לייזה היחידה
New member
שבוע מוזר../images/Emo35.gif
לאמא שלי כמו שסיפרתי לכם הייתה השבוע הזכרה ..הנר בבית דולק כבר שבוע...ואני חושבת לעצמי איך אני יכולה למצוא עוד פרטים בקשר אליה...ולא ממש ידעתי איך. יש לה בת דודה שבזמנו כשהייתי ילדה קטנה היא הייתה מאד קשורה לסבתא שלי שגידלה אותי , אבל אני עברתי בגיל צעיר לקיבוץ , סבתא נפטרה והקשרים ניתקו. בת הדודה הזו הייתה תמיד אישה מאד עשירה וקצת פחדתי תמיד שאם אשמור איתה על קשר היא תחשוב שאני רוצה ממנה משהו...והשתדלתי לצמצמם קשר.(חלק מהפרנויה והזהירות המופרזת
) אז אתמול אחרי 11 שנים אולי שלא דיברנו היא מתקשרת אלי ואומרת לי שהיא כל השנים חסכה לי כסף והחיסכון נפתח שאני אבוא לקחת את הכסף....לא המון כסף אבל כמה אלפים. אני נפלתי מהכסא ושאלתי אותה למה היא חסכה... היא אמרה לי ...שאמא בקשה ממנה לשמור עלי ...כי היא ידעה שאי אפשר לסמוך על אבא...והיא הבטיחה לה. אבל כל השנים אני הסתדרתי לבד...והיא השאירה את הכסף למקרה שאני אצטרך...אבל היא כבר בת 82 והיא החליטה שזה הזמן לתת לי אותו. שאלתי אותה אם היא זכרה שהשבוע זו ההזכרה של אמא והיא לא זכרה...היא לא מחשיבה תאריכים כאלו...היא מהבולגרים החילוניים שלא מאמינים בסיפורי נשמות. כל כך שמחתי על האפשרות לדבר איתה יותר מאשר על הכסף...אז היא סיפרה על התקופה האחרונה של אמא שהיא הייתה מאד חולה ועצובה ,,,שלאבא היה כבר קשר עם אישתו הנוכחית..שסבתא ידעה אבל לא סיפרו את זה לאמא כדי לא לצער אותה.(אני לא מבינה את האיש הנוראי הזה!בכל פעם הכעס שלי עליו גואה ואני לא מצליחה לסלוח לו ..יש דברים שאי אפשר לסלוח עליהם). היא סיפרה עליה שלפני המחלה היא הייתה בחורה שמחה שצחקה הרבה...הייתה בתנועת נוער סוציאליסטית..שרה במקהלה. ועוד כל מיני דברים....הייתה לנו שיחה של שעה בטלפון. אני פשוט המומה מהעיתוי...זה כמו דש מאמא. כמובן שלא יכולתי שלא לשתף אתכן...מדהים לא? נשיקות וחיבוק ליזה
לאמא שלי כמו שסיפרתי לכם הייתה השבוע הזכרה ..הנר בבית דולק כבר שבוע...ואני חושבת לעצמי איך אני יכולה למצוא עוד פרטים בקשר אליה...ולא ממש ידעתי איך. יש לה בת דודה שבזמנו כשהייתי ילדה קטנה היא הייתה מאד קשורה לסבתא שלי שגידלה אותי , אבל אני עברתי בגיל צעיר לקיבוץ , סבתא נפטרה והקשרים ניתקו. בת הדודה הזו הייתה תמיד אישה מאד עשירה וקצת פחדתי תמיד שאם אשמור איתה על קשר היא תחשוב שאני רוצה ממנה משהו...והשתדלתי לצמצמם קשר.(חלק מהפרנויה והזהירות המופרזת