שבירת מוסכמה

שבירת מוסכמה

מערכת המשפט הדיחה את השופטת הילה כהן שזייפה פרוטוקולים של דיונים שכלל לא קיימה. מבחינת מערכת המשפט נשברה אחת המוסכמות הבסיסיות שלפיה שופטים לא מודחים בכוח. אני מברך על ההחלטה הזו ומקווה שהיא תסמן תמרור אזהרה אדום לכל אותם שופטים שלא עומדים בקריטריונים נאותים, כולל קריטריונים מקצועיים שאנו חשים אותם כמעט מדי יום בגזרי דין תמוהים.

dotan m

New member
לרואה עתיד - נראה לי שהשופטת

הילה כהן השופטת לשעבר גרמה עוול רב לאנשים רבים! לדעתי זה אינו עונש להיות מודחת. אולם בארצנו כאשר פושעים רוצחים ואנשים מסתובבים חופשיים להדיח שופטת זה עונש? מעשיה חמור ביותר והיתי מצפה שהיא תענש כחומרת מעשיה!

s h o o s h a

New member
הדחה של שופט

בשעה טובה ומוצלחת נעשה צעד חשוב וראוי. ובכל זאת, לקח למערכת זמן רב מאד להגיע להחלטה זו. אולם, מוטב מאוחר מאשר לעולם לא. השופטת המודחת כהן ובא כוחה מתכוונים לעתור לבג"צ נגד ההחלטה. בפתח הדיון שהתקיים בטרם נפל הפור אמר עו"הד פלדמן: "היא עברה תהליך קשה ונורא בבית הדין המשמעתי ונחלצה ממנו ללא השעייה. להחזיר את הגלגל לאחור זה דבר שלא יעשה אפילו לאחרון העבריינים ובטח שלא לשופטת". השופט בדימוס דן ארבל הגיב לטענתו של עורך הדין פלדמן, שאמר כי "לאחרון העבריינים לא מתייחסים כך": "שופט הוא בדיוק לא אחרון העבריינים. לאחרון העבריניים לא עושים את זה אבל לשופט כן דווקא בגלל מעמדו הרם. אחרון העבריינים לא במעמד של שופט ולא צריך לשפוט". ועוד מדברי השופט בדימוס ארבל: "לדעתי היא הייתה צריכה בעצמה להתפטר ולחסוך למערכת ולה את כל הסאגה המיותרת הזו", והוסיף כי כהן הייתה צריכה להתפטר מתפקידה מיד עם חשיפת הפרשה, ובכך לחסוך את המבוכה למערכת המשפטית. אני תקווה כי ההחלטה שהתקבלה פה אחד ע"י כל תשעת חברי הוועדה שתמכו בהכרעה אכן תישאר על כנה.

אוהד11

New member
מסתבר שהיא אינה היחידה, ועוד שופטת

חרצה את דינה על עבירת תנועה מבלי לקרוא את הפרוטוקול. שופט מחוזי נזף בה, אך טרח להחזיר אלי האת התיק לדיון מחודש. חבל שגם אותה לא מדיחים. ולגבי הילה כהן - צריך לשלול ממנה גם את הרישון לעריכת דין.

למעלה