שבתי ממילואים

שבתי ממילואים

שלום וברכה לכל משתתפי הפורום. שבתי הבוקר, יום א´, 26.5 לעבודה בנציבות לאחר שירות מילואים ב"צו 8" של 30 יום בעזה. קראתי בעיון רב את הטענות לגבי אי חשיפת הכבאים בפיגוע שאירע במועדון "שפילד קלאב" בראשון לציון. לעצם הטענות, ראשית ברצוני להודות מקרב לב לטפסר/מ גרשון זאוברמן, דובר וראש מדור מבצעים בשירותי כבאות חיפה אשר עבד לבדו מול אמצעי התקשורת עקב היעדרותי ואי ידיעתי על הפיגוע עד השעה 06:00 למחרת. שנית, פעם אחת ולתמיד אני מבהיר: בישראל ישנו תיוג של כוחות הבטחון וההצלה לפי אירועים, דהיינו, כאשר מדברים על שרפות - מכבי אש. פצועים - מד"א. פלילי ופיגועים - משטרת ישראל, חילוץ והצלה - יחידת החילוץ הארצית של צה"ל. יחד עם זאת, וגרשון ידידי יכול להעיד, בחודשים האחרונים הוא ואנוכי מנהלים מלחמה עיקשת עם כל העורכים והכתבים בתקשורת האלקטרונית והכתובה על עבודת הקודש שעושים הכבאים בזמן פיגועים, ולראיה, בכל פיגוע שהתרחש לצערי בחודשים האחרונים, התראיין מפקד השירות מאותו אזור. כאשר יוחלט על מינוי דוברים מתוך שירותי הכבאות או לחלופין, יועבר דיווח בזמן אמת מתחנות הכיבוי אליי, אזי ודאי שתדמית שירותי הכבאות תמשיך להשתפר. במידה ואכן יש עניין של קציני הכיבוי בשיפור התדמית, דהיינו "דיווחת - עשית, לא דיווחת - לא עשית", חובה על שירותי הכיבוי לשים דגש בנושא. מוסקו

למשה מוסקו וגרשון זאוברמן

ברוך השב ידידי אכן אכם היית חסר כאן לא פעם. בטוח אני שחזרתך לפורום תעשה רק טוב לשירותי הכבאות במדינת ישראל . וגם אני רוצה לשבח את טפסר/מ גרשון על העבודה המצויינת שהוא עשה כאן בזמן שלא היית ועל תרומתו הרבה לפורום בפרט ולמערך הכבאות ככלל ישר כוח לכם ידידי בברכת חברים גיא מנשרוב ש-כ איילון

fireman

New member
ברוכים השבים

אהלן משה, שמחים לראותך כאן בפורום! אני אגיב בקצרה... לגבי התיוג, אין ספק שצריך לעשות משהו בנידון ולא לתייג בצורה "מכאנית" אלא בהתאם לנוכחים פיזית באירוע וללא לתת שיוך שרירותי כזה של אש - מכבי אש, חילוץ - פיקוד העורף מינוי דוברים....הדבר נראה רחוק יותר משניתן לתאר, לצערנו עניין הדוברות נראה כבעיה זניחה ע"י מרבית שרותי הכבאות בארץ ואני אומר זאת בזהירות רבה (שגרשון לא יתעצבן
) מינוי דובר פשוט לא נראה בראש מעייניהם של רוב ה"קודקודים" בשרותי הכבאות ולזה נצרף את עניין התקציב. בשבוע שעבר התארחתי אצל גרשון זאוברמן בתחנת חיפה, שאירחה אותי למופת, במשך אותן כמה שעות שהייתי אצל גרשון הוא פרס בפני את פועלו והסביר את עניין הדוברות ובלט שם מאוד אותו משפט שאתה העלית כאן "דיווחת - עשית, לא דיווחת - לא עשית" וזה הדבר הכי נכון שיכול להיות לפני מספר שבועות הייתה דליקה גדולה בלוד, אני לא ראיתי שום פרסום במדיה על האירוע ואם לא היו כאן חברי הפורום שופכים את המידע גם אנחנו לא היינו יודעים. דבר נוסף שיכול לשפר את מצבנו. ואני חייב לציין שגיא מנשרוב היה זה שהציג בפני את הדבר הזה שטרם גיליתי באתר של YNET יש דבר שנקרא "אי מייל אדום" כמו אי מייל חירום שנועד להעברת דיווחים בזמן אמת למערכת המבזקים של YNET ואני חושב שהדבר הזה יכול לתת מענה מצויין בכדי לתת את הדיווח המיידי לפני היערכות כל עניין הדוברות והחשיפה למדיה כולה. השאלה היא עד כמה מותר לי למשל להעביר דיווח על שריפה שראיתי למשל או על תאונה שראיתי וכדומה? משום שהמערכת הזו נועדה בעיקר לאזרחים שנתקלים בכל מיני "סקופים" עד כמה הדבר הזה יכול לעזור\לגרוע?

שלום מוסקו

אני יניב מתחנת כיבוי חולון זה שמשאיר לך הרבה הודעות בביפר על ארועים שונים אם היית במילואים עד עכשיו מי קיבל את כל ההודעות בהעדרותך ? ב) האם יש משהו שאתה רוצה שאשפר כשאני מוסר לך דיווח בביפר ?

טל פורן

New member
יניב

הוא רוצה שפסיק להטריד אותו ופעם הבאה שאתה שולח לו הודעה תגיד שהשולח זה כבאי בליין ולא יניב

Rescue1

New member
משה ...?!

אהלן משה ... אמרת שהיית בעזה , איפה היית שם ? איזה גדוד או באיזה תפקיד היית ? אולי ניפגשנו ...

ברוך שובך מוסקו

טוב לראות אותך חזרה כאן עימנו. היית חסר לנו. כמו שאולי הספקת לדפדף בהודעות ראית כי אנו ממשיכים לעדכן על כל אירוע חריג בתל אביב יפו. כמובן ששאר התחנות גם מעדכנות וכף שניתן להתעדכן מה קורה בארץ בנושאים הקשורים לנו. המשך לדבוק במטרה. ליאור

למעלה