שבת ברסלב

doritpoli

New member
שבת ברסלב

ב"ה שבוע טוב לכולם. האם יש פה משהו עם הסבלנות לפרט הדרך שחסיד(ה) של ברסלב עושה את שבת קודש. אני ראיתי רשום בכמה מקומות "מהלך" יום ברסלברי - התוכלו להסביר לי אותו ענין לגבי שבת? אשרינו מה טוב חלקנו, בברכת תודה ושבוע טוב!

כוסף

New member
שבת של ברסלבר

בס"ד שר הרבה זמירות על השולחן,רבנו הקפיד על מי ש"חכם" ולא שר הרבה בפשיטות כך כתוב בליקוטי מוהר"ן.ויש ניגונים מיוחדים חלק של רבנו וחלק של התלמידים. תיקון חצות עושים גם בשבת.(מי שזוכה) בשבת בבוקר בקידוש לומדים ב"סיפורי מעשיות". והרבה הרבה שמחה כי כמעט הכל תלוי בשמחה בשבת(ליקוטי תפילות)והיא משפיעה לימי החול. אבל גם אים לא מצליחים רק מעט זה גם טוב. בספר ימי-שמואל א' יש תאור של שבת שבה התארח חסיד ברסלב הר' שמואל הורויץ אצל ר'ישראל דב אודסר-"הסבא" בעל הפתק. היתי אומר שמה שמתואר שם זה מעל הטבע!

doritpoli

New member
תודה, שמחת מאוד את לבי, אז עכשיו אש

ב"ה שלהבת, יש את הספר הזה בחנות?

את מתכוונת לימי שמואל?

אין לי את הספר..האמת יצא בקרן ימי שמואל ג' שאני אולי צריכה לקבלו בשבועות הללו ב"נ. ימי שמואל א' ו ב' את יכולה להשיג במשך הנחל מספר 026273120 או בנקודות טובות:0545503546 בהצלחה באמת ספר של כיסופים. אם את רוצה יש לי את מכתבי שמואל א' וב' סט ב 36 שקלים

יש לך פה סדר היום של שבת ברסלבית

-מובא בספר מכתבי שמואל מעט מסדר היום והוא מביא שם מעט על השבת (יש את הספר הזה אצלי ב ח"י שקלים בלבד) בליל שישי יכול להוסיף עבודת השם כפי יכולתו וכפי כיסופיו וגם המדרש מהשבוע ומשאר ספרים ובפרט מספרי רבנו מקדושת השבת ותפילה על זה והתבודדות . ביום שישי מקווה ורחיצת מים חמין ונטילת צפורניים וסיוע על שבת מעט וטועם מאכלי שבת קודש וקריאת הפרשה שמות ואמירת שיר השירים ותיקון הכללי והתבודדות וכיסופין על שבת בליל שבת הכל בכוונה והזמירות ולפי יכולתו עבודת השם כנ"ל בחצות תיקון לאה והתבודדות בשימהח וכיסופין. וביום השבת התפילה בכוונה ומקוה קודם ואמירת תיקון הכללי ולומר סיפורי מעשיות תהילים ומעמדות לשבת ולימוד זוהר וכו' הבאתי רק משבת יש שם את ההמשך לימי חול ספר ממש כיסופין...!

כוסף

New member
אם לא תצלחי להשיג

במקומות ששלהבת אמרה,אשמח לנסות לעזור. נראה לי שהבלן של המקווה גברים ברובע היהודי בי-ם העתיקה מוכר את שני הכרכים ימי שמואל א' וב' ב60 ש"ח

doritpoli

New member
ממש תודה

ב"ה האמת שמאתמול אני חושבת כ"כ על האפשרות לקרוא את הקטע שעליו דיברת,בעיקר כדי לקרוא על שבת עם סבא ישראל ... זה חי'יב להיות מעל הטבע... אבל בתור אישה לא נראה לי שאוכל לפנות לבלן המקווה... תודה כל כך שרצונך לעזור ---

דורית

המספרים שהבאתי לך יש שם את הספרים תתקשרי אליהם ישלחו לך בדואר ב"נ או שתא יכולה ללכת למשך הנחל בירושלים יש להם ב"נ..

Sparklina

New member
למה לא?

את רק מדברת אחתו בטלפון, וזה לצרכי קדושה. את לא הולכת לשם פיזית (ואז זה עלול להפריע לגברים הטובלים כמו שלנשים יפריע אם גבר יופיע במקווה).

doritpoli

New member
כולכם יקרים!

