שבוע טוב

יומטוב5

New member
שבוע טוב

אצלי מתחילה השיביזות עכשיו
ילדי היקר
נסע חזר לצבא
ואני צריכה לחזור ולהתרגל לאי גיון הצבאי
נוסע היום לבאח
כדי להיות בבוקר מוקדם בצריפין.
אבל
זה משיש ואם זה נסתדר
בהצלחה יקירי
ושבוע טוב
לכולכן חברות יקרות
ולבנים ולבנות

שבוע טוב
חשוב ביותר

משטרת ישראל העמוד הרשמי‏
מחר בשעות הבוקר המוקדמות יחל בצפון תל אביב פינוי נפל של פגז בשטח החולי שבפינת הרחובות לוי אשכול ואינשטיין. במהלך הפינוי, שיתבצע בידי מחוז תל אביב וצה"ל, ייערך פיצוץ מבוקר של הנפל והדי פיצוץ עשויים להישמע באיזור.

בשל פעילות זו, מחר מהשעה 8:00 עד 18:00 יחולו שינויים בהסדרי התנועה באיזור:
● רחוב לוי אשכול ייסגר לתנועת כלי רכב בקטע שבין רחוב יעקב אפטר לרחוב האוזנר.
● לא יתאפשר מעבר הולכי רגל וכניסת כלי רכב ויציאתם לחניוני הבתים בתחום רחובות זה, ויש להוציא כלי רכב מהחניונים במקום לפני השעה 8:30.

הנחיות בטיחות:
● לתושבי הבניינים ברחוב לוי אשכול מס 48 ,50, 56 מומלץ לעזוב את הבתים בשעות 8:30 עד 18:30, או לחילופין לשהות בזמן זה בחדרים מוגנים ופנימיים.
● במהלך הטיפול בנפל ייתכנו ענני אבק ולכן יש להגיף תריסים וחלונות בבתים ברחוב זה.

לביAה

New member
האם פוגשים את הבן, לפני ההשבעה?

קיבלנו סוף סוף הודעה על שעת ההשבעה.
יש פער של שעה ו3/4 בין ההתכנסות להשבעה,
זה המון זמן! האם בזמן הזה פוגשים את החייל?
האם אפשר לתכנן 'פיקניק' (מדובר על אמפי פתוח, כך אמרו לי)
שכן יבואו אחייני החמודים וכולם בוודאי יהיו רעבים.........

לא ברור לי למה ההשבעה בשעות כ"כ מאוחרות?
מכיון שאנו מגיעים בתח"צ, לא ברור לי בכלל איך נוכל לחזור.....
מצפון הארץ למרכזה.

לביAה

New member
עוד שאלה - החייל בשבת,

כשהם באים הביתה, כמה זמן החיילים שלכם מקדישים למשפחה, לארוחה משותפת, לשיחה עם ההורים,
להיות בבית עם המשפחה,
וכמה זמן הם עם חברים?
השבת בקושי ראיתי את הבכור,
הוא היה איתנו בסעודת ערב שבת, אח"כ בלילה יצא לחברים, עד לפנות בוקר, חזר עייף,
לא קם לארוחת צהרים, כנראה יצא בצהרים וחזר רק אחרי שבת.
כעת הוא עדיין לא קם, אמר שיש לו הפניה....
בקיצור - הוא בבית אבל אני לא רואה אותו!
מצד אחד צריך לתת לו את הספייס שלו, ומצד שני, ראבק,אתה בבית! אז שנראה אותך!

אלרן08

New member
יש עם זה בעיה כי הם באים הביתה

הם רוצים להתפרק ולנוח.
אצלנו הם יוצאים אחרי תשע בערב ביום שישי, אז זה הזמן שלהם, עד אז הם משתדלים להיות איתנו, למרות שהגדול לומד כל היום, אז למרות הקושי הוא יושב איתנו בסלון ללמוד, איתנו לא איתנו, אבל אני מבינה את הצורך לראות חברים.
גם יש שבועות שאין חברים שיצאו יחד איתו, ואז הוא יותר איתנו.
הם באמת משתדלים להיות איתנו ועם האחיינים אבל בהחלט משחררת לחברים, הם זקוקים לזה, יש להם חוויות משותפות והצורך להתפרק שם גדול, איתם הוא ידבר על דברים שאיתנו בטוח לא.
חלי

Gali112

New member
אצלנו היה אינטנסיבי ולחוץ

היה איזון סביר בין בית לחברים

אני חושבת שלא הייתי מוותרת לו על ארוחת צהריים משפחתית - אתמול באמת עשינו אותה יותר מאוחר שהגדולים יספיקו להתעורר

שאר הזמן הוקדש ברובו לחברים /פייסבוק והוא קיבל עדיפות עם האוטו

מנורה 1

New member
בשבת - חלק וחלק

חלק מהזמן הם איתנו, בעיקר בכל הארוחות שהן ארוכות ומשפחתיות.

