שבר בראש רדיוס

שבר בראש רדיוס

שלום, לפי דבריו של בהרופא ולפי הצילום יש לי שבר בראש רדיוס, לא גיבסו לי - האם זה נשמע הגיוני? הרופא אמר שאחרי שלושה ימים אוריד את המתלה בד ואתחיל להזיז את היד - האם יש צורך בבדיקה שנייה או חוות דעת נוספת? יש לציין שבאמת יש ירידה ניכרת בכאבים וביכולת התזוזה של היד. מאז המקרה עברו ארבעה ימים ורק היום התחיל להופיע סימן של שטף דם כחול. תודה

rafagav

New member
חשוב להניע את היד...

רקמות החיבור במרפק מתקשות מהר מאוד ואז דרוש שיקום ממושך. אם זה מה שאמר הרופא - כנראה שזה הגיוני. כך היה כשאני שברתי כנ"ל... מיד ההבירו לי, שעלי להזיז את היד ו - באמת היה מהר מאוד קשה ליישרה!! אז - הישמעי לרופא, הודי לו (לפחות בלבך) על שלא גיבס ידך והזיזי אותה כמה שיותר, בגבול הכאב = כל עוד לא כואב יותר מדי!!

תודה על התשובה

ובקשר לשטף הדם שהתחיל רק ארבעה ימים אחרי, זה נשמע לך הגיוני? שוב תודה על התשובה

שבר בראש רדיוס

שלום, שברי ראש רדיוס (כמו כל השברים האחרים, אגב) מסווגים לדרגות שונות על פי הצילום, הבדיקה ועוד. במיוחד במרפק, במידה ומדובר בשברים בדרגה קלה נהוג להפעיל את המרפק באופן מיידי. צריך וחשוב להגיע לטווח תנועות מלא. עבודות שבוצעו הראו שקיבוע של המרפק מעל לתקופה של 3 שבועות גורמות לפגיעה משמעותית בטווחי התנועה. הופעת ההמטומה מספר ימים לאחר השבר אינה חריגה. בברכה,

למעלה