שברי מאמץ

שברי מאמץ ../images/Emo4.gif

איזו בעיה ארורה. מחר אני טס לארה"ב לחודשיים וחצי בהם יהיו לי כל יום לפחות 2 הופעות (מאוד אינטנסיבי), ואני כמעט בטוח שיש לי שברי מאמץ ברגליים קרה לכם פעם? מה אפשר לעשות? בנגיי יעזור? רב תודות

TheBlackFairy

New member
אתה חייב ללכת לבדוק../images/Emo60.gif

את זה אצל אורטופד, אם זה באמת שברי מאמץ, עומס ומאמץ על רגל לא יעשו לה טוב
.

s h a h a r 1 5

New member
שיברי מאמץ אלו...

שברים מקרוסקופיים שלא רואים בעצמות... הסיבה להופעה שלהם זה מעטפת שרירים חלשה שלא הגנה מספיק טוב על העצם שהיא עוטפת אותה מפני הזעזועים שכל רקדן עובר (קפיצות ואלה...). אם ממשכים לרקוד ולא מטפלים בבעיה המצב מחמיר... השברים גדלים ונפתחים וזה יכול להגיע למצב של שבר ממש. ( גבס וכל הסיפור). לי יש שיברי מאמץ ומאד מאד מאד לא הייתי ממליצה להיתעלם מהם ולתנהג כאילו הם לא שם. חוץ מהכאבים הנוראיים שזה גורם.. אתה יכול לגרום להחמרה רצינית ואפילו להשבתה של הרגליים. הטיפול המומלץ הוא לא בנגיי כי הבעיה עצמה היא לא בשריריםאלא בעצם. אני יודעת שזה קשה נורא נורא במיוחד בתקופה הזאת אבל הפתרון של הבעיה שלך היא מנוחה ועבודה על חיזוק המעטפת של השרירים ברגליים. ממולץ לעשות תרגילים (אפילו בחדר כושר אם צריך, רק חשוב לשמור על עבודה של רקדן ולא של מתאבק) וממולץ להפסיק לרקוד או לפחות להוריד את הקצב ולוותר על קפיצות (הגורם העיקרי לזעזוע). מקווה שעזרתי שחר

הבנתי אבל ...

איך יודעים אם זה יש לך את זה ? כי נגיד לי יש כאבים חזקים למעלה כזה ליד הישבן (חח אין לי מושג איך להסביר את זה ) כשנגיד אני מתחילה להתמתח זה כואב רצח ! וזה נמשך כבר שנה שניה וזה לא בשרירים זה כזה בעצם לפעמים זה כואב יותר ולפעמים זה כואב פחות . בעעע וזה נומע ממני להמתח יותר :(

amitush26

New member
|פטריה|ואאאאאאי אני מכירה!!!

כזה איפהשהמותן! מן כזה כאב שקשה לך להסביר נכון? ההסבר הכי טוב שאני מוצאת לו זה כאילו התכווץ לי משהו נוזלי ואולי קצת קריר בתוך השריר... *חחחחחחחחחחחח יצא לי חרוז
*

netushit

New member
צודקת לגמרי...

לי יש שברי מאמץ.. (שברי הליכה אותו דבר)... והדבר היחיד שיכול לפתור את הבעיה הוא באמת מנוחה של כמה שבועות אפילו... עד שאין כאבים יותר... שברי מאמץ יכולים להיות בכל מיני מקומות.. למשל אצלי זה הקרסול וגם מתחת לברך... תלך לאורתופד ותוכל לגלות אם יש לך או אין...אתה לא יכול לדעת לבד אם זה זה או לא כי זה יכול להיות גם כל מיני דלקות וכו... מקווה שעזרתי..

עזרת אני בת (סתם לידע חחח)

אני לא יודעת אם זה קריר ... אבל זה ממש אבל ממש כואב ! אני אלך נראה לי , אבל זה לפעמים עובר לי לאיזה שבועיים יותר וכשאני שוב מתחילה לאמץ את הרגל זה חוזר או שתיהן וזה ממש מעצבן :{! ונגיד איך אני אסביר לאורתופד איך כואב לי ואיפה? כי זה ממש מסובך להסביר , וזה נראה לי שזה מיותר מתיחות או בפשוט פעם סובבתי לא נכון רגל כשהרמתי אותה על הקיר כזה למעלה בפשגט זה היה לפני שנה + והיה לי איזה קנק ועד היום כואב . ואני רק שנה שניה כאלו כמעט שנתיים ומאמצים אותנו או יותר נכון אותי, מותחים אותי הכי הרבה בקבוצה כי מאמנת אומרת שיש לי גמישות מהטבע אולי זאת באמת הבעיה אבל כרגע בעיה לא בשריר אלה בעצם או איפה שזה לא יהיה כי אני בעצמי לא בדיוק יודעת איפשהו במותן.

