שברי מאמץ(?)

• פותח הנושא himv
  • פורסם בתאריך

himv

New member
שברי מאמץ(?)

שלום,ראשית אני רוצה לציין שהפורו ראוי לכל השבחים והערכה,יישר כח. אני בן 17.5 בעל מבנה גוף שרירי משקלי הוא 78 ק"ג וגבהי הוא1.82 ס"מ .אני מעולה בכל הקשור לסיבולת אן-אירובית. לאחרונה החלטתי לשפר את כושרי(שהוא בלשון המעטה "לא משהו") והתחלתי באימוני ריצה ארוכה.יחד עם האימונים הגיעו גם שברי מאמץ שנמצאי בעצם שבין הקרסוליים לשוקיים שלי זה מאוד מעצבן/מפריע/מתסכל/מציק. רציתי לדעת את כל הפרטים שאתם יכולים לדלות בשבילי על שברי מאמץ,הדרך לטיפולם,ההשפעות שלהם ,ובכלל. תודה רבה מראש

שבר מאמץ

הקדמה על שימוש יתר: נקרא גם פציעות כרוניות, זהו לא אירוע חד פעמי, פציעה זו נגרמת בד"כ מטעויות קטנות לאורך זמן. פציעה זו לא נראית לעין . בשימוש יתר התנועה נעשית בטווח הפזיולוגי אבל לא בצורה הנכונה או יותר מדי. רוב הפציעות הם שימוש/אימון יתר והם ניתנים למניעה. 4 שלבים בפציעות כרוניות (שימוש יתר): 1. אחרי האימון דרגת הכאב הקלה ביותר 2. לקראת סוף האימון תחושת כאב 3. בתחילת האימון ובמהלכו תחושת כאב גדולה 4. לפני האימון תחושת כאב הגדולה ביותר. ניתן לאתר את הפציעה כבר שלבים הראשונים בדרגה 4 הכאב כל כך גדול שאין אפשרות להתאמן והטיפול בפציעה הוא ארוך ומחייב מנוחה מלאה. שבר מאמץ נובע מ"עייפות החומר", פגיעה בסיבים של העצם וסידן שלא נספג, תהליך שקורה לאורך זמן, ניתן לזהות ע"י כאבים במהלך האימון (שלב 2 ו-3), חמישית משברי המאמץ הם בעצמות השוק וכף הרגל. טיפול ע"י תזונה ומנוחה, מניעת הגברת עומס הדרגתית (מניעת הגדלת הכאב עם משך האימון).

Ei V

New member
Consult a Dr

Rami is correct ,as usual There is also a possibility that you need a special orthopedic insert "REFIDOT" This can be important if you suffer from an unusual foot structure like flat foot (over pronator

למעלה