שבוע טוב..

שבוע טוב..

באמת שאלה.. זה הולך ככה... שבוע שעבר וגם השבוע קראנו בפרשת השבוע על משכב זכר. ובשניהם כתוב שזה תועבה. פרשה שעברה מדברת על כך שהארץ תקיא אותנו אם נבצע משכב זכר. והשבוע כתוב עונש נוסף. מוות. עכשיו, הדבר הזה בתור אדם מאמין גורם לי להרגיש ממש רע! אני אנמק, אני לדוגמא, נגד תוכנית ההתנתקות, התגדות מוחלטת, אבל אני מרגיש שבעצם זה שאני מבצע משכב זכר אני גורם ישיר ל"ותקיא הארץ אתכם" בגלל המעשים שלי, אנשים הולכים להיעקר מביתם! דבר שני, חוץ מהעניין של העונש, זהו איסור מוחלט מהתורה! אני ממש לא יודע.. אני ממש מרגיש רע עם עצמי.. כאילו מה? זה כמו כל איסור אחר... כמו לאכול חזיר לשכב עם בהמה ולחלל שבת. למה כל שאר הדברים אנחנו (שומרי השבת שביננו..) לא עוברים עליהם ובזה אנחנו "מחליקים".. מקווה שהעברתי את הנקודה.. אשמח לקבל תגובות..

גבר קח את החיים בקלות

אז כנראה שאתה צריך לעזוב את הדת. אלוהים יצר אותך כזה, זה לא שאתה בחרת להיות הומו. ועכשיו הוא אוסר עליך. כנראה שהדת לא נכונה או שבכלל אלוהים לא קיים. אני יודע שזה לא משכנע אבל זאת נקודה למחשבה

יודיX3

New member
מזדהה עם התחושה

אבל לצערי הרב לא אוכל לתת לך תשובה שכנראה תספק אותך מלבד העובדה שאתה לא לבד בסיפור הזה. בכל מקרה- ומה שלא יהיה- תוציא מהראש שלך לחלוטין רגשי אשמה בקשר לתחושות, רצונות ונטיות שלך- הן לא באשמתך!! אולם מה שתחליט לעשות עם החיים שלך- נתון לבחירתך. כל אחד בסופו של דבר מברר (בעיקר עם עצמו) את דרך החיים שליבו מושך אותו. מן הסתם כבר פנו אליך נציגי "עצת נפש", בנסיון לטעון שניתן לשנות את הנטיות ובכך שמשיכתך לגברים נובעת מאיזה חסר או חסך שיש בך. תמצא גם אנשים דתיים שלמדו להתמודד בדרך זו או אחרת עם נטיייתם. אני בחרתי "לעזוב את הדת" במובן של אי קיום מצוות מכיוון שהקונפליקט עבורי היה גדול מדי. כך או כך כל דרך תבחר בה- אני מקווה שבסופו של תהליך ארוך של בירור עצמי תהיה שלם עם עצמך ומעל הכל מאושר, ושתדע שתמיד יש פה אנשים שיהיו פה בשבילך להקשיב לדבר ולייעץ לך.

בריה

New member
סליחה, אבל

נראה לי שלא כ"כ הבנתי. אתה מרגיש שדברים רעים קורים לעמישראל בגלל שאתה גיי? שההתנתקות מתבצעת (או תתבצע) בגלל שאתה נמשך לגברים? אני שואלת בתום לב אם לזה התכוונת.

יום.

New member
...

רגשי האשם שלך כל כך נוגעים ללב עד שקשה לי להגיב אליהם, הכי קל יהיה לי לכתוב "אתה לא אשם", אבל זה לא יעזור כי אתה באמת ובתמים בטוח באשמתך. אני לא מכירה אדם (וגם איני חושבת שקיים אדם כזה) שמקיים את כל המצוות מדאורייתא ומדרבנן, אם זהו "חטאתך" היחיד, אשרייך. גורל העולם לא מונח על כתפיך, והרשה לי להבטיח לך שאף פורענות לא באה לעולם בגלל שאתה חוטא לכאורה.
יום.

35babun

New member
גם לי ניסו פעם לדפוק את המח.

זו דרך חרדית שאני סולד ממנה,למרות שגם בקיבוץ שגדלתי היו הפחדות דומות והכל רק בשביל שלא יהיו חריגם או שונים מהכלל.שדוחפים לך למח מגיל צעיר כל מיני הפחדות שכאלו בצורה שיטתית (ובכל תחום שהוא)אין מנוס,אתה גדל עם הפחדים האלו ומתרגל אליהם וכמובן מנחיל אותם גם לילדך.(לא שאף פעם מישהוא גם אומר לך שזה שטויות).תשאל פעם סמם כך,את אמך או אביך לענין,מענין מה הם יספרו לך.רק אל תשכח-כל ההפחדות האלו הן מניפולציות המשתלמות כאשר יש דבר החייב בשמירה כפיקוח נפש.

