שבוע 4 פלוס 6 - שאלה

מחבטנית

New member
שבוע 4 פלוס 6 - שאלה

הי, לאחר איחור במחזור ובדיקה ביתית חיובית הלכתי אתמול בבוקר למוקד לבדיקות בטא ואולטראסאונד (כי השגתי תור לרופא שלי לעוד 3 שבועות ולא יכולתי להתאפק...). הבטא יצאה 3200, אבל באולטראסאונד לא נצפה שק הריון. הטכנאית אמרה שעוד מוקדם מדי, אבל אני מודאגת כי בכל מקום כתוב שמעל בטא 1000 כבר אפשר לראות שק - ואצלי אין. קיבלתי הפניה לבדיקת בטא נוספת למחר, לבדוק הכפלה, אבל האולטראסאונד הבא כל כך רחוק ואני ממש במתח (אני אחרי הריון ראשון ולידה תקינים, והריון שני שנפל באמצע שבוע 8, ומכאן החרדות...). מישהי נתקלה במצב כזה של בטא גבוהה בסוף שבוע 4, אבל ללא שק הריון עדיין? זה נורמלי? תודה.

Blackbird8

New member
בשבוע 4 + 6 סביר לא לראות עדין שק הריון

ערכי הבטא משתנים מאישה לאישה ומה שמשנה לעניין זה הוא לא ערך הבטא אלא גיל ההיריון. לכן, גם בבטא 3,200 הגיוני שאת לא רואה עדין שק הריון אם ההיריון עדין לא הגיע לגיל המתאים.
בנוסף, לפני שיש עובר עם דופק, הכל כל כך קטן וקשה לפעמים לראות מה יש שם בדיוק ולכן לדעתי, בעיקר כדי לא להילחץ ואלא אם כן יש סיבה רפואית מיוחדת- עדיף להתאפק ולחכות לשבוע מתאים לראות בו עובר ודופק ולא לקבוע את התור לתחילת הטווח (אני בהיריון הזה הלכתי ב-8 + 0, אחרי שבהיריון הקודם שלצערי היה לא תקין הלכתי מוקדם מדי וזה סתם הגביר את הלחץ).
בנוסף, שימי לב שבבטא שלך, קצב ההכפלה של הבטא קצת נבלם והוא ממש לא כמו בהתחלה. זה נכון שבטא צריכה להכפיל את עצמה פי 1.5-2 כל 48 שעות - אבל הכלל הזה רלבנטי יותר לשלבים בהם הבטא עדין נמוכה. לכן, אל תילחצי אם את רואה הכפלה נמוכה יותר ממה שציפית לראות וחכי לשמוע מה הרופא שלך אומר.

האמת, באופן אישי לא הייתי בודקת הולכת לבדוק הכפלה בשלב הזה.
אם תחכי עוד שבועיים תוכלי כבר לראות עובר עם דופק אז אולי חבל סתם להילחץ ולהסתבך עם הכפלות.

אגב, מה שאני אמרתי לעצמי בהיריון הזה- שהגיע אחרי היריון שלא התפתח (אין לי ילדים בבית) זה כזה דבר- שום דבר ממה שקורה כרגע לא בשליטתי - אבל כל עוד אין סיבה אמתית להניח שמשהו לא בסדר, אין טעם להילחץ. צריך פשוט להתאפק, לחכות לבדיקה ולהיעזר בסבלנות.

ואגב, המצחיק הוא שדווקא בהיריון הזה- שהיה היריון תקין - היה לי דימומון בתחילת ההיריון.

pelfika

New member
כן, אצלי

עם בטא כזו עוד לא ראו שק הריון, רק לאחר שבוע בערך ראו שק הריון ואחרי עוד שבוע בערך - עובר מתוק עם דופק!

נועה 200

New member
זה לא מדע מדויק

גם אני קראתי שבבטא מעל 1000 רואים שק הריון ואצלי בבטא של כמעט 3000 לא ראו כלום, אחרי שבועיים כבר היה דופק

למעלה