שבוע מבורך.

yehuda winer

New member
שבוע מבורך.

מחר שני. יום נכון ומבורך לכלם! -------------------------------- מִנַּחַל דָּוִד לְבֵיתוֹ שֶׁל נָדָבִי פִּינְסְקֶר 22 רִנַּת הַרְדּוּף הַנַּחַל לְהַרְדּוּף הַמִּדְרָכָה מֵאֵם אַחַת, מֵהָעִיר אֶל הַמִּדְבָּר נוֹדֵד, לְנַחַל מֶלֶךְ. מַפַּל הַשּׁוּלַמִּית מִשְׁתַּחֲוֶה בְּנֹעַם, מַרְגִּישָׁה שְׁמָמָה שֶׁחַי עַמּוֹ, חַי עַמִּיחַי. הָלַךְ יְהוּדָה אֶל שִׁירָתוֹ, אֶל חֶלֶד לָעוֹלָמוֹת שֶׁלּוֹ לְאֵלֶּה שֶׁל כֻּלָּנוּ. הַיּוֹם בְּעִיר אַחַת בְּכָל הָאוּלַמּוֹת מִלִּים, פִּרְחֵי הַרְדּוּף לְרֹאשׁ הַמֶּלֶךְ. יוֹרֶדֶת שׁוּלַמִּית, מְנַעְנֵעַ לָהּ פּוֹרֵחַ וְרָץ בְּדִמְיוֹנוֹ לַמִּדְרָכָה מִנֶּגֶד אֶל הַרְדּוּף אָחִיו, רְדּוּף הַשֶּׁמֶשׁ שֶׁרוֹכֵן בָּעִיר כּוֹרֵעַ, בְּעוֹד פְּרִיחַת מִדְבָּר רַעֲנַנָּה עוֹרֶגֶת. מִדְבָּר אֶל עִיר חוֹשֵׁק לְשִׁירֶיהָ בִּכּוּרִים שׁוֹלֵחַ. הָלַךְ הָאִישׁ חוֹזְרִים דְּבָרָיו לָאֹזֶן, סַּלְסִלָּה עִם רִמּוֹנִים בְּשֵׁלִים יִקַּח פְּרִי הַנַּחַל בְּכוֹרֵי שִׁירָה, לְזֵכֶר אֲלֻמּוֹת פִּיוּט שֶׁלוֹ מֵעוֹלָמוֹת שֶׁל מַטָּהּ לְעוֹלָמוֹת שֶׁל מַעְלָה

yehuda winer

New member
שפה.

אני חושב שזו השפה. גם רחל כתבה עברית. גם יונה וולך. כאן יש לי קשר לשפה שלו. הוא לדעתי גם קשור יותר לחיי היום יום. ואני מוכרח להתוודות, כמעט בבושה: כבר לפחות עשרים שנים שאני לא קורא אותו. לא יצא. כל פעם שאני בארץ אני קונה כמות עצומה של ספרים כי קשה לי לקרא ספרות בשפה שאינה שפתי. אני לצערי איטי ויסודי מדי בקריאה בלע"ז..ככה שתמיד אני צריך לעשות חושבים מה אני מחזיר לכאן מהארץ (משקל!..ויש את המלפפונים החמוצים, ומרק ויטה, וחזרת, ז סגולה,.. ועד מינים ומשונים של מהגר..). אז יש לי אוסף קטן שלו ואתקן את המעוות.. ולשאלתך- השפה. שהיא שונה מכל האחרים.

למעלה