"שבר הליכה"? מה זה?

• פותח הנושא popp
  • פורסם בתאריך

popp

New member
"שבר הליכה"? מה זה?

לפני כ-5 שנים הייתי רץ בקלות 4 ק"מ רצוף, מאז הפסקתי לעשות כושר ולהיות בכושר
לפני כחודש רציתי לחזור לכושר, בקושי גמרתי ק"מ בודד, בתחילת הריצה השוק בקידמת הרגל, בין הברך לכף רגל, התחילה לכאוב כאבי תופת, (אני מתכוון בשני הרגליים) אבל כעבור 200 מטר הכאב הפסיק, כלומר לא הפסקתי לרוץ, המשכתי עד סוף הק"מ, ועשיתי עוד ק"מ בגיגמוגום של ריצה והליכה ככה עוד כמה פעמים במשך חודש, 3 פעמים ביום. בשבוע האחרון בכלל לא כאב לי השוקיים של הרגליים, שמחתי. (כבר היגעתי למצב שאני רץ 2 וחצי ק"מ רצוף) לצערי שבוע שלם לא יצא לי לרוץ, ואז שניסיתי לחזור לריצה ישר התחילו לכאוב לי שוב השוקיים הקידמיות הלכתי לאורטופד וטען שיש לי "שבר הליכה" הוא אמר גם שם ארוך שלא ניתפס לי בראש. (הוא נתן דפיקות קלות בעצם וכך היבחן את הבעיה) ואמר שאני צריך לנוח חמישה ימים נחתי 5 יום, לא רצתי, בתום 5 יום שוב התחלתי לרוץ ושוב כאבו לי הרגליים עכשיו אני בדילמה. או להמשיך עם הריצה, למרות הכאבים, ועם הזמן זה יעבור כמו שקרה לי כבר. או לבקש מהאורטופד הפניה לצילומים, זריקות וכל מה שצריך.... רעיונות?

כאבי שוקיים

לכאבי שוקיים לאחר ריצה סיבות שונות כולל שבר הליכה, אך גם בעיות אחרות כגון עליית לחץ במדורי השוק ועוד. תבדק שוב ע"י אורתופד או אולי עדיף רופא ספורט שיוכל לאבחן את סיבת הכאב וגם לטפל.

popp

New member
רק רגע אחד...

כאבי השוקיים מתחילים רק כאשר אני מתחיל לרוץ 100-150 מטר, במהלך הריצה זה כבר לא כואב בכלל... כלומר אני ממשיך לרוץ למרות הכאב עד שהוא עובר. ומה זה רופא ספורט? מאיפה אני מוצא אחד כזה? איך אני מחפש? פשוט אני חבר במכבי, וניכנסתי לאתר שלהם, חיפשתי אורטופד קרוב לבייתי וזהו, עכשיו אומרים לי רופא ספורט? אני אשמח ללכת אליו, רק תגידו לי איך לחפש בן אדם כזה
זאת הפעם הראשונה שאני שומע על זה...

המשך

רופא ספורט יש ברוב קופות החולים, תתקשר למוקד. זה רופא שמטפל בבעיות שקשורות לספורט כגון בעיות אורתופדיות אך גם נושא של תזונה, בעיות נשימה ולב וכו'.

ננו9

New member
שבר הליכה לא עובר בחמישה ימים!

בחור יקר, על סרגל מאמצים שמעת? קשה אחרי חמש שנות היעדרות מפעילות גופנית סדירה לשוב ולצפות לאותו הכושר שהיה לנו פעם. צריך לבנות את הכושר הגופני לאט ובהתמדה. לעניניך, באיזה צד של השוקיים אתה מרגיש את הכאבים? הפנימי או החיצוני (האיור יעזור לך אני מקווה)? בוא נתערב שאתה לא ממש מבצע חימום, גמישות ומתיחות לשרירי הרגליים טרם הפעילות ואם אתה כן מבצע אז אני מכפיל את ההתערבות וטוען שמישהו כאן קצת "מחפף"... לא יהיה מקצועי לשלול או לאשר שברי הליכה דרך האינטרנט מבלי לבדוק את הרקמה, אך לדעתי אתה חווה יותר כאבי שרירים מאשר שבר הליכה. שבר הליכה מאופיין בבליטות על גבי עצם השוק (TIBIA) ובחוסר אחידות של מרקם העצם. לעומת זאת, אם הכאב מתחיל בחריפות אך נעלם ככל שהריצה מתמשכת - יש טעם לקשר אותו לשרירים. השריר מתחמם במהלך הפעילות, מתרחב והובלת הדם שבו מוגברת. לגוף הבלתי מאומן הנפיחות של הימצאות הרבה דם יוצרת לחץ על העצבים של השריר ולכן הוא מגיב בכאב. בלי כל קשר - לך להיבדק כשתוכל - אבל אם החלטת להמשיך להתאמן עליך לבצע חימום ומתיחות בצורה טובה מאוד טרם הריצה ושחרור לאחריה. קח את זה באיזי - סה"כ 5 ק"מ בשבוע האימונים הראשון, אחר כך 6 ק"מ בשבוע השני ותעלה בהדרגתיות. אם פיספסת שבוע אימונים עלייך לחזור צעד אחורה. תתמיד ותראה תוצאות

popp

New member
WOW איזה הסבר, מובן וברור ../images/Emo45.gif

(תגיד, אין לך תמונה מצויינת שכזו גם בעברית? אחלה תמונה) "סרגל מאמצים" לא שמעתי, אני לא ציפיתי שעל היום הראשון אני ירוץ 4 ק"מ כמו פעם.. אבל לא ציפיתי לכאבים בעצמות. שרירי הרגל (כלומר הכאבים הפנימיים (שמאחורי הרגל) הם כאבו רק פעמיים ממש לקראת סוף המסלול, אבל הכאבים של העצמות החיצוני (בקידמת הרגל) כאבו רק בהתחלה ואז הם נעלמו, אמש למשל עשיתי ריצה של 2 ק"מ רצוף בלי לעצור או ללכת במהלך המסלול, ושום דבר לא כאב לי. משהו מוזר והזוי לחלוטין. אתה אומר שהכאבים שאני מרגיש בתחילת הריצה הם בגלל השרירים, למרות שאני מרגיש את הכאב בעצם עצמה, יש מצב שהשרירים מתרחבים (לפי ההסבר שלך) ואז אני מרגיש את הכאב בקידמת העצם? כלומר כאב בצד החיצוני? מתחיות אני עושה ממש אבל ממש בצורה חפיפה, ממש לא משהו רציני או דרסטי, אבל כמה שאני עושה יותר מתיחות אז במהלך הריצה אני מרגיש יותר הקלה... אז לאט לאט אתמיד עם המתיחות יותר
נ.ב. תודה רבה על ההסבר המפורט והברור שהאיר את עיניי וגם על המסר האישי שהפנה את תשומת ליבי כדי להיכנס

למעלה