שבר בראש הרדיוס

baby girl3

New member
שבר בראש הרדיוס

שלום רב, אני בת 27 לפני כ 10 חודשים שברתי את ראש הרדיוס ביד ימין מנפילה לאחר שבועיים בגבס החליטו לנתח ועברתי קיבוע ע"י בורג ואז שוב הושמתי בגבס למשך כחודש וחצי.. לאחר הורדת הגבס והתפרים התחלתי פיזיותרפיה אינטנסיבית מאוד.. לאחר כמה בדיקות נתגלה CRPS ובדיקת EMG גילתה פגיעה ב PIN .. המשכתי פיזיותרפיה כרגיל והיום 10 חודשים אחרי הגבלה ביישור 45 מעלות וסופינצייה 50 מעלות בלבד זה מה שהצלחנו להשיג ב 10 חודשים של פיזיותרפיה.. לפני כשבועיים ביקרתי אצל רופא לאחר שהתלוננתי על כאבים חזקים במרפק ועשו לי צילומים חוזרים ו C.T והתגלה במרפק ציטוט :"מ/א שבר בראש עצם הרדיוס וקיבוע פנימי מתכתי...אי סדירות במשטח הפירקי בראש הרדיוס" גם לפני ה C.T הצילומים הראו אי סדירות במשטח הפירקי של ראש הרדיוס ולכן הומלץ לעשות C.T .. שאלתי היא כזאת: הומלץ לי להוציא את ראש הרדיוס.. ולפני זה לבצע מניפולצייה תחת הרדמה. החשש שלי (לפי מה שכבר קראתי והבנתי) שרוב הסיכויים שהוצאת ראש הרדיוס לא תשפר יכולת יישור אלא רק סופינצייה.. האם נכון? מה היית ממליץ לי לעשות על מנת שאוכל ליישר את היד? כבר נקבע לי תאריך לניתוח 13/3 בבקשה תעזור לי אני אובדת עצות ורוצה חוות דעת נוספת.. בתודה מראש יפעת

rafagav

New member
הסיבה בד"כ לחאי היישור:

רקמות החיבור שסביב המפרק... לכן חשובה מתיחתן כמה שיותר!! בגלל מצבך - ממליץ לך להתייעץ עם הפיזיוטרפיסטים. אך - בד"כ השירות בקופות החולים די בינוני (ומטה)..
ויש לשער, שאם היית זוכה לטיפול טוב - היישור היה רב יותר, שהרי את צריכה ללמוד כיצד לטפל ביד בעצמך... לכן - אולי הכי טוב, בהנחה שאת מעוניינת לשנות מצבך, שתלכי לפיזיוטרפיסט טוב ופרטי... צרי קשר ואפנה אותך!!

baby girl3

New member
זה לא עזר..

שלום לך הייתי מטופלת אצל פיזיותרפיסט באופן פרטי במשך כ 7 חודשים 3 פעמים עד 4 פעמים בשבוע וכבר מהחודש הראשון של הוצאת הגבס התחלתי לעבוד מאוד אינטנסיבי אני יכולה להגיד שחל שיפור משמעותי מהרגע שניכנסתי לטיפול פרטי (התחלתי גם כמה טיפולים בקופ"ח וראיתי את הרמה שם...) מה שאני רוצה להגיד לך הוא שכרגע לא יעזור לי שום פיזיותרפיה כי אין להן להתקדם בפיזיותרפיה (לפי חוות דעת של מומחים ופרופ' בנושא) .. נותר רק התערבות כירורגית לצערי.. השאלה היא אם רק הוצאת ראש הרדיוס תפתור את בעיית היישור או שיש לבצע יותר מזה איני רוצה להיכנס לחדר ניתוח ולדעת בסופו של דבר שלא התקדם כלום .. אשמח לקבל עצתך.. תודה מראש יפעת

שבר בראש הרדיוס

לא ניתן לדעת אם ניתוח יעזור או לא אך יש סיכוי שכן, לא אוכל כמובן לתת המלצה קונקרטית באינטרנט. אחרי 10 חודשים פיזיותרפיה לרוב פחות יעילה מאשר בהתחלה.

למעלה