שבירת אמון

osnatt

New member
שבירת אמון

שלום, הרבה זמן רציתי לכתוב ולא ידעתי איך. תמיד האמנתי ואולי הייתי תמימה או שזה עדיין קיים שמתחתנים דואגים אחד לשני ותמיד סמכתי על בן זוגי וחשבתי שהוא בחיים לא יפגע בי ותמיד ידאג לי וגיליתי שזה לא כך, התאכזבתי מאוד שכן אמוני בו מאוד נפגע וגם האכזבה שפתאום מה שחשבתי תמיד בעצם לא קיים. בעלי חיפש להכיר נשים אחרות לטענתו זה היה רק משחק והוא לא מסוגל לבגוד אבל אני ראיתי ומאז אני לא סומכת עליו יותר וכל הזמן חושדת. כל מה שהאמנתי כאילו לא קיים חשבתי שהוא ידאג לי תמיד וגם אני לו ואני מרגישה שמה שהאמנתי במשך כחמש שנים שאנו נשואים שהוא דואג לי היתה מחשבה שלי בלבד והיא לא אמיתית. דבר נוסף כרגע אני לא עובדת ומחפשת המון זמן עבודה , בעלי לעומתי מתקדם כל הזמן בעבודתו ואני מרגישה שאני מקנא לו בגלל המצב שלנו כיום וחוסר הביטחון שהוא גרם לי זה מלחיץ ומכניס אותי ממש לדכאון שאני לא מוצאת כלום ומה שאני כן מוצאת זה תפקידים דפוקים למרות שלמדתי בדיוק כמו בעלי אני נאלצת למצוא את עצמי בסתם תפקידים שגם אותם בקושי יש. אני לא יודעת איך להתנהג עם חוסר הביטחון שנוצר בי, אני כל הזמן מקנא לבעלי ואולי זאת לא הדרך כי אני נותנת לו להרגיש כל הזמן שאני מקנא לו, אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי.

osnatt

New member
המשך שבירת אמון

אני רוצה להוסיף שאני בחורה חמודה שנראת טוב מפריע לי המצב הזה היום שנהפכתי לקנאית וחסרת בטחון בגלל מעשה שבעלי עשה , אני כל הזמן מצוברחת ולא סומכת ואני לא יודעת אם בצדק לא סומכת או שאולי באמת יש לי סיבה לא לסמוך, כיצד אני יכולה לחזק את עצמי ושיהיה לי פחות אכפת אולי ממנו , מה הדרך ??????????

הקינאה הקיניינית

כבר נאמר- עזה כמוות הקינאה. אחד המאפיינים הבולטים של הקינאה הקיניינית או שאין לה היגעון לא של מקום ולא של זמן, רוצה לומר- מופיעה בכל מקום, ובכל זמן ולעיתים בעוצמות שאינן נביעה של מציאות מוחשית. אחד האלמנטים שבעזרתו ניתן להתמודד עם הקינאה הזו, ועם הנעותיה שהן בעיקר שליליות מבחינת הפרטנר, פשוט להעסיק את המוח בדברים אחרים, ובכפייה. גם אם אין עבודה- אפשר לצאת לפעילויות של שעות פנאי. לצאת מן הבית, להתרחק מן הסביבה אשר מזינה עוד ועוד את הקינאה, ולנסות למלא את החלל הפנימי בתכנים שאינם תכני "היום יום". התחושה של חוסר ביטחון היא תוצר ישיר של העדר עבודה, תלות בבן הזוג באופן אבסולוטי, ומעל הכל גם היחס של בן הזוג במצב כה עדין זה. תיאור הקינאה בבעלך אינו חדש כלל וכלל, שהרי לכל "מצליחן" יש מי שעוקב אחריו כדי לחקותו. הישתדלי להתרכז רק בעצמך, לא לאפשר ככל שאת יכולה, לקינאה לשבש את מערכת היחסים שלך עם בעלך, אפשר כי אין לתחושותיך ביסוס מציאותי, גם זה צריך לקחת בחשבון, שהרי כפי שאמרתי- אין שום היגיון להנעות הקינאה, ואין בכך כדי לטעון את ההיפך מתחושותיך אלא לאמר כי קיימת אפשרות, ואני נשען על דבריך, שאת נותנת פוקוס לא נכון לדברים. ולסיום- כמו שאת מחפשת עבודה באופן אובסיסיבי, כך חפשי תעסוקות של שעות הפנאי, ואט אט עוצמותיה של הקינאה יחלשו עד כדי העלמות. זה תהליך אשר נדרשת בו סבלנות רבה. בתקופה זו תני משקל יותר ויותר למוח החושב מאשר ללב הפועם. בהצלחה. זה לא קל אך בהחלט אפשרי לטעמי. מחזיק לך אצבעות.

תיקון קל של טעות הקלדה

אחד המאפיינים הבולטים של הקנאה הקניינית הוא שאין לה היגיון של מקום או זמן.... כך צריך לקרוא, מצטער על הטעות.

