שבוע 10 ואין דופק

labelo6

New member
שבוע 10 ואין דופק

שלום בנות מקסימות!

זאת פעם ראשונה שאני כותבת בפורום כלשהוא.. עד עכשיו זה היה קריאה ולמידה בכל מיני נושאים, כמו חתונה והריון.. אבל עכשיו אני מרגישה שבנסיבות כואבות אני חייבת גם לכתוב. כשאני ובעלי, שנינו בני 27, גילינו שאנחנו בהיריון, לא היו מאושרים מאיתנו !! סיכמנו שלא נגלה לאף אחד, אלא עד שנגיע לרופא ונראה שהכל בסדר.. בשבוע השמיני (לפי חישוב הווסת האחרונה) הגענו לרופא, ובאולטרא סאונד וגינאלי הוא אמר שהוא רואה עובר, אבל הוא נראה לו מתאים בגודלו לשבוע 6 וחצי, ואולי זאת הסיבה שהוא לא רואה דופק. אמר לנו לחזור בדיוק עוד שבוע כדי לראות דופק. שנינו יצאנו מהפגישה מבולבלים ונרגשים.. מצד אחד בעלי כל כך התרגש, כי אין לי בחילות או סממנים אחרים שאני בהריון- ועצם זה שהוא ראה עובר, זה נתן לנו המון ביטחון! את העניין של הגודל, הסברנו לעמצנו בתמימות, שהרופא מחשב את גיל העובר לפי ההפריה (אנחנו יודעים בדיוק מתי היא הייתה, כי השתמשתי בערכת ביוץ) וזה באמת יצא לנו 6 וחצי שבועות.. (ועוד בעלי הוסיף הוא באמת גאון
) מתוך כך החלטנו לספר למשפחה המצומצמת, שההתרגשות והשמחה מצידם היו עצומות ומתלהבות כל כך! בפגישה שהגענו לאחר שבוע, שהייתה ביום שלישי האחרון, הבנו כמה נאיבים אנחנו וכמו אטום הרופא. הוא אמר שהוא לא רואה שהעובר, גדל.. אולי במ"מ אחד כלומר מתאים לשבוע 6+6 לא יותר.. והוא עדיין לא רואה דופק. כששאלתי אותו מה זה אומר, והאם זה אומר שהעובר מת? אז הוא ענה (סוף סוף מה שהוא היה צריך לומר לי לפני שבוע), לא הוא פשוט אף פעם לא היה חי .. באותה שנייה ירד לי הלב לתחתונים ולא ידעתי מה לעשות עם עצמי.. כל התקוות שלי עפו להן ורק כעס ועצב הציפו אותי.. הוא הוסיף שהוא לא מרים ידיים, ומחר בבוקר קבע לנו עוד פגישה, אולי בכל זאת יראה דופק..

אני ממש בלחץ מהפגישה הזאת, כי לפי הווסת האחרונה שלי, אני כבר בשבוע 10, וזה שאין דופק זה נשמע לי תלוש ולא הגיוני. קראתי, באתר של מכבי שלהפלה מעין זו יש שם- הפלה בוששת- בה הגוף לא יודע שהעובר הפסיק לחיות, ולכן ממשיך הכל כרגיל (אני לא מרגישה כלום שונה).

מישהי מכן עברה משהו כזה? מה אני אמורה לעשות? מה לומר לרופא אם הבשורה המרה תגיע? אני רוצה עוד חוות דעת?

תודה על ההקשבה...

שירהד1

Member
מנהל
לפי מה שאני מבינה ממך,

מחר יש לכם עוד בדיקה אצל הרופא. ברור שאם לא יראה מחר דופק, אז הדופק כבר מן הסתם לא יופיע... לא כל כך ברורה לי פה הסחבת של העניין. דופק כבר צריך לראות משבוע 7 לערך..., אז לא מבינה למה הוא גורר את זה.
אם אכן הבשורה תהיה לא טובה, צריך לבצע הפלה. הרחם צריך להיות נקי מההריון. תשאלי את הרופא אילו אפשרויות עומדות בפנייך מבחינת צורת ביצוע ההפלה.
תעדכני מחר מה קורה, וננסה לסייע ככל יכולתנו.
שירה.

labelo6

New member
רופא מעפן

תודה על תשומת הלב שירה

הסחבת הזאת היא מקור כל התסכול שלי.. אם כבר בבדיקה הראשונה הוא היה מבהיר לנו שזה מוזר ונדיר יחסית שעובר שאמור להיות בגדול של שבוע 8+4 נראה בן שבועיים צעיר יותר.. ממה שהוא נתן לנו להבין היה שהחישובים שלנו לא תקינים..

אני כל כך כועסת על עצמי שהרשיתי לעצמי לשמוח ו"לזהור" ובינתיים העובר שלנו היה במצב מאוד לא אידיאלי :(

בקשר לבשורה מחר, שאני ממש לא אופטימית לגביה, יש לי תמיד מחשבה בראש.. למה צריך לעבור תהליך רפואי כדי להוציא את העובר מהרחם? הרי הגוף יודע להוציא באופן טבעי את מה שלא תקין בו לבד, לא?