../images/Emo165.gif ../images/Emo104.gif שבת שלום ../images/Emo165.gif ../images/Emo104.gif

ידידי היקר,למה אתה אומר מניפולציות ? אלו פסוקים מהתורה. אלא שכנראה,עד כה נתקלתם בדתיים שהשתמשו בתורה להפחדות ולא הכירו מצב אמיתי של אדם שרוצה לשמור תורה בכל מאודו ומרגיש סתירה עם משהו שלא נתון היה לבחירתו. אבל האמת,כמו שהעיר בצדק יודי,על המחשבות ש"'קופצות' אנחנו לא שולטים,ולעמיפ הם קופצות כל היום וכל הלילה אבל על המעשים אנחנו שולטים! ואחרי המעשים נמשכים הלבבות,על התפילות אנחנו שולטים! האם אנחנו מתפללים לה' שיושיע אותנו מהמחשבות האלו,מהרצונות האלו ? אני משוכנע שרבים יגידו לי שכן,בהחלט. יש כאלו שהתפללו חודשים ושנים ולא עלה בידם אבל אף תפילה,לא חוזרת ריקם,ולמדנו בהרבה מקומות,ולדברים גדולים צריכים הרבה תפילות כמו ירידת נשמתו הזקה של שמואל הנביא! כמה בכתה אמו ? ודבר נוסף, "אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים",ושוב כמו שהעיר יודי,קיים ארגון שעוזר לדתיים גאים,וקוראים לו עצת-נפש,בתור השתדלות שרק עליה יש לנו שליטה,זו חובה,כל אחד כלפי עצמו,לבקר באתר שלהם,לאזור כח ולהתחיל בטיפול. על זה יש לנו שליטה,ולא רק שזה מביא שמחה עצומה כשאדם מתקרב לעצמו ומתקן עוד ועוד,אלא זה מקרה את הגאולה לכל עם ישראל ! אלו לא סתם קלישאות,זה ידוע ויסודי בתורה שישראל ערבים זה לזה ובנוסף על כל מה שאמרת בעצמך(פותח השרשור-"כוחינו באחדותינו")שיש קשר ישיר בין מצוות לא-תעשה אלו לחיינו בארץ אשר עיני ה' א-להיך בה מראשית שנה ועד אחרית שנה,הרי זו זכות גדולה ממש,שדווקא אצל כל מתמודד יש יכולת להשפיע כי במקום שמצוי קלקול שם יש מקום לתיקון,וע"י כל השתדלות הכי קטנה של תפילה להחלץ ממחשבות ותאוות וע"י עוד המנעות ממחשבה,ועוד המנעות ממעשה,ועוד מישהו שמתחיל בטיפול הרי זה גילוי רצון של תיקון ובורא עולם משלם לעם ישראל בארץ ישראל,אתם מבינים?! ארץ ישראל! זה גדול,ואל להתייאש משום נפילה,כי היצר רוצה דווקא לייאש,ועבירה פה או שם,זה 'קטן עליו',כשאדם מתיאש,זה הנצחון שלו,וגדולי עולם צמחו מתוך שדווקא בנפילות התעקשו לא להתייאש ושמחו בנצחון הזה שלהם. אווופס,אני כבר כותב קצת הרבה יותר מהממוצע.. לעניין,צריך להשתדל לא להתדכדך,זה לא בונה אלא הורס ! המחשבה צריכה להיות איך מתקנים! בלי פאניקה,ה' שלח את הנסיון הזה ולא נפטרים ממנו ביום אחד אלא כל התמודדות,כל גילוי רצון זה נחת-רוח למעלה, הנסיון הוא בשביל לרומם את האדם,ונסיון קשה שכזה הוא כנראה לנשמות גבוהות במיוחד. בהערכה מרובה(גם על הקריאה עד לכאן..(-;),בהצלחה בשמחה, שבת שלום.

טוב תראה...

בתורה יש הרבה מאוד סיפורים על משכב זכרים... למיטב ידיעתי גם דוד המלך או שלמה[אני לא זוכר מי מביניהם אולי שניהם] קיים משכב זכר... קח את זה בקלות זה לא בגללך מי שאומר שאסור פשוט מתקחש לחלק מהאוכלוסיה ולעובדה שזה לא מבחירה ולא מרצון אלא שנולדים עם זה ושזה פשוט ככה ואי אפשר לשנות את זה... עצה שלי... לסרב לקרוא את הדברים המבזים את ההומואים ככה בגין אי שוויון זכויות... הרי לכולם צריכות להיות זכויות שוות לא

למעלה