שביל האפלצ'ים

• פותח הנושא maz
  • פורסם בתאריך

maz

New member
שביל האפלצ'ים

מישהו עשה את החלק הצפוני של השביל? אני במיוחד מתכוונת לwhite mountains בניו המפשייר. הייתי שמחה לשמוע המלצות/הזהרות/חוויות.

sela v

New member
היו פה כמה שאלות

על שביל האפלצ'ים מכאלה שהתכוונו לסע, ויש 3 אופציות. 1. אותם אנשים ששאלו לא נסעו בסוף. 2. אותם אנשים ששאלו לא חזרו בכלל או עדיין לא חזרו. 3. אותם אנשים ששאלו שכחו את קיומו של הפורום שתמך ועזר להם

maz

New member
אני מבטיחה באופן רשמי ../images/Emo13.gif

1. אני נוסעת לשם 2. אחרי כמה שבועות אינשאללה אני אחזור 3. לא אשכח את הפורום

אני רק יודעת מעט על הוויט מאונטנס

יש שם מסלול של טיפוס לפסגת ההר - אפשר ברכת או ברכב פרטי וגם ברגל - מגיעים שם למרכז והם אומרים אם אפשר לעלות היום כי יש שם רוחות חזקות לפעמים וזה נסגר (אני מדברת על הר וושינגטון) בכל אופן גם אם בבוקר אמרו לא - תשאלו שוב בצהריים זה משתנה לפעמים אני נסעתי ברכב וראיתי הרבה מגיעים ברגל -גם ילדים - ככה שזה לא נראה לי איזה מסלול קשה מדי בכל אופן באותו מרכז יש המון מידע על המון מסלולים (גם ארוכים וגם קצרים...) במקום , מפות, ציוד וכו (אפשר נדמה לי גם להצטרף לקבוצות.) אור

חי בר

New member
אני (ואולי גם את?) מכיר לפחות מישהו

אחד שנסע במטרה לעשות את כל המסלול וחזר אחרי... ארבעה ימים...
לדעתי כדאי להכין תוכנית חלופית לאזורים אחרים, אולי צלילות בצפון קרוליינה וכיוב'

maz

New member
אין לי תוכניות או זמן לכל השביל

שלוקח 5 חודשים לעשות את כולו. נסתפק הפעם רק בקטע קטן של 3-4 ימים אם מזג האויר יאפשר. ראיתי שההמלצות העיקריות באזור בו נהיה הן על הקטע של ניו המפשייר. הבעיתיות לפי מה שהבנתי היא בהר וושינגטון, כך שאם לא יתאפשר - נוותר עליו ונאלתר משהו אחר באזור. צפון קרולינה שמורה לטיול אחר... יש כבר תת פורום לעניין? אם לא אפשר לפתוח

wow23

New member
אני עשיתי את השביל ב2001

חבל שאין לך יותר זמן להקדיש לזה כי אחרי כמה זמן ממש נכנסים לאווירה בעיקרון השמורה עמוסה מאוד ומאוד פגיעה מבחינה אקולוגית לכן אסור לישון בחוץ למעט במקומות שאושרו מראש (בקתות וחניונים) חייבים להזמין מקום מראש אחרת זה בעיה אלא אם יורדים כל יום מתחת לקו העצים מבחינת תוואי שטח זה אזור לא קל ודורש כושר הרבה עליות וירידות מזג האויר (באוגוסט) הוא הפכפך יש ימים יפים עם שמש וטמפ נעימות אפילו קצת חם, צפי לגשם (אחרי הצהריים) אבל הוא יכול להתהפך במהירות ויכול להיות מסוכן מעל קו העצים הסכנות העיקריות הן היפותרמיה ומכת ברק. בלילה קר (מעל קו העצים הטמפ יכולות לרדת מתחת לאפס צלזיוס) זו נחשבת לשמורה היפה ביותר בחוף המזרחי ובצדק הנוף מדהים עם פסגות אלפיניות ויערות מדהימים. אומרים שבשנה מבקרים בשמורה יותר אנשים ואשר ביילווסטון ויוסמטי ביחד. עוד אפשרויות הם השביל במיין שהוא גם מדהים ביופיו וקצת פחות צפןף. חובה לקנות DEET נגד הזבובונים שעוקצים כמו מטורפים (black flies) והכי חשוב תמסרי בהצלחה לכל הnobo's שתפגשי וכדאי גם לפתות אותם בקצת אוכל ולשבת לשמוע חוויות מהשביל.

sela v

New member
איזה חלק מהמסלול עשית

לפי מה שאני מבין לא עשית את כולו, נכון?

למעלה