שבירת "החוקים"

שבירת "החוקים" ../images/Emo88.gif

בוקר טוב, בפורום בחו"ל בו אני משתתף הועלה סקר ומתנהל הדיון: "מתי מותר לשבור את החוקים", חוקי העיצוב בבונסאי כמובן, הדיון מאוד מעניין ולדעת כולם חסרות בסקר אפשרויות נוספות. משום מה, "החובבים הנאיבים" בחו"ל לא העלו בכלל את האפשרות לא ללמוד את החוקים... שתי דעות לטעמי: תגובתו של בעל האתר בתרגום חופשי "אפשר לשבור את החוקים כאשר אתה יודע אותם". וציטוט שהעלה אחד המשתתפים: "Learn the rules so you know how to break them properly" The Dalai Lama בתרגום חופשי: למד את החוקים כך שתדע לשבור אותם כיאות. הדלאי למה. חג שמח, משה.

minigan

New member
"חוקים"= Guideline = קווים מנחים

בוקר אור. קשה "לשבור" קווים מנחים. בסך הכל נועדו לסייע בראשית הדרך. מי שרוצה לפתח את תורת עיצוב הבונסאי מאפס ולא ללמוד מנסיונם של דורות קודמים..."שיהיה בריא". חג שמח יוסי

סן תאי

New member
לשבור את ה'חוקים'

הייתי הולך עוד צעד אחד בהמשך לדעתו של בעל האתר, כיוון שלדעתי לא די ב'לדעת' את החוקים - יש לשלוט בהם. אחרי שניסית שוב ושוב ואחרי שהצלחת שוב ושוב..אז הזמן הנכון לנסות כיוונים חדשים.

dharani

New member
חוקים?---קוים מנחים!!!!!

שאלה לכל החברים.מי אילו שכתבו וחקקו את החוקים לי אין מושג, האם נזירי הזן, הסינים, היפנים,האירופאים,דרום אפריקאים ,הוא האמריקאים,בליל של חוקים שגורמים לויכוחים חיכוכים עד למריבות וסיכסוכים,כך לי זה נירא וגם לפורום שמשה מישתתף בו, מיני גן אמר דבר יפה "קוים מנחים" מקובל עלי הגישה שסופו של דבר זו אומנות תחביב והיתחברות כל זה יוצר יופי, לכן עם ניתנתק מהחוקים ונהפוך אותם לקוים מנחים בטוח אני שגם הפירגון בין אחד לשני רק יתחזק גמר חתימה טובה ושנה טובה אריה

סן תאי

New member
חוקים בגרשיים

כולנו ללא יוצא מהכלל הכנסנו את המילה חוקים בתוך גרשיים, כי בהחלט ברור ומוסכם על כולם שמדובר כפי שהיטיב להגדיר יוסי בקווים מנחים ולא חוקים שאם עוברים עליהם אז מיד קופצת עלייך משטרת הבונסאי (כך תיאר זאת יפה חבר בפורום בחו"ל).

למעלה