אחלה - תודה על הכנסת הקובץ לפורום
אני לא מכיר את טייס המצנח (מניח שקוראים לו זיו...) אבל היה קטע מדהים שכל הזמן סימנת לי טרמיקות מעל שדה הנחיתה כאילו יש בך משהוא שמושך את הטרמיקות. לגבי הטיסה ביחד - נראה לי שאתה לא מספיק מנוסה ונוכחותי לידך גרמה לך לפנות לי דרך יותר מדי ... יעני שאני גרמתי לך קצת לברוח מהמוקד של הטרמיקה. היו קטעים באויר שציפיתי שתפנה פנימה יותר הדוק אבל נראה לי שחששת מטיסה קרובה ובסוף יצא שלא ממש הסתדרנו יחד , כשאני בדרך כלל קצת דורס אותך , לא מתוך חוסר התחשבות אלא מתוך ניסיון רב יותר של טיסה קרובה. המצב הכי נח הוא כמובן טיסה במעגל כאשר נמצאים ב- 180 מעלות . המצב הכי לא נח מבחינתינו - גלשנים , זה להיות מאחורי מצנח בתהליך של סגירת מרחק עליו. במצב זה אנחנו חייבים ליישר ולצאת מהרדיוס כדי לא להיכנס למערבולות וכדי לפתח מרחק ביטחון. ניתן לשמר על מצב של 180 מעלות כל זמן ששני הטייסים שומרים על קצב פנייה דומה, המהירות של כל כלי אינה חשובה במקרה הזה. מאחר והטרמיקה בצילום היתה עם מוקד צר וחזק משמעותית ניתן לראות בקטע ששמת שיש משמעות מאד גדולה לשמור על המוקד גם אם זה מחייב פנייה חדה - רואים איך בבת אחת אני מטפס באופן חד מעליכם.