שביל ישראל

dominik

New member
שביל ישראל

מצאתי סופסוף מישהו שיהיה מוכן לסבול אותי מספיק זמן בשביל לעשות ביחד לפחות חלק מהמסלול של שביל ישראל, אז בהנחה שנצליח לשרוד את השעתיים הראשונות זה בחברת זה, הנה כמה שאלות שיש לי. אשמח אם תוכלו לענות לפחות על חלקן: >> קחו בחשבון שאתם הולכים לייעץ פה למישהי שהניסיון שלה בטיולים מסתכם בלצפות במדריכים מכינים אוכל, אז אל תקחו שום דבר כמובן מאליו<< 1. לפי מה שהבנתי אין טעם לעשות עכשיו את החלק הצפוני של שביל ישראל. לגבי הדרום- (איזור מצפה רמון עד מעבר גבול אילת) האם בעוד כשבועיים שלושה זו תקופה טובה? 2. המדריך שקניתי (של צבי גילת) מתאר את השביל מצפון לדרום. האם יש סיבה מיוחדת להעדפת הכיוון הזה? האם יש מדריך בכיוון ההפוך? 3. אוכל: אשמח אם מישהו יוכל לצרף רשימה של צידה לשבוע ימים שנוח לסחוב. כדאי לקנות אמגזית? מכשיר לאפיית פיתות (מה זה?)? כלים מיוחדים? 4. שינה: חלק מהזמן לפחות אנחנו מתכוונים לישון בטבע. בהתחשב בעונה ובמקום- צריך אוהל? אפשר להסתפק בשק"שים? יש אוהל ליחיד שאפשר לסחוב על הגב בנוסף לתרמיל בלי להרגיש כמו צב משא? האם צריך לחשוש מטורפים/בדואים/מפלצות מיתולוגיות נוספות, ואם כן מה אפשר לעשות בעניין? (מדורה? תרסיס מדמיע?) 5. מזג אויר- האם יש איזה טלפון שאליו אפשר להתקשר מדי יום ולברר תחזית לאיזור ספציפי? 6. ציוד נוסף- מה, מאיפה, ובאיזו עלות. 7. המלצות נוספות- כל מי שעשה פעם את שביל ישראל או חלק ממנו, צרפו טיפים. 8. מי שמכיר ספר טוב בנושא הישרדות בטבע, מוזמן להמליץ. כפי שאמרתי, אשמח לכל פיסת מידע או הפניה ליישות שממנה אפשר לסחוט אותו בעינויים. תודה מראש, דום.

BENG

New member
לפי מה שזכור לי משביל חוצה ישראל

אז החלק הדרומי של השביל (זה שאת מתארת ממצפה רמון לאילת)נחשב לחלק המשעמם ביותר בכל המסלול וזה מכיון שהוא עובר בצמוד לכביש לאילת ולכן הייתי ממליץ לך לבדוק עם חבר'ה שכבר עשו את המסלול . סתם מתוך התענינות למה לא לעות את החלק הצפוני של המסלול האם בגלל האקלים או סיבות אחרות לילה טוב יפתח

dominik

New member
בעיקר בגלל האקלים,

חצי מהמסלולים שם הם במים, ולמות מקור אני יכולה גם בבית. בכולאופן- אם אתה מכיר מסלולים נחמדים בצפון שאפשר לעשות גם בעונה הזאת של השנה, אני אשמח לשמוע. לגבי הדרום- אין לי בעיה עם זה שהאיזור משעמם, אבל העניין עם הכביש יכול להיות בעיה. איזה מסלולים נחמדים של 4-5 ימים אפשר לעשות בדרום? בכולאופן תודה רבה, דום

pazro

New member
אם אין לך שום נסיון בטיולים ארוכים

אל תעשה את שביל ישראל. רצוי להתחיל עם טיולים קצרים יותר 3-4 ימים. תראה איך אתה מסתדר גם מבחינה פיזית וגם מבחינת ציוד, ורק אז תעבור שלב לשביל ישראל. 1-2. בהחלט אפשר לעשות גם הפוך, ובאמת כמו שאמרו הדרום די משעמם. 3. אתה מתכוון לסחוב על הגב אוכל לשבוע? זה קצת מוגזם, רצוי לתכנן את המסלול עם נקודות הצתידות כל 3-4 ימים. אבל אם בכלזואת בה לך לסחוב אוכל לשבוע אז זה הולך כך:אורז, קטניות (חיטה, שיבולת שועל, גרעיני תירס יבשים וכד'), מולטי ויטמין בכדורים, תוספי מזון לספורטאים (חלבונים ופחממות באבקה) לא ממש תעים אבל קל משקל ומעוד מזין. אמגזית???! בנזיניה, יקר אבל שווה את זה. (לא להתפתות לקנות מוצר זול, ללכת על היקר. היתה אומר שם של חברה אבל אסור לפרסם בפורומים) 4. אם אתה מתחיל את הטיול בזמן הקרוב (כלומר בחורף) אתה חיב אוהל, בעיקר לצפון הארץ. 5. השירות המטרולוגי 039682121