תעשי מבעלך מלך את תהיי אצלו מלכה

יש מיתוסים שנשברים לנו לנגד העיניים . כרגע את נמצאת בשלב הגילוי של אמת החיים בפנייך עומדת תקופה ארוכה שבה יותר ויותר תביני ולאחר מכן תפנימי שהמצב הזה קיים וצריך ללמוד לחיות איתו כי את לא יכולה לשנותו אי אפשר לשנות דבר שנובע מאדם אחר זה לא בידייך ככל שתקבלי את בעלך כפי שהוא יותר מהר כך תוכלי את לצאת לחופשי ברגשותיך הזעזוע שאת עוברת בתקופה הזאת גורם לך ללכת בדרך לא נכונה דווקא בתקופה שכל כך קשה לך את פוגעת באדם הכי קרוב לך והתוצאה שאת מקבלת היא התרחקות שלו ממך - את נכנסת למעגל שבו את פוגעת ואת מוצאת עצמך בבדידות. ככל שתפגעי בו יותר כך הוא יתרחק ממך יותר את מבקשת שמישהו יעזור - אני מבינה מזה שמה שעשית לא הביא לתוצאות שרצית מה שיש לי לומר לך הוא זה כל מה שתתני לו זה מה שתקבלי ממנו- החיים הם ראי תתני רע יבוא לך רע תעשי מבעלך מלך את תהיי אצלו מלכה ( וזה בכלל לא חשוב מה הוא עושה בשעות הפנאי שלו- אני ממליצה לך בכלל לא לחשוב על זה וכמה שפחות לדעת- כי אלו הם חייו לא חייך ) שתי דרכים בידייך האחת זו שאת הולכת בה היום ועתידה להביא אותך לפרוד ובדידות השניה דרך הפירגון לבעלך העדינות הנועם והרחקת האגו שעתידה להביא אותך לקרבה עם האדם שאת אוהבת הכל בידייך - אז אל תקלקלי תהיי חכמה אל תתני לרגשות להוביל אותך למקום לא טוב אני מאחלת לך הצלחה

ציפור דרור ברכות- לניסיון אין תחליף

אני רוצה לברך עד מאוד את הגישה הזו שהציגה ציפור דרור, יש בה גישה מפוכחת ורצינואלית, שאיננה זונחת את הצדדים הרציונאליים בחיי הזוגיות, כאשר המשפט האחרון הוא הוא המוטיב המוצלח בכל מערכת זוגית- "אל תתני לרגשות להוביל אותך למקום לא טוב". ולך ציפור דרור- הניסיון שלך בכגון אלו והתובנות ניכרים היטב. מי יתן וכולנו כך נחשוב. ברכות.

נטלי - בדרך כלל יחס גורר יחס

זה כאשר שני בני הזוג רוצים לתת יחס. מה שציפור דרור אומרת, להתחיל מהכיוון הנגדי - לתת יחס ואז מקבלים יחס בהתאם, כדי לשבור את המשחק של "קודם הוא" ולהחליפו ב"קודם אני". אבל אם המצב הוא שלא שני בני הזוג רוצים לתת יחס, צריך לעשות בדק בית רציני (אני מתייחס להודעתך).

adam33

New member
משחק

אין משחקים בחיים אלא יש כוונות בעלך רוצה לטעום מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה להשאר רווק ומצד שני לא לפגוע במודע בנישואין הוא עדיין לא הפנים את מהות מחויבות לעצמך ולבת זוגתך ואת מאבדת את העשתונות במקום לקום ולעמוד על הזוגיות שלך את מסתגרת וכשאת מוציאה , את שולפת מכל הבא ליד ואחר מכן מצטערת כי את הרי אוהבת אותו פעם מישהו אמר שבעל לא בוגד אם טוב לו בבית זה קצת נכון אם כי סבור אני שאצל בעלך זה מעבר לכך ולכן אל תציבי לו אולטימטום בעלך חושב שאת טיפשה ולא מפהים את זה שאת יודעת דברים שאוליי קשה לך לומר לו אותם ...אבל את יודעת.. ולכן אוליי זה הזמן לומר לו שאת מבינה אותו אבל גם יודעת שהוא לא מספק את צרכייך הנפשיים והחומריים לומר לו שהמצב לא יכול להמשיך בצורה הזו אל תהססי לומר לו שאת לא רוצה להתעסק עם הידידות שלו אבל זה עוד נושא שפוגע בזוגיות שלכם תבהירי לו שאת לא רוצה שינתק קשרים אבל מצד שני זה מוגזם .. מצד שני.. גם את תנסי לראות במה את יכולה לתרום לאהבה שלכם ..מה באמת גורם לו לחייך..לדבר..להוציא את מה שקורה אצלו.. אל תפלי למלכודת..ברגע שתוכיחי אותו הוא עלול להיות אנטי ולהחזיר מלחמה ואז לא יצא מכך כלום.. ולכן.. את כעת על חבל דק..מצד אחד להבהיר לו מהי הזוגיות ואיך את רואה אותה בצורה הכי ברורה .. ומצד שני..גם לומר לו שבעצם שניכם תתרמו וגם את מהצד שלך.. מנסיון עם זוגות אני יכול לספר לך שלא רבים בני הזוג שיוותרו בקלות על קשרים עם נשים..אם כי היו שעשו זאת למען הזוגיות.. ועוד משהו. בכדי לקבל אהבה צריך לשדר אהבה...אם הוא רוצה לזכות בך הוא צריך להראות אהבה ..השאר יגיע כבר מאיליו..וההפך... בהצלחה

ניקולי

New member
עצם זה

שהינך לא מוצאת עבודה בתחום שלך אכן מתסכל ואז.. עולות בך מחשבות כאלו ואחרות, המצב מביא אותך לדיכאון ולעצב. שלא לדבר על בעלך הנחמד שמחפש לו בחורות אחרות לא הבנתי את הקטע שלו שזה רק למשחק.. מה זה רק למשחק?? אין כזה דבר.. את חייבת לדבר איתו חד וחלק ולהלבין דברים.

למעלה