אוהד165

New member
הי אצלי היה משהו דומה

כשהייתי בהריון עם הבת שלי הלכתי לבדיקת דופק ראשונה ולא ראו דופק וכך מאותו רגע טירטרו אותי במשך 3 שבועות שכל שבוע הגעתי לראות דופק בפעם השלישית שאני לפי החישוב כבר האיתי בשבוע 9 ראינו דופק ואז הבנו שהשבוע היה רק תחילת 7 ( אבל אני עברתי טיפולי פוריות בגלל בעיה ועם הבת שלי נכנסתי באופן טיבעי ולא הצליחו להבין איזה שבוע אני ) מאחלת לך הצלחה

labelo6

New member
הלוואי

הלוואי והבעיה הייתה חישוב שגוי של השבועות, אבל אצלי החישובים מדויקים והייתי בשבוע 9 בפעם האחרונה שהוא ניסה למצוא דופק... שמחה לשמוע שמתוך כל הטרטורים היום את מחבקת את בתך, שימשיכו להיות לך רק בשורות טובות!!

מקוםבלב

New member
היי,

אני מאחלת לכם שמחר כן יראו דופק למרות שבשבוע כזה אמורים כבר לראות דופק ברור לחלוטין.
וכמובן שאם את רוצה, תמיד ניתן ללכת לחוות דעת נוספת.
תעדכני מה קורה
חיבוק

labelo6

New member
תודה מתוקה

כן יהי רצון.. הלוואי וסתם היה עיכוב או טעות במכשור, וכל האטרף הזה בימים האחרונים היה לחינם, אבל לצערי (ואני אומרת את זה עם דמעות) אני לא כל כך אופטימית.. :(

תודה על התמיכה, מבטיחה לעדכן מחר אחרי הפגישה..

שיהיה שבוע טוב ובשורות נעימות

emmaKatelin

New member
גם לי קרה....

לצערי אני כעת באותו מצב כמוך - אני קבעתי מראש תור לבדיקת הדופק - הרופא לא ראה דופק והסביר לי שמדובר בהפלה נדחית.
בעיקרון יש 3 אופציות:
1. לחכות לתהליך הטבעי - עד שהגוף יבין שההריון אכן לא תקין ויוציא אותו החוצה (אני חיכיתי כשבועיים - כעת זה התחיל)
2. להתחיל טיפול בציטוטק - תוך 24 שעות התהליך יתחיל
3. גרידה - תוך שעתיים התהליך מסתיים.

את אמורה לבחור מתוך האופציות והרופא אמור לבצע מעקבים עפ"י הבחירה שעשית.

שיעבור יחסית בשלום ובהצלחה בלי סיבוכים נוספים...

labelo6

New member
היום הייתה הבדיקה אצל הרופא

החדשות כפי שחששנו גרועות ועצובות.. העובר נראה עוד יותר קטן מהפעם הקודמת, ושק ההריון מעוות.. למרות שהכוננו לזה נפשית זה עדיין מאוד עצוב..

מה שבכל זאת ניחם אותי הוא שהרופא פעם ראשונה פתח את פיו מאז שאנחנו אצלו- שלוש פגישות בשבועיים וחצי- והסביר לנו בדיוק מה קרה (שכנראה אחד מהתהליכים הביולוגיים בביוץ לא התרחש כשורה ולכן הגוף יודע לא לתת לא להמשיך להתפתח באופן שגוי) ומה הסיכויים שלנו להרות בעתיד (אין לזה שום קשר מסתבר
).

הוא אמר שהוא ממליץ לבצע גרידה, ולא להתעסק עם כדורים, שעלולים לא להוציא את 100% השאריות מהרחם...

עכשיו שאני אחרי הפגישה הגורלית הזו הוקל לי, לפחות אני לא באי וודאות ורוצה לומר (לכתוב) תודה רבה על ההקשבה בנות יקרות, היה לי כל כך נעים לשתף פה! אמנם יש לי את הבעל הכי מדהים בעולם שרק מקשיב ומקשיב ומקשיב, אבל עם כל האהבה והרצון הטוב שלו הוא לעולם לא יוכל להבין מה אני עוברת כמוכן.. כי מי שחווה על הבשר שלו, יודע בדיוק איך זה מרגיש..

שיהיו בשורות טובות ונעימות לכולנו,

מקוםבלב

New member
צר לי שאלו פני הדברים.

מקווה שהכל יעבור בסדר ושבמהרה תחווי הריון תקין ובריא .
חיבוק גדול.
מוזמנת להישאר לעדכן , לשתף ולקבל תמיכה.

שירהד1

Member
מנהל
כן, זה היה די ברור

מהתיאור שלך שלסיפור הזה ספציפית יהיה סוף עצוב. מצטערת לשמוע.
בהצלחה בפעם הבאה!!!
שירה.

למעלה