dominik

New member
תודה רבה,

זביר להניח שאני באמת אתחיל עם משהו יותר קצר של שלושה ימים, יש המלצות?וכמה בערך עולה בנזיניה? (התקציב שלי הוא בהחלט לא איי-איי-איי). ומשהו ששכחתי: בגדים- מה חיוני, מה עדיף להשאיר בבית, טיפים? >>בתשובה לשאלה האחרונה כדאי לקחת בחשבון שאני בת :)<<

syair

New member
על טיול רגלי

דבר ראשון ברוכה הבאה לפורום. 1. לא חושב שהצפון כזה קר, במיוחד אם תצאי במרץ. אין כזה הבדל בלילה בין הקור במדבר לקור בצפון. אנשים פה שרדו, ובלי להתענות קור הרבה יותר חזק, מאשר בארץ. קחי לבוש מתאים, שגם אם מתרטב מתייבש מהר. קחי שק"ש טוב, וזהו. 2. לא הבנתי מה הבעיה להשתמש במדריך לטיול הפוך? ולא נראה לי שמישהו יכתוב מדריך על מסלול ההיפך, זה בדיוק אותו דבר. 3. מה זה מכשיר לאפיית פיתות? תקני אמגזית, בנזינייה הרבה יותר יקרה, ומסובכת לתפעול בהתחלה (בעיות נקיון וטיפול). לגבי אוכל, אוכל שמשביע, ולא כבד במיוחד. ארצנו גם קטנה, ולכן ניתן לתכנן את המסלול ככה שמדי 3-4 ימים תעברו באיזה ישוב קטן, וככה תצטיידו מחדש. 4. אני הייתי לוקח אוהל, אי אפשר לדעת מתי ירד גשם, וגם פחות קר בלילה, כי האוהל מגן מרוח. ניתן לקנות אוהלים קלי משקל, אבל הם לא זולים. לא נראה לי שצריך לחשוש מצרות. 5. אני הייתי מבקש ממישהו (למשל הורים), שיקשיבו לתחזית איפה שאתם, ושתתקשרו אליהם יאמרו לכם אותה. נראה לי שזה חשוב בעיקר לגבי שטפונות בנגב. 6. אפשר לקחת טלפון נייד, ובגלל שאין איפה לטעון, תשאירו אותו סגור, ורק בחרום תשתמשו בו, או איזה זמן קצר ביום תתקשרו הבייתה ותגידו שהכל בסדר. עוד ציוד, נעליים נוחות, תרמיל נוח, ושק"ש שיהיה מתאים לטמפרטורה של העונה שתטיילו. מקווה שעניתי לפחות על חלק מהשאלות, ואם יש עוד כמה שאלות. את מוזמנת לשאול.

dominik

New member
על "על טיול רגלי"

1. בקשר לצפון- זה לא ה"קר" שמטריד אותי כמו שמטריד אותי ה"רטוב". ואני מניחה שהייתי יכולה לשרוד, אבל נראה לי שזה יהיה יותר טוב גם לי וגם ליצר הסטואיות שלי אם אני אדחה את זה לתקופות יותר נעימות. 2. בעניין המפה - השאלה היתה אכן מטומטמת כמו שהיא נשמעה.זה פשוט שהמדריך הזה לוקח את עצמו ברצינות תהומית של מינימום מישהו שעושה את ההימלאיה, ולא ממש מתחשק לי להתחיל את המסלול שלי בקריאת משפטים בסגנון "400 ק"מ כבר מאחורינו, מרגיחים את הסוף". לא נורא, אני אתגבר. 3-4 קראתי, הפנמתי, אשתמש. 5. >> בעניין ההורים-זה אולי קצת אוף-טופיק, אבל אני היחידה פה שהבעיה המרכזית שלה בתכנון טיול היא לשכנע את ההורים שלאנשים בנגב יש עוד תחביבים חוץ מאונס תרמילאים? משום מה, הייתי בטוחה שאחרי גיל 19 הבעיות האלה יורדות מהפרק.<<מישהו נתן לי את הטלפון של השירות המטאורולוגי, אפשר להציק להם כל יום? 6.אני אנסה לבר בחברת פלאפון אם אין איזו בטריה לטווח ארוך מהרגיל (ראה סעיף הורים היסטריים), מבטיחה לעדכן. ושוב, המון תודה.

עמית22

New member
בקשר לסלולרי

לפני כחצי שנה בעת ביקור שגרתי בסניף סלקום הקרוב לביתי (הנוקיה פשוט טלפו מעולה
) ראיתי מחזיק מפתחות (בגודל של כ- 5 ס"מ) שניתן לחבר אליו סוללת 9V ולחברו לטלפון לצורך טעינה. המחיר היה באיזור 10 שקלים. שווה לקנות סתם לעת הצורך.

syair

New member
עוד משהו

מצאתי אתר של החברה להגנת הטבע (נדמה לי), שמסביר עוד קצת על השבילים בארץ.

למעלה