שבר מאמץ בירך

John LennonS

New member
שבר מאמץ בירך

שלום, לפני כשבעה שבועות אובחן אצלי שבר מאמץ מדרגה 2 בירך של רגל ימין (בפמור העליון מימין ומדיאל מלאולוס דוצדדי). הכאבים התחילו לפני כ10 וחצי שבועות. נכון להיום אני נמצא במנוחה מוחלטת לגמרי כבר 7 שבועות. למרות זאת יצא לי לרוץ כ150 מטר (לאחר 6 וחצי שבועות של מנוחה) בהזדמנות אחת והרגשתי כאבים ברגל בצורה מידית (דומים מאוד לאלו שהיו לי לפני התחלת המנוחה). אני מאוד מוטרד מהעובדה ששום שינוי לא חל לטובה ואני עדיין מרגיש כאבים ברגל כשם שהרגשתי לפני המנוחה. כמו כן ברצוני לציין שאני כל חיי עסקתי בספורט ומאוד רוצה לחזור לרוץ, לשחק כדורגל וכן הלאה. ובכן, השאלות שלי: האם זה הגיוני שהטיפול יערך מעל 7 שבועות? ואם כן כמה זמן עלי להמתין עד להחלמה מלאה (פחות או יותר, אני מודע שאין תשובה חד משמעית לשאלה שלי)? האם אחרי ההחלמה אני אוכל לעסוק בפעילות כמו בעבר? האם יש דרך שבה (מעבר למנוחה) אני יכול לעזור להחלמה? תודה מראש, שחר

שברי הליכה

לא אוכל להתייחס במדוייק בלי לראות צילומים ומיפוי עצמות. באופן כללי שבר מאמץ מחילם בטווח שבין שבועות לחודשים. החזרה לפעילות לרוב אפשרית, אך צריכה להתבצע בהדרגתיות גדולה. אין טיפול תרופתי או תזונתי שמאיץ החלמה של שבר מאמץ.

John LennonS

New member
קודם כל ../images/Emo51.gif על התשובה שלך!

התשובה שלך העלתה שאלה נוספת: "באופן כללי שבר מאמץ מחלים בטווח שבין שבועות לחודשים" על כמה חודשים מדובר בערך 3? 4? יותר? במקרה כמו שלי למשל (שלא מדובר על דרגה 3 או 4 אלא על דרגה 2 בירך).

למעלה