שבר בראש הרדיוס

baby girl3

New member
שבר בראש הרדיוס

לפני כ5 חודשים שברתי את ראש הרדיוס ביד ימין ועברתי ניתוח לקיבוע ע"י בורג מאז הורדת התפרים והגבס אני עושה פיזיותרפיה ועדיין איני יכולה ליישר את המרפק, ביקרתי אצל אורתופד מטעם הכללית והוא אמר לי שלעולם לא אוכל עוד ליישר את היד, אני לא מסתפקת בתשובה זו. לפי הצילום הבורג יושב טוב ולא מונע מהמרפק להתיישר. אני כבר מיואשת מכל הבדיקות הרופאים הפיזיותרפיה, האם יש אפשרות ליישר את היד באמצעות ניתוח? האם באמת איבדתי את היכולת ליישר את היד לצמיתות??? אשמח לקבל תשובה, ייעוץ או הפניה לגורם שיכול לעזור לי אני כבר חצי שנה בבית לא עובדת בגלל היד.... בבקשה כל תשובה או ייעוץ יתקבלו בהמון תודה!! בתודה מראש יפעת

r a f a g a v

New member
רקמות החיבור סביב המרפק מקשות...

לכן צריך, מיד כשמורידים גבס / קיבוע אחר להתחיל במתיחות... אבל...
אוב בפיזיוטרפיסטים (מחוסר ידיעה / בורות / רשלנות...) לא מדריכים לכך... כששברתי את הרדיוס (בצורה קלה יותר) במהרה מתחתי ועתה היד ישרה... ממליץ לך: א) מתיחה דורשת 25 שניות לפחות (לשחרור המתח של השרירים מכופפי היד, כשאת מנסה ליידרה...). לכן בתחילת המתיחה יכאב יותר...
פחות מזה - לא ממש שווה. עתה - הניחי את הזרוע (חלקה העליון של היד = בין המרפק לכתף) על שולחן ועם היד השניה נסי ליישר את היד הכפופה... = לקרב את האמה לשולחן... זה לוקח זמן והרבה חזרות... אני הייתי מציב סרט מדידה ובוחן בכל פעם את מידת היישור = את המרחק בין האמה לשולחן... תוכלי לראות, שבכל פעם זה מעט יהיה קרוב יותר... זה לוקח זמן כי.. הכל יותר קשה אבל - שווה!!

שבר ראש הרדיוס

לאחר השבר הזה לעיתים קרובות נותרות הגבלות בתנועת המרפק, פיזיותרפיה כמובן יכולה לשפר אך לא תמיד.

למעלה