שבתי...

• פותח הנושא GPZiv
  • פורסם בתאריך

GPZiv

New member
שבתי... ../images/Emo11.gif

לראות מה שלומכם וכמובן לשפוך את בעיותיי: 1. לפני כמה חודשים, עת נמס השלג הירושלמי מפח המכוניות, נכנסתי אל ה- GS של המכוניות (סובארו 92 להזכירכם) והמנוע לא שיתף פעולה. את זה אתם בוודאי זוכרים. אז גררתי את הרכב למוסך והפלאגים הוחלפו בחדשים. פה הסתיים סיפורנו בפעם הקודמת. מאז (וסליחה שאני מתלונן רק עכשיו ולא חזרתי מיד למוסך) הגיר האוטומט מושך הילוכים ומעביר הילוך בטורים שונים וכמובן במהירות גבוהה יותר. מה שקצת מקשה על השליטה במהירות הרכב. לדוגמא: לפי החלפת הפלאגים, העברת ההילוכים היתה כזאת- מראשון לשני במהירות של כ- 30 קמ"ש ומשני לשלישי במהירות של כ- 60 קמ"ש וברגע של מאמץ כמו עליות וכד´ הגעתי גם ל- 70 קמ"ש. לאחר החלפת הפלאגים, העברת ההילוכים היא כזאת- מראשון לשני במהירות של כ- 40 קמ"ש ומשני לשלישי במהירות של כ- 75- 80 קמ"ש. שוב אציין שהשינוי הזה די מפריע לשליטה ברכב ועד היום לא ממש התרגלתי לתופעה החדשה. השאלה המתבקשת היא מה הבעיה? האם יכול להיות שפלאג אחד או יותר (מתוך ארבעה) לא עובד כראוי? אולי בעצם הפלאגים לא מתאימים למנוע? או שאולי זאת לא בעיה בפלאגים עצמם ואציין שגם כבלי הפלאגים הוחלפו בזמנו. 2. בזמן האחרון, כאשר אני נוסע במהירות נמוכה מ- 40 קמ"ש לערך (כן, גם סובארו יכולה להגיע למהירות גבוהות מזו), ישנו לעיתים רעש חיכוך כואב מכיוון מוט ההגה כאשר זה מסובב ימינה בלבד וכאשר מוחזר למצבו הטבעי. בליווי לרעש מורגש קושי בסיבוב ההגה. דבר זה קורה בנקודה מסויימת וקבועה במהלך סיבוב ההגה ימינה והחזרתו. שוב, לא תמיד, אלא לסירוגין. לא הצלחתי למצוא אם ישנה "חוקיות" מסויימת בהופעת הרעשים כמו למשל שינוי במזג האוויר ובטמפ´. כאשר ההגה מסובב שמאלה לא קיימת שום בעיה וכן הבעיה בסיבוב ההגה ימינה נעלמת במהירות גבוהה מ- 40 קמ"ש בערך ובעצירה מוחלטת של הרכב. בדקתי את שמן הגה הכוח ולא נצפה חוסר בחור השחור
. אז מה לעשות? איפה הבעיה? מה הבעיה? ובכלל ספרו כל מה שיכול לעזור.
תודה לעונים וחג שמייייח, GPZiv! עב"מ מפורום האופנועים
(לקחו את האייקון על החללית...
)

GPZiv

New member
טורים= סל"ד כאילו... ../images/Emo3.gif

3. מי יודע? תופעה הקיימת זה זמן רב: כמה מאות ק"מ לאחר טיפול 10 ושוב החלפת פלאגים, הרכב מתחיל לרעוד בעצירה מוחלטת כמו עמידה ברמזורים וכשמגיע זמן הזינוק, יש ללטף בעדינות את דוושת הגז כדי למנוע את הצפת המנוע והשתנקותו.
לחיצה לא שפוייה ומעט חזקה על דוושת הגז תביא לכיבויו של המנוע. לדעתי הסל"ד נמוך בעצירה ולכן קורה מה שקורה. אני צודק? לאחר החלפת הפלאגים האחרונה, ישנם מצבים שבעצירה מוחלטת המנוע לעיתים כובה עצמאית, כנראה שוב בגלל אותה בעיה של סל"ד נמוך... זה קורה כמובן כאשר ידית ההילוכים מכוונת על הטייס האוטומטי ("D") ולא על ניוטרל או פארקינג ("P"), שכן אז אינה קיימת שום בעיה. אז מה? דפקו אותי עם הפלאגים? הצילווווווווו!!!!!!

שי ז.

New member
תבדוק את צינורות הואקום

הגיר באוטו שלך לא ממוחשב ואים הואקום לא תקין אז הוא יכול לזייף בהחלפת ההילוכים. בנוסף צריך להיות כבל שיוצא מהמצערת בקרבורטור לכיוון הגיר שתפקידו לספר לגיר מה מצב הדוושה. יכול להיות ששינו את ביוון הכבל אבל לפי תיאור הרעידות ההיחנקות של המנוע אני מעריך שהבעיה היא צינור ואקום. שי

אז ככה...

לפי כל הנראה בקשר לתאוצה ותאוטה וכל הקשור לרעד הרכב,הטורים שלך לא מכוונים וכנראה לא כיוונו לך את הסל"ד כמו שצריך. מד בסל"ד בזמן עצירה מוחלטת צריך לעמוד על 900 סל"ד. בדוק זאת. בקשר לרעש והרעידות בהגה בזמן פנייה ימינה,כנראה הצירייה שלך הלכה. אז תחליף צירייה ימנית ! וזה הכל בערך. בארי

sronis

New member
בהגה זה כמו נקישה כזאת?

כאילו שאתה מרגיש שמשהו נתקע שם, סיבוב ההגה נעשה קשה הרבה יותר, ואז אתה משקיע יותר מאמץ וזה משתחרר בבבת אחת? גם אצלי קורה לפעמים במהירויות נמוכות. יכול להיות שזאת בעיה בציריות או אולי בעיה במסרק של ההגה, אבל יכול גם מאוד להיות שזה נובע משמן הגה כוח קר. כשאתה מרגיש שזה קורה, נסה לעמוד במקום, לסובב את ההגה כמה פעמים מצד לצד במהירות וכך לחמם את השמן, אח"כ נסה לעשות אותו הדבר כמו שעשית קודם (אצלי זה קורה לרוב במהירות איטית בסל"ד גבוה יחסית ובעיקר תחת כוח). יש כאן עוד כמה אנשים שזה קורה להם לפעמים, אבל מניסיון - זה שום דבר קריטי. קורה לי רק לעיתים רחוקות ואף פעם לא מסוכן (רק מטריד) רוני

למעלה