שביל ישראל

jcwikel

New member
שביל ישראל

שלום, בתחילת מרץ אני מתכנן לצאת לשביל ישראל יחד עם חבר נוסף. יש לי מס' שאלות: 1. יש כאן מישהו שעשה את השביל? 2. יש ברשותי תרמיל Lowe Alpine, ותיק - בערך 8 שנים, במצב טוב. האם לדעתכם יש צורך ל"שדרג" לתרמיל חדש? האם הטכנולוגיה התפתחה עד כדי כך? 3. איפה אתם ממליצים לרכוש ציוד? בעקרון אנחנו גרים באזור חיפה, אבל ניידים עד לאזור ת"א. על "למטייל" ו"ריקושט" כבר שמענו... נשמח אם מישהו מכיר משהו קצת יותר זול/איכותי. תודה, יונתן

natyh

New member
תשובות

בפורום אופניים פנה אל עידו מזור ,הראשון שעשה אותו באופניים . התרמיל שלי שטבע לפני עשר שנים היה לוא אלפין בן 8 והיה אז מצוין חבל שטבע . לדעתי חוץ מגזיה ואוהל אין לך צורך בציוד : אוהל קנה אוהל טוב לא חדיר למיים שישמש אותך בהמשך . ללמטייל יש חנויות עודפים זולות בהרבה , ואני מניח שטיול קצר ברשת ובדפי זהב ימצא מקומות נוספים , ל החנויות מוכרות בעיקרון אותו דבר . תיהנה נתי

lady_anne

New member
../images/Emo32.gifכתבה על שביל ישראל

מאת אורי דביר, יו"ר הוועדה לשביל ישראל, ניתן למצוא בגליון חודש ינואר של מגזין "מסע עולמי".

sela v

New member
תשובות

לגבי חנויות תסתכל בין מאמרי הפורום, יש רשימה של כמעט כל חנויות הציוד בארץ, ותסתכל גם בשאלות נפוצות יש שם קצת מידע על טיול בשביל ישראל.

א י י ל 20

New member
בהצלחה בשביל, אני גם עושה אותו ב...

חודש מרץ. אני עדיין שוקל, תרתי משמע, את עניין הגזייה. לקחת, לא לקחת... ניפגש בדרך !

philip1

New member
בעניין הגזייה

אני הייתי מציע להשתמש בבנזיניה אומנם יותר מסוכן אבל יותר חסכוני ,הרבה הרבה יותר קל למצוא בנזין באמצע שום מקום לעומת חנות שמוכרת בלוני גז!! הרבה יותר עמידה לתנאי הסביבה!! יותר קומפקטית וקלה ויותר חסכונית ומחחמת!!! אבל: יש איתן בעיה למשל הן יותר יקרות כ500 ש"ח חדשות (אני יותר אוהב את הM.S.R מאשר את הקולמן)(למרות שיד שניה אפשר למצוא בזול(אני קניתי את שלי ב100 שקל עם הבלון- שזה יותר זול מגזיה רגילה) צריך לשעת לתפעל אותן כמו שצריך (במיוחד לפני טיול ארוך!) ובמיוחד לדעת איך וכל כמה זמן לטפל בהן!!(קריטי מאוד) ונכון כשבנזין דולף זה מסריח אבל גם גזיה דלפה לי לא פעם! ודבר אחרון והבי הבי חשוב ראו הוזהרתם!!! חשוב לדעת לתפעל ולנקות כי אם בנזיניה ניסתמת(עקב חוסר ניקוי) היא יכולה להתפוצץ בפנים- אז כמו שאומרים אצלנו "אל תנפח יותר מדי! תעצור ותתחיל מחדש!!!" פיליפ

ששש

New member
אמצעי בישול

לכל אמצעי והייתרון שלו. גזיה נוחה לתפעול אמנם אך לא קל לב

ששש

New member
אמצעי בישול

לכל אמצעי והייתרון שלו. גזיה נוחה לתפעול אמנם בעיקר לכוס תה לחבר'ה אך לא קל לבשל איתה בישולים מעט מורכבים יותר. בנזיניה יש לה עוצמת אש גדולה יותר אך מסריחה להפליא מלכלכת ומועדת לתקלות (סתימות וכד') מה כן ? אני מעדיף כהליה. אמנם עצמת האש חלשה אך היתרונות רבים. קלה לתפעול בצורה מדהימה גם למטייל עייף ולא מיומן. לא מסריחה פעולה שקטה להפליא. יציבה ונוחה לתפעול גם ברוח חזקה. רוב הבישולים גם כך דורשים בישול איטי יותר כך שעוצמת אש נמוכה לא בהכרח מתבטאת בשטח בצורה בולטת. כהליה מגיעה עם סט סירים משולבים דבר החוסך משקל ונפח רב. יש עוד יתרונות אך נסתפק בכך. והכי חשוב, יש לדעת: אין אמצעי בישול אולטמטיבי. כל אמצעי בישול והיתרונות והחסרונות היחסיים שלו ! השאלה עם מה מסתדרים טוב יותר.

nati gefen

New member
Israel trail

Hi Ynatan.. you didn't mantion how may liters is you back pack.. but I would sogest you better of be as light as pasible! people alwasy take more then they tend to use.. I have tarvel alot in the last 7 years... and the more I travel the less I take with me.. before u put something in your bege think well - it all going to be caryd.. also the lighter you are the more progress you are going to do a day... I have done only few short legs of what you are about to do in the the North of the country - from Hifa down south to the Shmron Moutins.. I did it 7 years ago by mayself - it was great time..!!! but becarfull now day sorry for any spelling mistakes.. Nati

למעלה