שבירת שיגרה

שבירת שיגרה

שלום חברים
בימים אלה באה אליי ההרגשה שאני צריך שינוי
מעבר מפה לתקופה...
לא לחוץ לי מתי זה יקרה, רק שיקרה בתקופה הקרובה (שנה מעכשיו לכל היותר..)
אני בעל תואר במדעי המחשב ומתעסק בתחום תכף כבר שנתיים...
יש לי כמה אופציות שחשבתי עליהן:
1-מציאת עבודה במקום זר (גרמניה,ארה"ב,קנדה או אוסטרליה).
2-למידת תואר שני בגרמניה.
בשיחה עם חבר שהולך לעשות שם (גרמניה) תואר שני, הוא אמר לי שצריך לעשות איזשהו מבחן באנגלית. משהו שעולה איזה 200 דולר והוא איזה 4 שעות.
אני לא הבנתי אבל אם המבחן הזה הוא חובה לכל אחד שרוצה ללמוד תואר שני או שאולי זה חובה לתואר שהוא רוצה ללמוד (מדעי המחשב).
אני פתוח לכל הצעה של תואר כל עוד הוא באנגלית והמחיר שלו נע בין חינם למחיר סימלי.
אז מה שאני שואל ומבקש זה ככה :
1-האם אני מחוייב במבחן הזה? הוא כזה לזה Tofel או משהו כזה.
2-האם אני פשוט יכול למצוא עבודה בגרמניה בתחום שלי? למרות שיש לי רק דרכון ישראלי.
3-אם 2 זאת משימה די קשה, אז האם יש תארים שניים שאני יכול להתקבל אליהם והם לא קשורה לתחום שלי? מדעי המחשב...
אני טס לגרמניה לכמעט חודש בספטמבר ואחת המטרות שלי היא לרחרח מסביב ולבדוק אופציות.
תודה רבה ושבת שלום.

forglemmigej

New member
יפה שאתה מתכונן מראש

בקשר ללמודים בגרמניה למיטב ידיעתי הלימודים מתנהלים בשפה הגרמנית שהיא מאד מאד קשה , כדי ללמוד באוניברסיטה צריך לעבור מבחן שפה יש מספר מקומות שמכינים אותך לכך, אם זה באנגלית זה נשמע כמו אוניברסיטה פרטית ואז השכר לימוד יהיה בשמיים אם אין לך אזרחות של האיחוד לפי דבריך, אני לא מבינה למה ללמוד באנגלית במדינה אליה רוצים להגר ולא בשפה שלה,זמן הלימודים זו ההתמקצעות בשפה הכי טובה, אפשר לחיות במדינות לא דוברות אנגלית באנגלית אבל מאבדים הרבה ממה שקורה סביב זה כמו לחיות בתוך בלון, אם אתה מתחת לגיל 30 יש אפשרות של ויזת עבודה לשנה בגרמניה זה יותר כמו חילופי תרבויות משהו בסגנון של אופר אבל זה לא חלון להגירה, אני לא רואה למה מעביד יוציא עבורך ויזת עבודה כשיש אבטלה כל כך גדולה באירופה בקרב צעירים ולימודים לא מאפשרים להשאר אחרי כן כמהגר

למה הרבה כסף?

אני בדקתי וישנם הרבה לימודי תואר שני באנגלית בחינם...
אני רק שאלתי אם אני צריך לעשות את המבחן הזה או לא.. duple... כי חבל לי ללכת אחרי זה ללימודים שלא דרשו את המבחן הזה.

תודה
לגבי גרמנית, אני לומד.. סופר קשה, אבל לומד...

forglemmigej

New member
מענין מה שאתה אומר על לימודי תואר שני חינם

באנגלית.
אשמח אם תביא מראי מקום לטובת אנשים אחרים פה , האם יש איזה מקום ספציפי שאתה מתכונן אליו באנגלית, למיטב ידיעתי ברוב מדינות אירופה עושים TOEFL ככניסה לתואר ראשון ו-IELTS כדרישה לתואר שני בגרמנית גם למיטב ידיעתי יש מכינת שפה לאוניברסיטה ,בלי זה אי אפשר להתקבל, אשמח אם תעדכן.

הנה האתר

http://www.studyineurope.eu/
יש בו סינון גם לפי לימודים באנגלית ודמי לימוד חינם...
אין מקום ואין תואר שחשבתי עליו בצורה ספציפית..
בעיקרון אני רוצה לעשות תואר שני כדי גם שיהיה תואר וגם כי זאת האופציה היחידה שלי להשאר במקום יותר מכמה חודשים בודדים בצורה חוקית. על הדרך, לכי תדעי כבר מה יכול להתפתח.
בעיקרון אני גם מוכן לעבוד בתחום שאני עוסק בו... את חושבת שזה אפשרי? עם דרכון ישראלי בלבד...
יש לך אתר טוב למציאת עבודות בהייטק?
תודה

forglemmigej

New member

באמת יש כמה ארצות שאפשר ללמוד חינם כמו יוון או לוקסמבורג אין לי מושג על רמת האוניברסיטאות שמה, אתה צריך לזכור שדמי מחיה זה משהו לא זול בכלל,

למעלה