שברי מאמץ

purple bird20

New member
שברי מאמץ../images/Emo217.gif

שלום! אני בת 20, משרתת בצבא. לפני כחצי שנה עשיתי קורס קצינים שכלל מאמץ פיזי רב (בעיקר ריצות) ומעט מנוחה. לפני הקורס לא הייתי פעילה פיזית כלל. כמה חודשים לאחר מכן הופיעו אצלי כאבים בשוקיים ואובחן אצלי חשש לשברי מאמץ (הורגש שקע באחת הרגליים) גם הליכה קלה של 5 דקות גרמה לכאבים, ברמה של 7.5 מתוך 10 (גרם לצליעה קלה). הומלץ לי לעשות מיפוי עצמות אבל החלטתי שלא, כי הבדיקה מסוכנת ואני מעדיפה לחכות עד אחרי הצבא בשביל לעשות MRI. בינתיים נתנו לי מדרסים ואמרו לי ללכת איתם ולהרבות במנוחה עד שהכאב עובר. לאחר זמן מה הופיעו אצלי כאבים גם בכף הרגל, הלכתי לאורטופד שמצא קימור בכף רגל ימין. המשכתי עם המדרסים והמנוחה כחודשיים וחצי, ואז הכאבים נעלמו והפסקתי ללכת עם המדרסים (הם נכנסו רק לזוג נעליים אחד והוא התבלה...) כעת אני לא פעילה גופנית, אך לאחר הליכה של כשעה או יום בלי הרבה ישיבה יש לי כאב ממוקד בכף הרגל. רמה 7 מתוך 10 שעובר אחרי יום יומיים וכבר לא כואב לי בשוקיים. השאלות שלי: - האם מיפוי עצמות/ MRI נחוצים? האורטופד ידע לאבחן את החשש לפי סימנים חיצוניים וסמפטומים. - עלי להימנע מכל פעילות גופנית כלשהי? שחייה מותרת? - עלי לחזור לנעליים עם המדרסים? תודה!

שברי מאמץ

לרוב האיבחון מתבסס על סיפור המחלה ובדיקה גופנית ויכול לתת אבחנה מדוייקת. הבדיקות נועדו לאשר את החשדות ולעיתים לשלול בעיות אחרות. לא אוכל כמובן לתת המלצות קונקרטיות לגבי פעילות, מדרסים וכו' בפורום.

למעלה