שבר בקרסול

baatel

New member
שבר בקרסול

לפני כחודש שברתי את קרסול ימין (שבר בפטישון )ושמו לי גבס. בעוד שבועיים אמורים להוריד לי אותו ובעוד כחודש הייתי אמורה להתגייס לצה"ל , התקשרתי ללשכה וביקשו ממני להגיע לזימון לוועדה רפואית כמה ימים אחרי שמורידים לי את הגבס. רציתי לדעת אם אחרי שמורידים לי את הגבס אני ישר אוכל ללכת רגיל? וגם מה זה אומר לגבי השירות הצבאי, יורידו לי פרופיל ויידחו לי להרבה זמן את הגיוס? תודה מראש.

שבר בקרסול

שלום בת-אל. הכל תלוי. תלוי בסוג השבר, תלוי במידת האיחוי שלו, תלוי בועדה הרפואית. באופן כללי, בגילך, אין סיבה שלא יהיה איחוי טוב של השבר ושלא תוכלי לחזור לדריכה מלאה עם הסרתו. עם זאת, רגל שהיתה מגובסת חודש וחצי דורשת אימון בפעולות פשוטות כמו הליכה מאחר והשרירים, כאשר הם לא פעילים, מאבדים מסה. המפרק מאבד מגמישותו וכמובן שישנם כאבים. להערכתי תזדקקי לפיזיותרפיה בתקופה הראשונה ולאחר מכן חזרה לשגרת החיים. אין סיבה ממשית לדחיית הגיוס אם הכל כשורה אבל כל זה תלוי בועדה הרפואית. פני לרופא אליו את מגיעה לצורך הסרת הגבס וביקורת ובקשי ממנו סיכום לקראת הועדה הרפואית שמציין את סוג השבר, מצב האיחוי וכן המלצות לפיזיותרפיה. בהצלחה,

amit1515

New member
התחלנו ברגל ימין אז נמשיך ברגל שמאל...

בניגוד לבת אל ששברה את עצם הפטישון בקרסול ימין אני שברתי את אותה עצם ברגל שמאל...לפני כ 3 חודשים. היה לי גבס רק שבוע ואחרי שהורידו לי אותו עברתי טיפולי פיזוטרפיה. הבנתי שאחרי שבר ראשון בקרסול הוא לא יהיה באותו מצב כמו שהוא היה פעם אלא הרבה יותר רגיש. בכל מקרה חזרתי לאט לאט לפעילות ספורטיבית ואין כאבים מיוחדים בקרסול אבל מה שכן יש זה נפיחות שמופיעה לפעמים כן ולפעמים לא...אפילו אחרי הליכה של 5 דקות הרגל מתנפחת קצת. זה נראה הגיוני שזה יהיה ככה אבל השאלה שלי היא כמה זמן זה יימשך הקרסול אבו נפחה הזה ? וגם מתי מחליטים לעשות ניתוח בקרסול ? תודה מראש אורי.

amit1515

New member
יש מצב לקבל תשובה בבקשה ???

לשאלה ששאלתי למעלה...תודה..

למעלה