שברי הליכה?

• פותח הנושא LAYL
  • פורסם בתאריך

LAYL

New member
שברי הליכה?

אני מבצעת הליכה 4-5 ק"מ. בלי קשר למהירות אני מרגישה כאבים, לעיתים חזקים מאוד ברגל בחלק הקדמי מעל הקרסול. האם אלו אכן שברי הליכה? כאשר הכאבים גוברים אני עוברת לפעילות אירובית אחרת כמו אופני כושר או אלפטיקל - עליהם אני לא חשה בכאבים אלו. לאחר שבועיים שלושה - חוזרת שוב להליכה ותוך מספר ימים - שוב כאבים. האם מסוכן? האם אני גורמת נזק לעצמי?

ננו9

New member
כאבי קרסול

שלום, האם הכאבים נמצאים בחלק הקדמי והחיצוני של השוק? כואב בשעת ביצוע הפניית האצבעות כלפי הגוף (ההפך מפוינט)? מתי התחלת להתאמן?

LAYL

New member
רק בחלק הקדמי של השוק

לעיתים כאבים חזקים מאוד. ברגע מנוחה, הכאבים פוסקים. לגבי כאב בשעת הפניית אצבעות קדימה, אכן כואב, אבל לא כמו בזמן כאב בהליכה. העניין הוא שכאשר איני מבצעת את הליכת הכושר אין כאבים. רק בהליכת כושר. אני מתאמנת כבר כמעט שנתיים ומההתחלה סבלתי מהכאבים הללו ולכן היו פרקי זמן של חודשים שלא ביצעתי הליכה או ריצה (בריצה פחות כואב), אלא רק אופני כושר או אליפטי. לאחר הפסקה ושוב חוזרת להליכה ותוך שבוע שבועיים חוזרים הכאבים. אני עושה אימונים 3-5 פעמים בשבוע. ועל פי כל ההנחיות (חימום, שחרור, מתיחות). נקודה נוספת - ניתן לראות ולחוש לאורך החלק הקדמי של הרגל מעין בליטות קטנות. 3-4 בליטות בכל רגל במרחק של מס' סנטימטרים זו מזו.

כאבי שוק

לכאב שוק ברצים או בהולכים יש מגוון סיבות, כאשר שבר הליכה רק אחת מהן. כדאי להבדק ע"י אורתופד או רופא ספורט שיכול לאבחן את הסיבה. לא מומלץ להמשיך מאמץ אם יש כאב ללא ייעוץ מומחה.

למעלה