שבר ללא תזוזה

קאליברי

New member
שבר ללא תזוזה

שלום, לפני כשבועיים וחצי שברתי (30/8) את העצם ברגל התחתונה באיזור הקרסול, שבר ללא תזוזה כאמור. ניתנה לי המלצה להשתמש ב- AIRCAST BOOT למשך שישה שבועות, עם דריכה לאחר 3 שבועות. ואני אכן משתמש בו. היום הייתי בבקורת וצילום רנטגן נוסף. מהרופא נמסר שניתן יהיה לדרוך רק בעוד שבועיים, וביקורת שוב עוד 3 שבועות. השאלה שלי, שלצערי אחרי שעות רבות של המתנה ועייפות שהצטברה בעקבות זאת: מהי הכוונה בדריכה? האם רק ניתן לעמוד על הרגל או בכלל ניתן לנסות כבר לצעוד. חשוב לי מאוד לדעת, שכחתי לשאול את הרופא שבדק אותי היום. תודה מראש למומחים שיענו לי. בברכת רפואה שלמה לכולנו :)

זכיר

New member
דריכה זה דריכה בכל הקשר

יש מספר הנחיות בקשר לעניין 1. ללא דריכה - ואז אסור לדרוך על הרגל בכלל 2. דריכה חלקית/דריכה לפי יכולת/נגיעה בלבד עם הבוהן - ואז חייבים להוריד חלק מהמשקל מהרגל בעזרת קב\קביים\הליכון, בעמידה או בהליכה. 3. דריכה מלאה - ואז מותר לעמוד על הרגל בלי עזרים מהסוג שתיארתי בסעיף 2. אגב, בר"ת מקובלים: 1. NWB 2. PWB ATWB TTWB 3. FWB

קאליברי

New member
תודה רבה - אבל-

איך בכל זאת אדע איזה סוג דריכה עליי לבצע? כי אולי במצבי אסור לצעוד ורק לדרוך כמו בסעיף 2 שפרטת. שוב, תודה על העזרה :)

שבר

שלום, מאחר ולא בדקתי אותך, לא ראיתי את הצילומים או את הרגל, אין לי דרך לחוות דיעה על מצב השבר או סוגו. אנחנו נוהגים לומר האם מותר לבצע דריכה חלקית, מלאה או כלל לא. ש לשאול את הרופא המטפל לכוונתו אבל כפי שנכתב נאמר בכל מקרה שניתן יהיה לדרוך רק עוד שבועיים אז מה בעצם השאלה? בברכה,

למעלה