Black Star

New member
לא מדויק

השברים לא נוצרים בשל חולשה בשריר. אפשר לומר שאפילו להיפך - שכן הם נוצרים מפעילות גופנית רבה מדי, ולכן לא נדיר לראות ספורטאים עם שרירים מאוד מאוד מפותחים ושברי מאמץ. שברי מאמץ נוצרים משילוב של שתי סיבות: א. בכל פעילות גופנית, בזמן הפעילות מתקיים תהליך הרס בגוף, ובזמן המנוחה שאחרי הפעילות הגוף בונה עצמו מחדש ומוסיף עוד - קוראים לזה "פיצוי יתר" וכך בעצם אנו מתחזקים. הדבר נכון לשרירים, וגם לעצמות. בעצמות נוצרים שברים קטנטנים בעת הפעילות, כמובן שתלוי בסוג הפעילות - ככל שהאימפקט על העצם יותר חזק (קפיצות, ריצות וכו') ישנו יותר סיכוי להופעת השברים. ב. בעת הפעילות השרירים כידוע מפרישים חומצת חלב (אני לא אכנס להסבר הארוך למה ומדוע היא מופיעה). באימון נכון, יש לתת לגוף זמן מספיק בשביל לפנות את חומצת החלב מהשרירים. אם לא נותנים לגוף מנוחה מספקת, חומצת החלב עשויה להגיע לעצמות ולפגוע בהן. שברי מאמץ אי אפשר לגלות ללא בדיקה מיוחדת - מיפוי עצמות - אליה מקבלים הפניה בדר"כ מהאורתופד. מקומות נפוצים לשברי מאמץ הם בשוק ובעצמות כף הרגל, אך בהחלט לא רק שם. מה אפשר לעשות? צר לי, אבל הדבר היחיד שאפשר לעשות זה לנוח. כמו כן - לדעתי חשוב שלא לחמם את האזור הפגוע, מכיוון שע"מ להתאושש ולשקם את הפציעה הגוף צריך להזרים דם רב לאזור זה (דרך הדם מגיעים כל החומרים החשובים הדרושים לבניית העצם מחדש - מגנזיום, סידן, זרחן וכיו"ב), וחימום יתר לדעתי סותר את זה. אבל שוב - הכי חשוב זה לנוח. וללכת לאורתופד להיבדק, גם אם יש לכם חשד קל שאולי יש פציעה. כמובן שבמקרים מסוימים גם פיזיותרפיה יכולה לעזור, והרבה. בקיצור - שכולנו נהיה בריאים ונרקוד הרבה! יעלי.

כנס איש

לי יש שברים בשוקיים ובכפות הרגליים ,הוצע לי לעשות הפסקה כדיי שהם ירפאו אבל זאת לא הייתה אופציה בשבילי. אחד האורטופדים אמר לי פשוט לקנות את האפונה הקפואה (גרגרים) מהסופר, ולשים על המקום,למה אפונה ולא קרח ? לא חזרנו לעידן הפרימיטיבי,פשוט האפונה סוגרת באופן מושלם על כל האיזור הפגוע-הגרגרים פשוט עוטפים וסוגרים על הפציעה...והקרח מרגיע ומשפר משומה את זה נורא. אני ממליצה גם למרות משחה בשם " ארניקה " (תשיג בסופרפארם),השילוב מואד עזר לי. שים לפחות שעה ביום את האפונה על מקום הכאב-תראה עם זה טלויזיה,חדשות,תקרא עם זה,כמה שיותר זמן יותר טוב

תודה לכולכם

בעיקרון אני לא רוקד כל החיים שלי, רק למשך הקיץ הזה... נתחיל ומקסימום נעשה שמה קצת הפסקה אם ממש יכאב הכי גרוע ירד פרופיל :) שוב תודה

sapirush 100

New member
שברי מאמץ זה כמו דלקת בברך???

אם כן אז היה לי את זה פעם ולא יכולתי לעשות שום פעילות ספורטיבים במשך חודש

פרם שי

New member
לא..

שבר זה שבר, פגיעה בגוף השלדי. דלקת זה תגובה של המערכת החיסונית של הגוף לפגיעה, ומדובר על רקמות רכות.

פרם שי

New member
כן, אפשר לעשות משהו

מצטער שאני מכיר עצמי לפורום דרך רעיון לטיפול בשברי מאמץ, אבל ככה יצא, כי זה השרשור הבולט היום. יש חברה שנקראת "ניקן", ויש לה רצועות אלסטיות בטכנולוגיה מגנטית. הן גם מייצרות תמיכה מעולה, אבל גם עושות "עבודה" באמצעות המגנטים שנמצאים בפנים ומסייעים בקידום איחוי הרגל. אני מנסיוני ממליץ מאוד לרכוש כזה, כי לפחות אצלי הכאבים עוברים תוך לילה (אבל זה כמובן מאוד אישי).

Engle7

New member
מממ....

לי היו במהלך השנים שאני רוקדת... לא מעט פציעות. אבל בכל פציעה כשמטפלים כראוי זה עובר מהר ובד"כ לא חוזר... הכי חשוב לבדוק ולטפל. רק ככה מונעים בעיות נוספות... בהצלחה

למעלה