שבר מאמץ

sofT sTeel

New member
שבר מאמץ

התחלתי לרוץ כדי להתאמן לצבא, התחלתי בתוצאה של 9:40 יומיים אחרי זה עשיתי 8:44 יומיים אחרי זה 8:38 יומיים אחרי זה 8:29 אחרי הפעם האחרונה שרצתי הרגשתי כאבים, אמנם לא חזקים, בעצם שבין כף הרגל לברך(חח לא יודע את השם). אלה לא כאבים בשריר. הייתכן שאני בדרך לשבר מאמץ או ששברתי את העצם ממאמץ? האם עליי להפסיק לרוץ, ואם כן לתקופה של כמה זמן?כמה זמן לוקח לשבר כזה להחלים? ומהו ההבדל בין סתם כאב לבין שבר מאמץ? והאם יש דבר כזה "סתם כאב" בעצם?

s h e r m a n

New member
אממ.. כנראה שמה שיש לך זה לא שבר

מאמץ כי אתה מסוגל ללכת , לי גם היה ועדיין יש את זה לפעמים , זה נקרא שין ספליט , בגלל שהשריר שם ( עצם השוק כמו ששאלת ) לא מורגל לעבוד הרבה אז הוא מתחיל לכאוב, זה גם השריר שמקבל הכי פחות חמצן לגוף . כמה עצות : אני מניח שהתוצאות שרשמת הם תוצאות של ריצת 2,000 , אני לא מציע לך לרוץ כל פעם ולנסות לשפר כי זה רק יוביל אותך לפציעה וההתקדמות כמו שראית מ- 9:40 ל- 8:38 נפסקת כמעט ומיידית אחרי כמה זמן , אתה צריך להתחיל לרוץ רצות ארוכות יותר של לפחות 5 ק"מ (אם אתה יכול 10 ק"מ אז אפילו יותר טוב) ולבנות את המערכת האירובית שלך בגלל שרק אז תוכל באמת לשפר את תוצאות הריצת 2,000 שלך כי ריצת 2,000 זה 60% אירובי ורק 40% אנאירובי . הריצות של ה- 10 ק"מ צריכות להתבצע בקצב של ריצה קלה וכל איזה שבוע-שבועיים תעלה את הקילומטרז' של הריצה. עצה על איך לטפל בכאב : אני לא מציע לך לרוץ אם הכאב , אני למשל רץ אבל זה בגלל שאני יכול להתמודד איתו , אני מציע לך אם הכאב מחריף זה ככה : כמובן לפני כל אימון תעשה מתיחות טובות לכל הרגל , כולל השוק האחורית והקדמית לקדמית אתה עושה מתיחה ע"י כך שאתה לוקח את הכף רגל ומצמיד אותה לישבן . ( אני בטוח שאתה כבר מכיר את כל השיטות מתיחה ולכן אני לא אבלבל לך את השכל עם שטויות ) . לפני ריצה תיקח מגבת ותרטיב אותה במים , שים אותה במקפיא ותתן לה להתקרר אחרי הריצה שים אותה על הרגל , ושוב תעשה קצת מתיחות לאזור. יש שיטה לחזק את האזור זה , לשים את השתי כפות רגליים מתחת לספה ולנסות להרים אותה רק בעזרת הכפות רגליים , תחזיק את זה ככה במצב סטטי לבערך 12 שניות ואז תרפה , תעשה איזה 5 סטים כאלה , וככה האזור יתחזק. בלילה לפני זאתה הולך לישון , תיקח מגבת ותרטיב אותה הפעם במים חמים שים על הרגל ותן לה לנוח . כל זה אני מניח שיעזור לך , אם זה לא , לך לאורטופד שיעשה צילום כי יכול להיות שבאמת יש לך שבר מאמץ. מקווה שעזרתי .

sofT sTeel

New member
קודם כל... תודה! אבל..

אני יודע טוב מאוד מזה שריר תפוס ומזה כאב בעצם וזה כאב בעצם זה קרה לי כבר לפני שבוע וחצי ועדיין כואבת לי העצם, כלומר, היא לא כואבת לי כל הזמן אבל מדי פעם אני מרגיש אותה כואבת מעט מאוד(1-2 בסולם של עד 10) ואני יודע שאם אני ירוץ היא תכאב לי לפחות 5 ובקיצור יש לי שבר מאמץ או סדק או משהו כזה אני יינסה חלק מהעצות שלך עם המגבות אבל ריצות בטוח שאני לא ייעשה בשבועיים הקרובים עד לטירונות

s h e r m a n

New member
תראה ...עוד עצה קטנה

אל תרוץ אל אספלט ובטח ובטח שלט על בטון זה ממש מחמיר את הבעיה וגם דופק את הברך. לפי דעתי אין לך שבר או סדק , זה באמת מוקדם מדיי כמו שדר' קרסין אמר, צריך לעסוק בפעילות אינטנסיבית למשך זמן ממשוך בשביל שיהיה שבר וגם כשיש שבר אז יש לו דרגות מ- 1-5 כש- 5 זה כבר שבר שבר , שצריך גבס ומנוחה של לפחות 6 שבועות. גם לי היה את זה ולכל רץ שמתחיל יש את זה, השרירי בקידמה של השוק לוחצים על העצם כי הם לא מורגלים לעבוד בכלל, ואז יכולה להיווצר מין דלקת כזאת. אבל מי יודע , אולי באמת יש לך שבר בהליכה כואב לך? כי אם כן אז אני מניח שיש שבר , אם אתה יכול ללכת/לרוץ אז אין לך שבר .

שברי מאמץ

כנראה שלא, זה קצת מהיר מדי להופעת שברי מאמץ. יכול להיות Shin Splint או סתם כאבי שרירים. כדאי לנוח מס' ימים ואח"כ לחזור לפעילות בהדרגה.

sofT sTeel

New member
עברו כבר 10 ימים לבערך מאז שזה קרה

ועדיין כואב לי מעט בהליכה אני לא מרגיש שיפור כלשהו יכול להיות באמת שיש לי את הדלקת הזו שהוא דיבר עליה אם כן יש טיפול תרופתי לדלקת שכזו? כדאי לתייעץ עם אורטופד?

למעלה