שבוע מרגש בהוויה

פ י ו ל ה

New member
שבוע מרגש בהוויה

אז נתחיל בסופ"ש שבו עשיתי יום כיף עם ידיד טוב וזכיתי להציץ לאירוע של מטרנה. זו היתה בהחלט חווייה אנתרופולוגית עם החניון עגלות שם מחוץ לאוהלים שלא לדבר על האנרגיות של איילה היקרה שקיפצה שם עם הצב והארנב (שנרדם ונתן לצב לנצח) והיה מקסים, חבל שלא יצא לי לראות בשלמותו. חוץ מזה, בגלל שאני לא עובדת הרבה עם הגילאים האלה (שנתיים או אפילו פחות היו שם), היה ממש מעניין לראות אותם. וכמו שאמרתי, בהחלט חוויתי כל הסיטואציה. הרגשתי כאילו נחתתי לליליפוט... אח"כ התחלתי לעבוד על תיאטרון הצלליות שלי. תכף אצרף תמונה. זה לקח קצת זמן ועכשיו הוא כבר ממש כמעט גמור. רק נותרו פינישים אחרונים אבל כבר ניתן לתפעל אותו ולקחתי אותו לגן ביום שני. הלך פשוט מ ע ו ל ה! הילדים מאוד אהבו את קונספט הצלליות ויישמו כל כך יפה את הכללים של שחקן וקהל שלמדנו והעירו אחד לשני מתי לא שומעים אותם ומתי לא רואים אותם ומאוד הפתיעו אותי לטובה ומאוד התרגשתי מהם בעיקר. אח"כ הם הכינו דמויות כפי שהם רצו ועזרנו להם להמיר את זה לצללית. שבוע הבא הם יציגו כל אחד את הדמות שלו על המסך! והרי מערך הצלליות לקיץ הקרוב יצא אל הדרך ברגל ימין! נקווה להצלחה בהמשך. איזה כיף! איזה התרגשות!

פ י ו ל ה

New member
תאטרון הצלליות שלי

הוילון עוד יקוצר אל דאגה.. כמו שאמרתי נשארו עוד כמה פינישים. אשלח שוב תמונה כשיהיה גמור. אבל מה אתם אומרים בנתיים?

פ י ו ל ה

New member
זהו ש..

זה סיפור בהתהוות. הילדים יציגו את הדמויות שלהם כפי שהם רואים אותן. מי הן, מה הן אוהבות לעשות ואיזה מן תכונות יש להן ואני אח"כ ממציאה סיפור עם הדמויות של הילדים שהמסר בו מתאים ספציפית אליהם כקבוצה או לכל אחד כיחיד, תלוי איך זה יבנה אני עוד לא יודעת כי זה תהליך ואני רוצה קודם לראות מה בא מהם. בסוף בסוף השאיפה היא שתהיה לנו הצגה שהילדים הם השחקנים בה והיא בנויה מדמויות שלהם (שהם המציאו וגם יצרו) ומספרת סיפור עליהם.

ayaly2

New member
תודה יקריתי על הביקור והפרגון../images/Emo13.gif

התיאטרון שלך נראה מדהים
אני גם רוצה כזה
וכמו שאמרתי לך כל שתצטרכי לו יהי

וואו, וונדר וומן של ממש!

גם לומדת למבחנים, גם כותבת עבודות, גם מכינה תיאטרון צלליות, שאפו! כל הכבוד דרלינג, זה נראה יפה מאוד! שתהיה הרבה הצלחה גם בלימודים וגם בהצגות!!!

פיולה,

איזה יופי של תיאטרון ויותר מזה- רעיון! פשוט נהדר ללמד את הילדים לשחק בצל, איזה יופי! תהנו הרבה, כל הכבוד!

פ י ו ל ה

New member
תודה רבה על כל הפרגון. אני חייבת לומר

שהדברים האלה הקטנים שקורים עם הילדים נותנים לי את הכוח לצלוח את כל הקשיים שבדרך. והפרגון שלכם מאוד מחזק בין כל העבודות והלחצים. הוי, רק שייגמר כבר כל זה ובעזרת ה' עוד ייצא ממני משהו :)

גליתוי

New member
חמוטל יקרה

איזה מבנה נחמד וקליל! מסכימה איתך שהעבודה עם הילדים מתוך אינטראקציה משותפת היא המעניינת ביותר!אני עובדת עכשיו עם גן אחד על מופע סוף שנה שהם כתבו. יחד בנינו את הבובות בשימוש חוזר של חומרים ועכשיו אנחנו מפיקים את המופע יחד. אמנם קשה אבל כל כך מעניין! גם אני גאה בך על שלל הפעילויות שלך!

shir300

New member
הי

העבודה שלך איתם מעוררת השראה. כל הכבוד. מאוד אוהבת את איך שאת יוצרת להם מסגרת של חוקים וכללים של הצגה ותיאטרון. זה מקסים. אני בדיוק חושבת עכשיו על זה עם הילדים שאני עובדת איתם. הקושי הוא שהיכולת הקוגניטיבית המופשטת שלהם נמוכה וקשה להם לדמיין מצבים ומשחקי תפקידים. אתגר. חוץ מזה מה שלומך?

פ י ו ל ה

New member
הי בובה

תודה רבה על הפרגון. דווקא לילדים כאלה אולי הצלליות יכולות לעזור לעקוף את הבעיה כי יש המון משמעות לחוויה התפיסתית. שווה בדיקה. זה באמת מאתגר. אני בסיידר! לחוץ מחוץ כרגיל. מתגעגעת. מה מעשייך?

shir300

New member
מעניין כמו תמיד

מה שאת אומרת. מזה זמן אני רוצה לעשות איתם צלליות אבל סוף השנה מתקרב ואין לי זמן לנשום או להרים פרויקטים חדשים. אולי בשנה הבאה. לחוץ מחוץ זו הגדרה קולעת... וחוץ מלסיים את השנה אני עסוקה בחיפוש עבודה לקיץ, מריצה תיאטרון סיפור חדש ופרויקטים חדשים... צריכה לעשות סדר עדיפויות וסדר בכלל... מקוה שנפגש בקרוב למרות כל זה..

למעלה