שבוע טוב!

שבוע טוב!

והנה ידיעה מעודדת בפתחו של שבוע חדש. מדווח "הארץ": "נשיא התאחדות התעשיינים: אדם בישראל אינו יכול להתקיים מ-3,335 שקל בחודש" הנשיא החדש של התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, מצהיר שיש להעלות את שכר המינימום. בכתבה מצויינים עוד נתונים אופטימיים, והנה ציטוט: עיני שיבח את התאחדות התעשיינים בהנהגתו של ברוש, "שהפכה לרלוונטית מכיוון שהפסיקה לתמוך אוטומטית בעמדת הממשלה בסכסוכים בינה לבין ארגוני העובדים". לדבריו, "יחסי העבודה יתנהלו מעתה בהידברות ולא בחקיקה, היוצרת תלות במשחק הפוליטי". עיני הוסיף כי "אעשה הכל כדי שלא יהיו שביתות במשק, אך אאבק בכל הכוח על שיפור תנאי ההעסקה במשק". כולנו באותה הסירה, שיהיה לנו רק טוב!

אוהד11

New member
היכן היה ברוש עד היום ? מדוע הוא

וחבריו עד היום התנגדו להעלאת שכר המינימום, וחלומם הרטוב הוא להפחית אותו ככל האפשר ? זו סתם היתממות

ryngs

New member
העלאת שכר המינימום

לא תועיל בכלום. אם שכר המינימום יעלה, עוד עובדים יפוטרו ויגיעו במקומם עובדים זרים. ביטול אשרות לעובדים זרים תגרום להעברת מפעלים לחו"ל. גם אם כל זה לא יקרה, עדין העלאת שכר המינימום תפגע בכלכלה כי היא תגרום להחלשות המטבע הישראלי ולאינפלציה וזה לא יועיל להם בכלום, כי ה-4000 ש"ח שהם יקבלו לאחר ההעלאה יהיו שווים פחות מ-3000 של היום.. מה הפתרון? אין פתרון ממשי במסגרת קפיטליסטית, אולי הפתרון היחיד הוא השלמת הכנסה על חשבון קיצוץ בתקציב הבטחון שלדעתי מופרז מאד, אנחנו יכולים להסתפק היום בהרבה פחות טנקים וחי"ר שזה כח אדם עצום, ולהתרכז יותר בטילים ומטוסים.

שוב אותה מנטרה, שוב אותו קבעון

מאיפה אתה קובע בוודאות כ"כ נחרצת שהעלאת שכר המינימום לא תעזור? שמא זה מופיע בעשרת הדיברות? ("לא תעלה שכר מינימום" בין "לא תגנב" ו"לא תענה ברעך עד שקר")?

אוהד11

New member
כבר הוכח במדינות העולם, שזו קביעה

של בעלי ההון, שמאיימים בדרך זו כדי להימנע מתשלום שכר גבוה יותר. האמת שונה בתכלית, ודי לאיים על העברת התעשיה לאסיה ועל הבאת עובדים זרים נוספים.

ryngs

New member
אין בעיה

תמצא לי פתרון לבעיות הללו, וארגע ואשמח ששכר המינימום יעלה. אני לא מדבר ממקום של אדם שמרוויח 10,000 ש"ח..

bhnadav

New member
אז תפנה לפרץ ולברוורמן,

כי משום מה הם החליטו לסגת מרעיון העלאת שכר המינימום...

כנראה שגם התומכים של קדימה שקרנים

כנראה שקדימה היא מפלגה של שקרנים - שקרנים מנהיגיה ושקרנים התועמלנים הזולים שלה. נדב היקר, חובת ההוכחה עליך. היכן פרץ או בוורמן מתכחשים להעלאת שכר המינימום?

bhnadav

New member
אני מודה שהפרזתי, אני מצטער. ../images/Emo13.gif

זה סתם היה ברצף עם הידיעה של העלאת שכר המינימום רק בתוך 3 שנים ולא בתוך שנה וחצי, ולכן הדברים שכתבתי אינם נכונים, ואני מצטער.

למעלה