שבת אחים גם יחד?

שבת אחים גם יחד?

על ארגון דרור משהו שמע? סיפור מוזר שמזכיר קצת את הסכסוך של האגודה השונות למען החייל, אומנם בפורום ממעטים לדבר עליו (זה לא פורום הל"ל..) אבל במציאות הוא כניראה קיים. לא זו בלבד אלא שארגון דרור ואחת מהקודקודים שם אישה שעונה לשם תמר דרור (אם משהו מכיר) כתבה כמה דברים "מענינים" בקשר להל"ל כשהטענה הכי קשה היא שסיכסוכים ומלחמות אגו מיתנהלים על גבם השברירי של היוצאים. שמעתי שמועות בקשר לאופי של האשה הנ"ל אבל בדרך כלל אני מתעלם מרכילות. אני לא רוצה להביא דעה (במיוחד אחרי שיצא לי להכיר את האנשים הנפלאים בהל"ל) אז פשוט אני יצטט: מאתר דרור. השוואה בין עמותת דרור לעמותת ה.ל.ל: קבלה לעמותה-דרור:עושים הכול כדי להניא מיציאה בשאלה, מקבלים קטינים באישור ההורים.. הלל: עקרונות שונים בנושא זה. לא מקבלים קטינים. יחס של החרדים: דרור: העמותה לא סבלה מהתנכלויות של חרדים קביעה של רבנים שעמותת דרור יותר מסוכנת מאחר שממנה לא חוזרים. הלל- העמותה מעוררת התנגדות חריפה בקהילה החרדית היו התנכלויות בעבר. מעמד של עלה חדש ליוצאים בשאלה: דרור-המטרה לשינוי בחקיקה, כל ש"יוצאים בשאלה" יקבלו מעמד כשל עולה חדש בשלה ראשון בבחינות בגרות העמותה פנתה לוועדת חינוך של הכנסת. הלל :לא הייתה פנייה דומה פנייה אחרת הביאה לדחיית הדיון בבקשה של עמותת דרור. מה שיכול היה להימנע אם היה שיתוף פעולה פגיעה מיותרת ב"יוצאים בשאלה" קשר עם הציבור: דרור-לא מחזיקים קו חם. קשר בעיתות מצוקה. הלל-קיים קו חם.המופעל על ידי מתנדבים שיתוף פעולה דרור-פניות רבות בפניות ישירות ועקיפות הלל-לא מוכנים לשיתוף פעולה, יש פגיעה ביוצאים בשאלה וחשש לניהול לא תקין. התנהגות לא ראויה לגבי יו"ר עמותת דרור "כל זמן שאת מושמת לא נשתף פעולה."פגיעה מיותרת. לא חבל..

אני מכירה את הארגון.

זה שונה מהלל בעיקר שהלל זה יותר עזרה חברתית. ודרור זה יותר בכיוון של אנשימ במצוקה. שאין להם איפה לישון. שאין להם משפחה. וכו. לדוגמא יש להם כללים ומחלקה שלמה של גמילה מסמים... עוד פרטים?. פנה אלי במסר. גם בקשר לאופי של המנהלת

אכן

קראתי את החומר של דרור (לא באתר) ומשום מה זה נראה כמו חילונים שאין להם מושג על חייו של חרדי לשעבר, רק שמעו וקראו הרבה על חרדים ממקורות שיש להם אינטרס לעוות את המציאות. בעיני בכל אופן הם לא נראים אנשים שבאמת יכולים לעזור ליוצאים, אולי להזיק.

laife

New member
אל תגיד לפני שאתה יודע

חבל שזה הרושם שנוצר לך. העומדת בראש העמותה היא אישה מאוד מאוד נחמדה יש לה ותק של עשרות שנים בטיפול בנוער במצוקה. ושוב, חבל שאתה מפרסם מסקנות חסרות כל בסיס.

לכן היא מתייחסת ליוצאים כמו

לנוער במצוקה. היא חושבת שכל היוצאים הם נרקומנים ומסוכנים לסביבה. בכולאופן יש כאלה שזה מתאים בשבילם ויש כאלו שלא....

laife

New member
גם אם לא מתאים לך, אל תלכלכי

זאת לא סיבה מספקת להוציא שם רע על אנשים.

זה נקרא ללכלך?

רק אמרתי שזה מיועד לאוכלוסיה מסוימת. והיא חושבת שכל היוצאים הם כאלו.

למעלה