שבר באולנה

eyalben

New member
שבר באולנה

היי, כבר כתבתי פה בעבר על אותו השבר. הניתוח הראשון (רדוקציה סגורה) שביצעו ביד שלי לא החזיר את שבר הרדיוס למקום. בוצע אצלי לפני כשבועיים רדקוציה פתוחה, תוך כדי החדרת 2 מסמרים בהצלבה על הרדיוס. היום חזרתי לאחר ביקורת. אני אישית בהחלט מרגיש את השיפור ושהעצם במקום (אני יכול להחזי את היד באויר, דבר שקודם לכן לא יכולתי). לא הזדמן לי לשאול את הרופא כמה שאלות, היום הורידואת התפרים (כמו סיכות שדכן) הברזלים נשארי איתי למשך חודש. הבעיה שלי היא שאני לא יכול לישר את היד, המפרק כואב, בעיקר בפיקה שם, הרופא טען לניוון בשריר אל בכל זאת, הכאב הוא לא בשריר כי אם בעצם ובפיקה. האם זה אכן ניוון בשריר או שזה יכול להיות משהו אחר? יש לי הרבה קנקים, או דמויי קנאקים, לדעתי גידים, אבל אני לא בטוח שכן הם היו מאז הניתוח השני, פסקולפני כמה ימים, ולאחר החלפת הגבס, חזרו. זה טבעי? האגודל שלי יחסית משותק, אני יכול לקפל אותו, יש תחושה אבל נגיד להזיז את המפרק שמחבר בין האגודל לכף היד אני לא יכול, אנימנסה וזה פשוט לא זז. האם יתכן וזה בגלל המסמר שכנראה מחיק גם את השריר או משהו? את הגבס ששמו לי שמו אם אפשרות תזוז לאצבעות, ובעצם, סוף הגבס נמא ס"מ מהברזל, כלומר אם צת מאמץ אפש לראות את הברזל, והאזור עם השבר יחסיתחופשי. בנוסף, נסיונות לתזוזת האגודל כואבות, שכן הברזל תפוס בגבס אבל העור נמשך . הצילום מהיום אגב, הראה שהעצם במקום, וכן העובדה שיכולתי להחזיק את היד באוויר (דבר שלא יכולתי גם שבועיים לאחר הניתוח הראשון), מעודדת אותי. תודה, אייל

eyalben

New member
תיקון: השבר ברדיוס

השבר הוא ברדיוס בכף י דימין (חלק השמאלי במפרק כ היד). היה לי גם שבר באולנה (העצם בין כף היד למפרק?), אך הוא התאחה תקין לאחר הניתוח הראשון.

שבר ברדיוס

כל התחושות שאתה מתאר יכולות להיות נורמליות לאחר שבר וניתוח, אך גם יכולות להצביע על בעיה. כמובן כדאי להפנות אותן לרופא המנתח0

למעלה