שבירת קרש עץ.

שבירת קרש עץ.

שלום לכל חבריי הפורום המקסימים
רציתי לשאול שאלה בקשר לשבירת קרשיי עץ. ראיתי הרבה סרטונים בהם שוברים קרשיי עץ עם בעיטות/אגרופים. ברוס לי לדוגמא היה מסוגל לשבור קרש עץ ממרחק של אינץ' אחד (one inch punch). אני לא מתיימר להיות ברוס לי וגם לא לשבור קרשים, אבל מעניין אותי לדעת איך הם עושים זאת. האם יש טכניקה מסוימת לשבירת קרש עץ או שפשוט זאת רמת חישול כל כך גבוה שמאפשרת להכות בעל העוצמה בלי לשבור את היד? ומה עם המכה ממרחק של אינץ' אחד? כיצד זה יתכן? כיצד ניתן להגיע לרמה כל כך גבוה של עוצמת מכת איגרוף? תודה מראש לכל העונים
פורים שמח לכולם
לב.

טוב לב...

לשבור קרש זו לא באמת בעיה... רק תזכור, שכמעט בכל הסרטונים שאתה רואה מצולמים אנשים מקצועיים שעושים את זה כבר כמה שנים ויודעים מה הם עושים... בכל מקרה, מכה שמכוונת לשבור קרש או בלוק או עצם לצורך העניין צריכה להיות מכוונת הרבה יותר נמוך מהעצם שאתה מתכוון לשבור. כלומר - אם אני מתכוון לשבור קרש עץ, המכה לא צריכה לעצור על פני השטח של העץ, כי אז העץ לא יישבר, והיד שלך תכאב בטירוף, אלא להמשיך אחרי המכה עוד הרבה מעבר לעץ. בכל מקרה, מה ששמעת על ברוס לי הוא לא תמיד נכון, אבל בגלל שראיתי את זה מתבצע מולי, אני רק יכול להגיד שזו רמה מטורפת של ריכוז אנרגיה וגם חישול הגוף. זה לא הקטע של לבעוט בעצי בננה, אלא יותר תרגילים כמו ידי הברזל בצ'י גונג...

Zegdel

New member
צ'י גונג

מאיפה אני משיג מידע על זה? יש לי ספר בבית, שנקרא טיפוח הבריאות באצמצעות צ'י גונג יאנגשנג שווה, 15 העמדות או משהו כזה. האם זה שווה משהו?

אישית, אני חושב...

שכדאי מאוד ללמוד אמנות לחימה סינית פנימית כמו בה גווא או טאי צ'י, שיעזרו לך להבין את הגוף שלך, לבנות אותו, ואיך להתמודד עם אתגרים כאלה. אישית, וכמו שלומי (כדאי מאוד להקשיב לעצות שלו) אמר, עזוב את הניתוץ של קרשים לאחרים... זה באמת בשביל השואו, וזה די מיותר... זה לא הופך אותך לאמן לחימה טוב יותר.

shlomym

New member
קוראים לזה כח מתפרץ

בכדי שתוכל לשבור כזה או אחר בטווח קצר, עליך ללמד את הגוף ללנוע כיחידה במהירות גבוה. בסינית,אם איני טועה,זה נקרא פא לי או פא ג'ינג. בגלל הטווח הקצר,זה לא פשוט,ולכן נדרשת מיומנות גבוה. כמובן,שכמו שנאמר לעיל,צריך גם את הטווח בו המכה תשפיע בצורה אופטימלית. הצעה ידידותית,ומנסיון,שמור על הידיים שלך,זה מיותר. חג שמח

לשלומי ויאיר../images/Emo13.gif.

רשית כל תודה רבה על התשובות והזמן שהשקעתם במתן התשובות
. כמו שציינתי קודם אין לי כל כוונה לשבור קרשים או להרוס את הידיים, אני רק מתעניין בשביל ידע כללי. אני לא חושב שללמוד משהו חדש (תיאורטית) זה מיותר. פשוט עניין אותי מהם המרכיבים (אם אפשר לאמר כך) הנחוצים לשבירת קרש עץ. שוב תודה על התשובות.
פורים שמח
לב.

אביב tkd

New member
שבירת קרשים

לפי המורה שלי לפחות יש כמה עקרונות שצריך לשמור עליהם, והקרש כבר ישבר לבד (עם קצת עזרה כמובן): -מהירות -שטח פגיעה קטן -כניסה עם כל הגוף מניסיון, ברגע שאתה מתאמן על יבש עשרות פעמים, כשהיא באה, השבירה מפתיעה אפילו אותך.

ננדין

New member
דווקא ברוס לי הוא זה שאמר ש

"Boards don't hit back" מתבלבל בינו לבין מישהו אחר?

shlomym

New member
צדקת ננדין

זה בסצנה שלפני קרב משהו עושה פלאוורה של שבירת לוח עץ,ואכן זה מה שהוא אמר לו. איך אני זוכר?הרצנו על זה הרבה דאחקות בילדות

למעלה