שביק שלום

vered83

New member
רציתי לדעת העם גם אצלכם

עם אצלכם או אצל הילדים גם מחלפים כל רגע חולצה או מגבות נקיות אצל שי בימים האחרונים שמתי לב שהוא עושה את זה כל יום אני מעירה לו על זה הוא מבטיח שיפסיק אבל זה נמשך שום דבר לא עוזר

mazy

New member
אולי זה...

חלק מ-ocd, מין אובסייה לנקיון.

נכון מאוד זה ocd

ההחלפ בגדים או הפיכצת החולצה לצד שני. או גרבים שניראות לנו מלוכלכות ובעצם הן נקיות מאוד. כל זה אלו הן אובססיות של אוסידי., אבל בדרך כלל ורד- זה עובר וחוזר לי עכשיו חזרו קצת השטיפות ידיים מאותה שיחה אצל הפסיכלוגית שלי רiני מקוה שזה לא יהיה טיק נוסף יש לי מסםיטק מגוון טיקים על הראש.

שביק

New member
ורד יקירה, זה ניראה באמת כמו

אובססיביות (ocd) אם יש לכם רופא מטפל של שי, יש מקום להתייעץ לגבי טיפול תרופתי מתאים לאובססיות. (כפייתיות בעברית). אני יודעת שזה מציק למשפחה ואולי גם לו, ולכן יש מקום להתייעצות עם רופא. בהצלחה! שבוע טוב לכולכם... שביק

הלנה

New member
הי ורד

גם אני חושבת שזה קשור ל"טקסים" שאופינים לOCD. אל תעירו לו, זה לא יעזור, יכול להיות שזה יעבור מאליו ואולי זה ישאר כמה זמן ואחרכך יהיה משהו אחר. אם זה לא כל הזמן ולא מפריע לתיפקוד, אולי כדאי להניח לו (ככה המליצו לנו בזמנו, ערן היה שוטף הרבה ידיים וגם היום יש לו טקסים והפסיכולוגית המליצה שמה שלא מפריעה לתיפקוד ולא נורא מפריע לנו, לא להתייחס. כמובן שאם זה כל הזמן וזה בלתי נסבל צריכים לחשוב על טיפול. אם תרצי אני אספר לך איך טיפלנו פעם ב- OCD של ערן.

למעלה