שבתי

שבתי ../images/Emo13.gif

טוב לפני כשעה וחצי חזרתי לי מפולין.. היה מסע מדהים.. (ידעתם שבקרקוב יש אגדה עירונית על איזה דרקון אז כל החנוןיות מלאות דרקונים ??? כייייייייייייף !) וקניתי קופסא חדשה לקוביות שלי.. תמונות סרוקות.. חוויות.. האגדה של קרקוב ושאר ירקות יוספו עם הזמן ורק אם תבוא דרישה
לטחר געגועים אני חוזר הביתה.. לארץ.. לחברה..לחברים ולפורום

Gilgam69

New member
ברוך שובך!

איך היה? מקווה שהיית לך חוויה כמו שזה אמור להיות, לא שיש לי מושג כי אני לא יצאתי לפולין. מה האגדה של קרקוב?

backdoorslam

New member
דרקונים בקרקוב? מעניין..

אל תשכח להגיע למפגש הבא בעוד שבועיים וחצי, אצל wolfdragon comeback.

backdoorslam

New member
עוד מנהג פולני משונה

אני יודע שהפולנים באיזורים האלה נוהגים, פעם בשנה, להתחפש לשוטים בעלי כובעים מחודדים ולשתות לשוכרה. מסתבר שהמנהג הזה נעוץ בתבוסתם של המונגולים שנעצרו בערך באיזור הספציפי הזה. אגב, תבוסתם של המונגולים נעוצה כנראה בבעיות הספקה מהמזרח ולוא דווקא בגלל אומץ ליבם של הפולנים.

האגדה :

בעיר קרקוב.. בתוך ארמון הוואוול (חתיכת ארמון (!) ) חיו מלך וביתו היפיפיה..יום אחד הגיח דרקון מהנהר שזורם בעיר (נהר הויסלה) והחל לחטוף את הנשים היפות ביותר בממלכה ולטרוף אותן.. מיד החביא המלך את ביתו היפיפיה במרתף וקרא לכל מי שיכול להיפטר מהדרקון.. מרחבי האיזור הגיעו אבירים, קוסמים, (גמדים, אלפים) ושאר ירקות לנסות לגבור על הדרקון אך..למרבה הפלא לא הצליחו.. המלך כבר היה מיואש והציע את ביתו כפרס למי שיחסל את הדרקון.. ואז יום אחד הגיע לארמון איכר פשוט בשם קראקא וביקש לנסות את מזלו מול הדרקון.. כשהמלך הפסיק לצחוק הוא הרשה לו מרוב יאוש.. קראקא שלנו הלך אל נהר הויסלה (שכבר הצטמצם מאד כי הדרקון שתה ממנו כל לילה) והלך בו כשהמים מגיעים לברכיו.. הוא נעמד מול הדרקון האיום הביט בו באומץ והשליך לעברו גופרית (אל תשאלו אותי מאיפה הגופרית הגיע החלק הזה של האגדה מעורפל) הדרקון פשוט בלע את הגופרית שעפה לעברו.. ואז קראקא יקירנו הדליק גפרור ו.. בווווום ! שישדרקון מישהו ? אז זהו.. ובזכות האגדה הזאת אני יכלתי לקנות דרקון בשוק בקרקוב ולקרוא לו דראקא (על בסיס קראקא מן הסתם)
אגב הייתה שם חרב קצרה מדהימה בנדן מוזהב ב110 זלוטי (כ150 שקלים) אבל לא יכלתי להעביר את זה בשדה תעופה אז לא קניתי
בכל זאת היה מסע מדהים.. חוויה חד פעמית שאני ממליץ עליה לכל אדם חושב.. (כמובן שאני לא מדבר על מסע בית ספרי - בואו תיראו שערות נעליים סרט שואה ושיר עצוב ותזדעזעו ויצאו לנו אינסטנט ציונים - אלא על מסע של תנועת נוער (השומר הצעיר!) שמכיל מן הסתם הרבה הרבה יותר תוכן דילמות ומחשבה עמוקה..) מומלץ !

למעלה