן שבפעם הבאה כדאי שהדברים יהיו שונים בכדי שיותר בית"רים מהארץ יגיעו.

צופיהה(יהודיה 91)

עכשיו אני קצת מצטערת שלא באתי לשבת "חיי שרה"זה דווקא היה נחמד חוץ מהעליות של קריית 4 (ניראה לי שלא היתי שורדת אותם) שנה הבאה בעזרת ה' אני אבוא..(תגררי אותי בכוח!)

Philipil

New member
הייתה שבת כיפית ביותר

נהנתי מאוד, למדתי המון על חברון השכלתי והתחזקתי במאגר הידע שלי לוויכוחים עתידיים עם שמאלנים. השיחה עם אליקים העצני הייתה מעניינת ביותר, הלוואי כל שבוע. גם למדתי על בית"ר והכרתי עוד כמה מפקדים בדרך לחיזוק הקשר שלי לבית"ר תודה לשרה על האירגון שהיה מצויין ויוצא דופן במושלמותו

שרה אחת

New member
כמה מילים..

שלום לכולם, מצאתי לי כמה דקות בתוך נבכי האוניברסיטה לקרוא ולהגיב קצת... אז קודם כל- תודה רבה לכל המפרגנים והמבקרים (באמת תודה! עבדנו על השבת הזאת המון וחשוב לדעת גם איך ניתן לשפר...). לעניות דעתי השבת היתה מאד מוצלחת. ואני מדברת מצד המארגן ולא ה'מאורגן'. היתה הרבה עזרה והבנה מכלל הגורמים שהגיעו לשבת. אני שמחה שהצלחנו להביא קבוצה מכובדת של בית"רים ושל קשורים לבית"ר. זה באמת באמת באמת היה לי אישית וגם בכלל מאד חשוב (תשאלו את יוני, צופיה ומשה שניג'סתי להם ללא הפסק). אני אגע בנקודה של האמריקאים- ראשית כל, לא היו אמורים להגיע כ"כ הרבה אמריקאים, היו אמורים להגיע מקס' 30 ובפועל הגיעו 41. שנית, חשוב להבין שאני לא יכולה להגיד 'לא' לאמריקאים סתם ככה. אני אמרתי לאיתן, הבחור שאירגן את הקב' האמריקאית, שאני נותנת עדיפות לבית"רים מהארץ, ואכן השהיתי אותו במשך שבוע עד שנתתי לו אוקיי להביא אנשים (כשראיתי שהולכים להגיע רק איזה 5 בית"רים.....). כמובן שאני בעד כמה שיותר ישראלים ובית"רים. הבעיה היא ששום דבר איננו ברור אצלנו. האמריקאים (לרוב) אומרים שיבואו, ואכן מגיעים. ועל סמך זה אני מזמינה מנות שאני צריכה לשלם עליהן אח"כ. אצל הישראלים שום דבר לא היה ברור עד לרגע האחרון- עד 3 ימים לפני האירוע אני עוד הייתי בטוחה שיהיו רק 5 בית"רים ועד ליום לפני האירוע עוד התקשרו לשנות לכאן או לכאן... אי אפשר לבנות על זה כלום לצערי הרב... הפתרון יכול להיות מאד פשוט ואני אכן דוחפת לממש אותו- הפתרון הוא שהתנועה תיקח חסות על האירוע ולא רק שבועיים לפני, אלא תפמפם את העניין במשך כל השנה ושיהיה ברור שזה אחד מהאירועים שהתנועה לוקחת עליהם חסות ומשווקת אותו. בת'כלס האירוע הזה לא עלה לתנועה ולו שקל אחד, ככה שלא באמת צריכה להיות מניעה מלקחת אותו כפרוייקט תנועתי. דבר אחרון - תדעו שסבא שלי מאד התרשם מהרמה של החברה' שהגיעו (ומהעירנות...) ואמר שישמח גם בעתיד לתת שיחות על נושאים כאלו ואחרים... קחו את זה כמחמאה. אני באופן אישי מאד שמחתי שהיתה היענות כזו לשבת, מאד שמחתי מהרצינות והרמה של החברה' שהגיעו ושמחתי להתחבר קצת לחברה' בתנועה (דבר שלא ממש יצא לי בזמן היותי בתפקיד...) וואו, כתבתי המון... שיהיה לכולם המשך שבוע מצויין, ומי ייתן ונזכה לעוד אירועים טובים ויפים מעין אלה. בברכת תל- חי, שרה העצני, רכזת מעו"ז קרית ארבע (היא חברון
)

למעלה