שבר בקרסול

אורי9 1

New member
שבר בקרסול

אני חייל קרבי בן 19,שברתי את את הרגל בפיבולה(באזור הפטישון) ואני כבר חודש עם גבס ואני מניח שעוד מעט יורידו לי אותו. רציתי לדעת כמה זמן זה השיקום ומה עושים בו, כמו כן האם אני יוכל לחזור ליחידה שלי ולבצע כל פעילות ללא בעיה, בהתחשב שהפעילות מאוד אניטנסיבית...?

0 אור 0

New member
החלמה

זמן השיקום וההחלמה משבר הוא מאד אינדוידואלי ותלוי גם בסוג השבר וגם בבריאות האישית. תוכל לקבל יותר מידע מרופאיך או בבדיקה אישית. חשוב לדעת שאין לזרז את ההחלמה בכוח - אם תחזור לפעילות אינטנסיבית מדי שתגרום לפגיעה באיזור הרגיש, אם בעומס יתס או בפגיעה פיזית (מכה או עיקום חזק), אתה עלול לגרום להסתבכות של הפגיעה ולנזק קבוע לרגל. לכן מה שחשוב זה לדאוג קודם להחלמה מלאה, ותוך כדי תהליך ההחלמה להתחיל בחיזוק האיזור בצורה הדרגתית על ידי תרגילי פיזיותרפיה שתקבל. איזון הגוף באמצעות רפואה משלימה - תזונה וטיפולים משלימים כמו רפלקסולוגיה - יכולים לסייע בקיצור משך ההחלמה.

avorly

New member
אורי9 1, ברוך הבא בצל פורומינו

שבר הוא לא דבר פשוט כמו שהוא נשמע, ולכן צריך לתת לגוף את זמן ההחלמה שהוא דורש. מקום שהיה מגובס למשך זמן רב, רצוי מאוד להחזיר אותו לפעילות לאט לאט. כוונתי היא לעשות פיזיוטרפיה ולא לנסות לקצר את התהליך. בתור אחת ש"בילתה" בגבס חודש וחצי וניסתה לחזור לפעילות רגילה, שהיא לא בדיוק ישיבה על כסא- אל תנסה! אח"כ משלמים את המחיר, כי מה שלא קיבל את התנאים המתאימים להבריא, יקח אח"כ הרבה יותר זמן. וחוץ מזה- רפואה שלמה

freearth10

New member
שבר ופעילות

היי אורי, עד שיורידו לך את הגבס אתה יכול לעשות תרגילים עם אצבעות הרגל וחיזוק שרירי הבטן, האגן, השוקיים,הברכיים. מאחר שהרגל שלך כרגע פגועה, אתה תהיה זקוק לשרירים אלה כדי לפצות על הפגיעה שבקרסול. בנוסף הייתי ממליצה לך לחשוב למה השבירה הזאת קרתה בדיוק עכשיו? ואיזה כיוון בחייך השבירה הזאת מונעת. האם סמוך לשבירה הפיזית היתה איזו תחושה של האדמה רועדת לי מתחת לרגליים? אם תבין את הסיבה הרגשית להופעת השבירה הפיזית - ותדע לאן פניך מועדות, יהיה לך הרבה יותר כוח להתמודד עם השינוי ולשקם את כל מה שנשבר. מאיה

למעלה