שבוע טוב ,

• פותח הנושא fes
  • פורסם בתאריך

y o l u

New member
על מנת לעקוף את נושא השיום אפשר לתת

לה כרטיס, כפתור או כל פריט אחר בצבע צהוב/ אדום ולבקש ממנה למצוא מתוך הערימה של הפריטים את אותו הצבע. זה עשוי לשלול/ לאשש את האפשרות שמדובר בבעית שיום.

Mנטה

New member
יש המון סוגים של עיוורון צבעים

בטיפולי שלושה אחים וכל אחד מהם עם רמה אחרת של עיוורון צבעים. הקל ביותר הוא בלבול בין גוונים. הקשה ביותר הוא בלבול בין ירוק ואדום ובאופן כללי מישמש לא עקבי בכל הנוגע לצבעים. זה משפחתי ועובר בין בנים (כלומר x-linked).

y o l u

New member
וחוצמזה

אין זה מתפקיד/ סמכות המרפא/ה בעיסוק לאבחן עיוורון צבעים. בשביל זה יש אופטמטריסט/ית. כמובן שאם מתעורר חשד זה כן מתפקיד המרפא/ה להמליץ שהילד ייבדק. מניסיוני האישי כעיוור צבעים של אדום- ירוק אני יכול לספר שבגן הייתי מצייר ציורים מאוד "יצירתיים" של בית עם גג חום, שמש ירוקה ועוד כהנה וכהנה הברקות. לא זכור לי שזה הפריע לי יותר מידי לתפקוד היומיומי- מקסימום שאלתי ילדים אחרים "איזה צבע זה?" וקיוויתי שגם הפעם לא יעבדו עליי. אגב, עד היום קורה שאני רואה צבע בגוון מסוים ואיני מסוגל לשיים אותו. ..וכמובן שתמיד אפשר לחכות עד לבדיקות בלשכת הגיוס- שם בודקים עיוורן צבעים אצל כל המלש"בים.

fes

New member
שבוע טוב ,

יש למישהו ידע כלשהו לגבי עיוורון צבעים ? באיזה גיל ניתן לאמת את החשד ? אילו צבעים כלולים בסוגי הלקות ? ( שאלה שנשאלתי , אני לא זקוקה למידע רב בנושא כרגע , רק באופן כללי ) . תודה ושתהיה שוב התחלה טובה לכולם !

fes

New member
תודה לכולם !

yolu , לא שאלתי בכדי לאבחן אלא רק לצורך מידע נקודתי . כבר בדיון אחר כתבתי שאני וחברותי מקפידות להפנות לבירור נוסף ילדים בכדי לברר על פרט זה או אחר בו אנו חושדים . - אם לרופא ילדים , קלינאית , רופא עיניים אורטופטיסט או נוירולוג , רק שלצערנו ברוב המיקרים , גם אם הם מאתרים דבר מה הם לא משיבים לנו ולא עושים כל מאמץ מינימלי לשתף אותנו . בכל מקרה - למי שטרח לענות - תודה !

עוורון צבעים

בד"כ מדובר בלקות של חוסר הבחנה בין גוונים- ירוקים, ירוק-טורקיז, נדיר יותר לראות חוסר הבחנה בין ירוק לכחול, כחול וסגול והלאה. יצא לי שנה שעברה לראות ילד שמבחין אך ורק בשחור לבן וגווני אפור והיה קשה מאוד לעבוד עמו כי בנוסף היו לו ליקויי למידה ראשוניים ואם נחשוב על כך רב משחקי הקופסא מבוססים על הבחנת צבעים וכוון. מה שמדהים היה שהילד היה בן 7 ועד גיל זה אף אחד לא הבחין בבעיה! והילד הואשם בחוסר ריכוד וחשד לA.D.H.D עקרונית ניתן להבחין בעוורון צבעים כבר מגיל צעיר. צריך להזהר משיום לא נכון ובד"כ רואים חוסר הבחנה בהתאמת צבעים ובהעתקת דגם לפי צבע. מובן שאם חושדים יש את המבחנים הרשמיים שבהם יש את העיגולים בהם מסתתר מספר\דמות חבויה שאותה יראה\ לא יראה עוור הצבעים לפי הגוונים שאין הוא מבחין בהם. שוב יש להזהר באבחנה מבדלת שונה של בעיית דמות ורקע. עמי נ.ב להזכירכם הגיע מועד "אחרי החגים" ויש לפרוע את כל מה שהבטחנו שנעשה מייד אחרי החגים.

אתרים בנושא

היי לכולם גם אני נתקלתי במקרה במטופלים מבוגרים, שעברו את כל חייהם מבלי שמישהו יזהה שהם עיוורי צבעים. נכון הדבר שאפשר להסתדר ולתפקד לא רע בכלל, אבל אם הסביבה מודעת וישנם כמה מקומות בהם אפשר להקל - אז למה לא? אספתי כמה אתרים בנושא, שמסבירים גם בצורה מאד פשוטה וברורה וגם מאפשרים "מבחן עצמי" (לא מקצועי כמובן) לבדיקת עיוורון הצבעים. אתרים אלה יכולים לסייע גם למשפחות להבין מה באמת הילד רואה... בהצלחה סיגל

fes

New member
סיגל

הרבה תודה ! כפי שאמרת אם אפשר להקל - למה לא ? לעיתים אנו נותנים להורים מידע שמאיר להם את העיניים וכך הם רואים את הקשיים של הילד בצורה שונה ויכולים להקל עליו או מצד שני - לא ללחוץ עליו . נראה לי שמי שמאבחן ילדי גן - נתקל תוך כדי האיבחון והטיפול בקושי של ילדים מסויימים לעבוד תוך התייחסות לצבע ולכן ידע בסיסי חשוב ( תוך פניה לגורם המתאים ...) .

למעלה