ב"ה אחרי כל המחלוקת בפורום אתמול, זה משמח כל כך שכולכם רוצים לעזור! באמת לא מזמן פנו כמה צעירים עם צער בלב, והתרגשתי לראות כמה השתדלו לעזור ולעודד -- זה אורו של מי שמתקרב להצדיק (שמלמד כ"כ לא ליפול למחלוקת!) אשרינו שזכינו, מה נעים גורלנו, באמת שמחתם אותי!

כוסף

New member
אם יהיה צורך

ולא תצלחי להשיג את זה בדרכים האחרות שהציעו לך אין לי בעיה לקנות את זה ולשלוח לך במחיר העלות + הבול. סיפורים על שבת של ר' ישראל יש גם ששמעתי בע"פ (ממקורות אמינים). אכתוב אותם בהזדמנות.

doritpoli

New member
תודה, ועוד מילה

תפילה ש"אכתוב אותם בהזדמנות" תזדמן לך ממש מהר, כי יש כאלו צמאים מאוד מאוד לכל מילה... בברכת הצלחה רבה ושוב תודה

כוסף

New member
סיפורים על שבת של ר'ישראל בער אודסר

בס"ד 1. מרת ציפורה תיחי' ביתו של ר' ישראל סיפרה לנו שהבית היה מוכן לשבת כבר ביום שישי בבוקר ושר' ישראל היה מכין מנורה גדולה של נרות שמן. בשבת בבוקר אחרי ששב מתפילת ותיקין היה עושה קידוש עם המשפחה ומספר לילדים מהסיפורי מעשיות ואחרי זה חוזר לבית הכנסת לשמוע קריאת התורה מבעל-קורא שאהב לשמוע במנין מאוחר יותר. 2.אחד מהבע"ת שהיו איתו בזקנותו מספר שבליל שבת אחרי ארוחה מאד קצרה ר' ישראל היה מתחיל לשיר זמירות וניגונים עד אור הבוקר. 3. לגבי שנה ביום שבת כדי לקיים "שנה בשבת תענוג" ר' ישראל אמר שחצי שעה זה מספיק!

doritpoli

New member
איזה אור

ב"ה אני ממש מודה לך שטרחת בזריזות כזאת לספר לנו על שבת של סבא ישראל - כמה אור וכמה קדושה מאירים מתוך השורות הבודדות שפרסמת כאן! שתזכה בע"ה אתה וכל ב"ב ובל עם ישראל לדעת שבתות של ניגון וקדושה! תודה וברכה.

כוסף

New member
4.מרת אסתר מינדל ע"ה

בס"ד אישתו של ר' ישראל בער זצ"ל, ביתם ציפורה תח'י סיפרה עליה שאימה מרת אסתר היתה חולה מאד ל"ע ומחוברת למסכת חמצן וביקשה מציפורה להוריד לה את המסכה להדלקת נרות שבת.אחרי ההדלקה היא התחילה להתפלל כנהוג וזה נמשך הרבה זמן עד שצבע פניה החל להשתנות וציפורה חששה מאד לשלומה. אחרי זה היא סיפרה לציפורה שהיא התפללה על הרבה אנשים וענינים. תפילה במסירות נפש. למרות חוליה היא היתה מבקשת למלוח בעצמה את הבשר להכשרה(אז לא היו קונים בשר מוכשר כמו היום) 5. שמעתי באחת הקלטות של השיחות של ר' ישראל עם אהרון פץ נ"י שר' ישראל אומר: "השבתים(תות) של עכשיו הם ההכנה לדפוס(של סיפרי רבנו)" אפשר להבין את הדיבור הזה לפי תפילה קז' בלקוטי תפילות שע"י אכילה בשבת לשם שמים זוכים להרחיב את הדרכים בעבודת השם שגילו צדיקי אמת שכל בני העולם יזכו להתקרב אליהם. כלומר שגם כשאנחנו יושבים בשבת בבית ואוכלים אנחנו נותנים כח להפצה... העיקר הכוונה.

doritpoli

New member
ושוב תודה, כי...

ברוך ה' ית' כבר השבת נזכה לקבל את השבת בעוד שמחה אחרי הסיפרוים שהבאת פה שבת שלום ומבורך בשמחה וקדושה!

תיקון חצות בשבת?

אפשר להגיד לי איפה זה כתוב... איפה כתוב שאפשר לעשות בשבת....? תודה.

למעלה