שבר בעצם הסירה

שבר בעצם הסירה

שלום לפני כחודש שברתי את עצם הסירה, ללא תזוזה. טופלתי בגבס, והיום הגעתי לביקורת ראשונה והחלפת הגבס. לרופא לא היו את הצילומים מהפעם הקודמת, ולכן לא ברור אם יש שיפור. כל עוד הגבס היה על היד, הרגשתי מצוין והזזתי את האצבעות בחופשיות (שיפור עצום לעומת השבוע הראשון), אבל ברגע שהגבס הורד היד כאבה וגיליתי שתנועת פרק היד עדיין מאד כואבת. שני דברים מאד מציקים לי: 1. האם אני יכול לרוץ? קיבלתי תשובות שונות בעניין. לפני השבר הייתי מתחרה ומתאמןבריצה/אופניים עשר שעות וויתר בשבוע, ואני רוצה לפחות חלק מהריצה להחזיר בטרם אהפוך לבטטה... כמו כן, אני ביולוג- האם אין חשש מהפעלת האצבעות בעבודת מעבדה? בשבועיים האחרונים חזרתי לעבודה מלאה כמעט בלי בעיה. האם זה עלול להפריע להחלמה? 2. מצורפים הצילומים. תוכל לומר האם נראה שיפור? או חשוב מכך- האם אני יכול להיות אופטימי לקראת הביקורת הבאה בעוד חודש וחצי? תודה

שבר בעצם הסירה

שלום רב. שברים בעצם הסירה הם שברים בעייתיים בשל אספקת דם מורכבת לעצם זו (אפרט בהמשך). על פי הסיפור והשתלשלות העניינים כפי שאתה מתאר ועל פי הצילומים (למרות היעדר אמצעים נאותים לצפייה) נראה שהשבר טרם התאחה ובינתיים אין לראות סימני איחוי מוקדמים. ייתכן שהיתה תזוזה קלה של השבר, סביר להניח בעקבות ספיגת עצם באיזור השבר. לשאלותיך: 1. למיטב ידיעתי אין מניעה מפעילות גופנית שאינה מאתגרת את היד. שים לב רק שלא מומלץ להזיע אל תוך הגבס שכן לא ניתן לרחוץ את היד. בהנחה שהגבס מונח היטב, אין מניעה מהפעלת האצבעות ואף מומלץ לעשות כן, לפחות בשלבים הראשונים של הפציעה. 2. כאמור, אני לא מבחין בשיפור. העובדה ששורש כף היד עדיין רגיש תומכת באבחנה זו. כפי שהתחלתי לומר, שברים בעצם הסירה עלולים להיות בעייתיים ומשך הזמן לאיחוי והחלמה עשויים להתארך מעבר ל-6-8 שבועות. יש להמשיך בבדיקות המעקב ולהשאיר את היד בגבס בתקופה זו. אם השבר לא יתאחה עד הביקורת הבאה, האורתופד שמטפל בך ימליץ על המשך טיפול החלמה מלאה.

למעלה