שבר

שבר

אם לא מאחים שבר אז הוא לא יתאחה לבד? הוא פשוט יכול להישאר ככה סתם שנים על גבי שנים? אותה שאלה לגבי נקע.

אני חושב....../images/Emo6.gif

אם 2 החלקים של העצם נמצאים במקום (בלי שהרופא יצטרך לישר אותן) אז השבר יתאחה אבל בבית"ח שמים גבס כי לא רוצים שהבנאדם יקבל מכה באותו איזור וישבור שיב את מה שהתחיל להיתאחות וחוץ מזה - אם העצם לא בדיוק במקום שלה והיא תתחיל להיתאחות במקום לא מתאים יכולה להיווצר בעיה... לגבי נקע - בנקע העצם לא נישברה בכלל אז אני לא חושב שיש בכלל משהו שיתאחה. אין לי מושג אם הכל נכון אבל זה מה שנראה לי. אם יש לי טעות\טעויות - אני אשמח אם תתקנו אותי (אולי נלמד מזה משהו...)

שוד ושבר

מה זה למעשה שבר שמתאחה ? זהו תהליך שבו שני קצוות העצם מתחברים מחדש באמצעות השלמה גרמית של החלק השבור (העצם "בונה" את עצמה במקום השבור). מכאן ניתן להבין כי כל שבר מתאחה בופו של דבר, השאלה היא איך הוא מתאחה. תפקיד הגבס הוא לקבע את שני קצוות העצם השבורה אחד בדיוק מול השני, כדי שההשלמה תיצור מבנה זהה לזה של העצם לפני שנשברה. מכאן גם הסיבה שעושים צילום רנטגן גם לאחר התקנת גבס, וכך בודקים האם הגבס ממלא את יעודו. אם עצם שבורה לא תקובע/תגובס, יתכן והעצם לא תתאחה בצורה תקינה, ואז ניתן יהיה לראות דפורמציה (שינוי צורה במקום השבר). מה עושים במקרה כזה ? שוברים מחדש את העצם ושמים גבס... איי. בנקע הצמב קצת שונה. אם נקעים חוזרים לא מטופלים יכולה להיווצר מתיחה קבועה של הרצועות, דבר שבהמשך יכול לגרום לקרסול להיות בלתי יציב (מכירים את ההליכה שפתאום מתעקמת הרגל...) בנוסף לכך, בנקודה שהרצועות נמתחות מתחילה התגרמות ("בניה" של עצם שלא הייתה אמורה בכלל להיות שם...). זה סיפור לא נעים, שיכול אף להגיע לניתוח... אז נא לטפל בכל הבעיות הבריאותיות ולא למשוך אותן סתם. לילה טוב :)

אם הם לא קובעים

אז הם יתאחו עקום (במקרה והם ממוקמים עקום) אבל אם הם רחוקים? אז העצם תמשיך את עצמה והעצם תגדל?
נשמע מופרך אבל זה מה שהבנתי...

למעלה