שברי מאמץ

R a k e f f e t

New member
שברי מאמץ ../images/Emo122.gif

יש לי אחד מגעיל כזה באמצע השוק השמאלית. למישו היה פעם? עצות, רעיונות, מה כדאי/לא כדאי לעשות?

סתיף

New member
מנסה..

לי אף פעם לא היה שבר מאמץ... אבל למדתי על זה... אז כתוב אצלי שזה יכול להחמיר כאילו השבר יגדל כשתהיה בעיה של תזונה לקויה (אי אכילת מוצרי סידן) ואופן הטיפול הוא מנוחה ותזונה נכונה.. זה מה שרשום אצלי..
מקווה שהבנת משהו.. -סתיו-

שירללה

New member
קפוש את לא יודעת כמה היה לי בודד

בלעדייך בשיעור של ענת.... התרגלתי לזה שאת מסתכלת עלי כל השיעור! ודברי איתי מתישהו מקסימה אוהבת המון המון מואה

yaeltal12

New member
אני לא יודעת על זה כלום

אבל אני בהחלט יודעת מה זה פציעות... שנה שעברה אני לא הופעתי בגלל ששברתי את הרגל, והיה לי סולו בריקוד בלט!!!!!!! הסולו היחיד בריקוד והייתי באמצע כל הריקוד ובסוף לא הופעתי, בכיתי כמו מטורפת
אני מבינה אותך...

Vitamin Chick

New member
../images/Emo45.gif

כמו שסתיף אמרה, אכילת מוצרי סידן (יוגורט מומלץ) והרבה שעות שינה. אני ממליצה מאוד לא לסמוך רק על זה וללכת לרופא שיבדוק. זה תמיד כדאי

Black Star

New member
been there, done that...

שברי מאמץ כשמם כן הם - נוצרים ממאמץ רב ועומס יתר על העצם. מה בעצם קורה בגוף? בזמן מאמץ נוצרים בעצם שברים מיקרוסקופיים. זה טבעי, ואם נחים כמו שצריך אחרי המאמץ השברים האלו מתאחים. הבעיה מתחילה כאמור במצב של עומס יתר בו אין לגוף מספיק זמן לנוח ולהתחזק ולבצע את תהליך הבנייה מחדש שהוא התהליך הבסיסי בבניית כושר. ואז השברים האלו לא מתאחים, והעצם נחלשת. הדבר גורם לכאבים ובעיות ובאופן כללי, איך לומר, ממש לא מומלץ
הפתרון? מנוחה מנוחה מנוחה, וכל רופא יגיד לך את זה. אם את אומרת שכבר אבחנו את זה (במיפוי עצמות) אני מניחה שכבר אמרו לך. לפעמים מומלץ לא לרקוד בכלל כמה שבועות ע"מ ששברי המאמץ יתאחו לחלוטין, אבל אני יודעת שבשבילנו הרקדנים זו גזירה בלתי נסבלת. בכל מקרה, מה שממש אסור לעשות כשיש שברי מאמץ הן פעולות עם אימפקט גבוה - קפיצות, ריצות, וכל דבר שמעמיס על העצם פי 2, 3 ו-10 ממשקל הגוף.. תרגישי טוב והחלמה מהירה! יעלי.

TheBlackFairy

New member
לנוח והרבה../images/Emo98.gif../images/Emo60.gif

וכמובן להיות במעקב אצל ארטופד, בינתיים הכי חשוב זה לא לעשות מאמץ לרגל, בקיצור לנוח והרבה
.

למעלה