שברירי מחשבות...

טוהר המילה - דיווח

דיברתי עכשיו עם אדם שממזמן לא דיברתי איתו. בעבר הייתי "נותנת לו" ללרדת על צורת הלבוש שלי, על זה שאני מעופפת, ועל עוד דברים. היום דיברתי איתו (ממש מקודם), ושמתי לב בסוף השיחה שחזרתי על הדפוס הזה, אבל באופן יותר הרסני (מבחינתי). הפעם הוא לא ירד עלי אלא אני ירדתי על המעופפות שלי, מבלי שהוא יגיד כלום. כביכול שיחזרתי את צורת התקשורת שלנו, וצחקתי על עצמי. ניתקתי את הטלפון ופתאום קלטתי מה היה. אני יותר מודעת כרגע לשחזור דפוסים עם אנשים (לא רק איתו). תודה. מודעות.

אם זה לא היה מובן

לא שמרתי על טוהר המילה, אלא השתמשתי במילים שלי לרעתי. מעולה ששמתי לב לזה!

לכבד את עצמך../images/Emo98.gif

אם אנחנו לא נכבד את עצמנו, לא יכבדו אותנו. זה מה שעשית. לא כיבדת את עצמך ולכן לא כיבדו אותך. אל תתני לאף אחד להמעיט מערכך- יש בדיחה ויש בדיחה, וכשחוזרים על משהו (מעופפת, לא נורמלית...סתם דוגמא) יותר מדי פעמים זה כבר לא מצחיק ודורש בדק בית. למה אני מרשה לאנשים לדבר אליי ככה? למה אני נותנת שייתבדחו חופשי על חשבוני? האם גם אני מתבדחת על חשבון אחרים? (סביר להניח שלא). תאהבי את עצמך ותעריכי את עצמך ואל תשתמשי במילים רעות לתאר את עצמך כי את נפלאה כפי שאת.

טרהלהלה

New member
שברירי מחשבות...

להשתמש במילים שלנו באופן נכון נראה לי מתנה משמים. אני מכירה כאלו שחושבים טוב טוב על כל מילה שיוצאת להם מהפה...בצורה הזאת הם גורמים לנו לחשוב מה שהם מעונינים שנחשוב ולא מה שהיינו חושבים אילו.... לא להניח הנחות נראה לי נורא קשה...אני חושבת רק שעלינו לזכור תמיד כי ההנחות שלנו הן סוביקטיביות וכי מאוד סביר שמישהו אחר חושב משהו שונה לחלוטין.... המשך בקרוב...
yom maksim...

יה-יה

New member
לחשוב טוב טוב על כל מילה...

זה לא מעיק? איפה הספונטניות? איפה ה- ´לעשות מה שבא לי´? איפה ה- ´אני אומרת מה שאני רוצה, כי לא אכפת לי מה יגידו/יחשבו עליי´? יה-יה, שבאמת מתלבטת...

תתחדש

New member
כאן

יש את התשובה. בדיוק רואים ש- המילים הן כלי של עוצמה. בהודעה של changing the drem בעמוד הזה, "טוהר המילה-דיווח" ובהמשכה, אנו רואים את חשיבות המילים. אם המילים חשובות, כדאי לחשוב עליהן... דרך אגב, איך מקשרים להודעה מסויימת?

טרהלהלה

New member
הם

כבר כל כך רגילים לזה שזה בא להם טבעי... פשוט המודעות שלהם לבחירת המילים שונה... ו... באמת לא אכפת לך מה יגידו או יחשבו עלייך? הרי בסופו של דבר בני אדם הם יצורים חברתיים אוי לנו אם לא יהיה אכפםת לנו מהסובבים אותנו. גם אני טוענת שיש לומר את מה שאנחנו רוצים אלא שלפעמים זה לא רק מה אומרים אלא גם איך אומרים זאת.... לא...???

אורלי_ל

New member
לחשוב על כל מילה?

אני לא חושבת שזה הרעיון. העניין הוא (לדעתי) להגיע למצב שבו הלב שלנו יהיה טהור, וההתכוונות שלנו תהיה מתוך מקום שלֶו, לא שופט. במצב כזה לא יהיה צורך לחשוב על כל מילה. אבל בדרך, כן יהיה צורך לחשוב קצת על מה שאנחנו מוציאים מהפה, לנתח את המחשבות והתחושות שגורמות לנו אי נעימות, ואת המילים שאמרנו ולא היו טהורות. ועכשיו משהו אישי... אני לא מסוגלת לשים זין על כל העולם (או לא לשים, מה המינוח הנכון?
) ועכשיו גם הגעתי למסקנה שאני לא רוצה. (לא) לשים זין, לדעתי, זה הקיצוניות השניה של מה-יחשבו-עלי. בכל מקרה אנחנו משתמשים באחת משתי הגישות כדי לגונן על עצמנו. המצב הרצוי הוא לא להזדקק להגנות, כי אם אנחנו ברואים נפלאים ומלאי אהבה לעצמנו ולעולם מי יכול עלינו?!

למעלה