הם לרוב יוצאים כבר בששי בצהרים להיפגש עם חברים,
בליל שבת אחרי הארוחה (- אבל השבת שניהם היו עייפים מדי, )
ובמוצ"ש עד מאוחר (או מוקדם...)

חני ב

New member
שאלה טובה

בקושי רואים אותו כשהוא כבר בבית. רוב הזמן ישן.
יש לו חברה בצפון הארץ, רוב הפעמים כשהוא כבר מגיע, הוא פורק את התיק, מתרחץ, עוד כמה סידורים קטנים ונוסע לת"א לקחת אוטובוס אליה.
מרגיז אבל מובן.

r i n i

New member
תוכלו להפגש איתם, לא סגורה על פיקניק גדול

תלוי כמה זמן לפני הטקס תגיעו. כעשרים דקות לפני תחילת הטקס קוראים להם כדי להעמיד את כולם (בכל זאת, הרבה חיילים).
אחרי הטקס יש עוד קצת זמן מאחר והם חוזרים לבסיס ומארגנים אותם לחזרה.

לגבי השעה אין לי תשובה בשבילך.
כל שעה תהיה לא נוחה.
בטקס שהיינו בו ביום חמישי (הרחבה בהודעה נפרדת) הוזמנו לשעה 15:00, דפק לחלק מההורים חצי יום עבודה...

אני לא יודעת כמה ואיזה "מרכז" אתם אבל אולי תבדקו עם יש הורים אחרים שאפשר להצטרף אליהם (מהעיר עצמה יש המון תחבורה למרכז אבל הטקס נמצא במרחק מהתחנה המרכזית).

אין ספק, לשמוע כל פלוגה שואגת "אני נשבע" (ולא לחשוב על מהות השבועה) זה מרגש ביותר.

שיהיה בהצלחה.

Gali112

New member
הי - אצלנו היה כך...

במקור בהזמנה הטכס היה צריך להתחיל ב 18:00 בפועל בלילה לפני ב 23:00 התקשר להודיע שזה ב 17:00 ואכן כך היה

מכיוון שהייתה שיחת הורים עם מפקד הקורס לפני הגעתי לרחבת הטכס כמה דקות לפני שהתחיל הספקתי חיבוק נישוק - צילום והטכס התחיל אבל ראיתי משפחות שכן הספיקו - אולי לא פיקניק אבל להתכבד (החיילים הגיעו לאזור הטקס כ 20 דקות לפני תחילתו)
אח"כ מיד לקחו אותם להחזרת נשקים /ניקיונות זה לקח יותר משעה ובזמן הזה היו משפחות שפתחו שולחן

האם אצלכם הוא חוזר יחד אתכם הביתה או נשאר בבסיס? אם הוא חוזר אתכם זה לוקח זמן עד שהם מתארגנים ואז באמת יכול לצאת לכם מאוד מאוחר

בכל אופן ממליצה מאוד להביא שתיה והרבה

ברכות לחייל ומזדהה עם ההתרגשות

אלרן08

New member
עוד שבוע ארוך

הגדול היה בבית חזר בבוקר סוגר שבת, השני סגר שבת יבוא רק שבוע הבא אחרי תרגיל בצפון. ואני בשביזות הרגילה, יום ראשון הוא היום הכי קשה בשבוע, אחר כך זה עובר איכשהו
רוחות מלחמה באוויר וזה מפחיד אותי מאד, נקווה לקצת שקט באזורנו
שבוע טוב לכולם
חלי

פולי44

New member
בוקר טוב ושבוע טוב, יום ראשון

היום מתחיל השבוע האחרון לטירונות של ב', ואחריה יתחילו סימני השאלה לגבי ההמשך. היום הוא חוזר מאוחר, בשעה 4 צריך להיות במקום האיסוף, הצוות שלו היה מצטיין בשבוע שעבר ולכן צ'יפרו אותם.
אצל א' הכל כרגיל בינתיים, הוא נשמע בסדר, או שהוא למד להסתיר ממני את השביזות שלו. ממשיכים לספור עוד שבועיים, האם תהיה הפתעה ויגיע לשבועות? לא נראה לי
אתמול קנינו כרטיסים להופעה של כוורת בפארק, אני אלך עם המשוחרר וחברתו.
שיהיה שבוע טוב לכולם

kriz

New member
הזמנה לאירוח בנושא הורות וזוגיות

שלום לכולם,

היום תתארח בפורום להיות הורים, שירלי קליין, ותענה על שאלות בנושא שיחוב הורות וזוגיות - איך להצליח שזה יעבוד...

אתם מוזמנים להעלות שאלות כבר עכשיט, האירוח יחל בשעה 20:30.

(ניתן למצוא קישור לפורום בחתימה שלי)

תודה להנהלת הפורום על אישור פרסום האירוח

r i n i

New member
שבוע טוב ליום ראשון (כל מיני סיפורים - ארוך)

הבכור נשאר שבת, הבוקר הודיע שלא ידבר איתנו עד יום רביעי....
הצעיר יצא בבוקר לבסיס שלו, דיברנו כשהגיעו. אמרו להם אתמול בערב שהם סוגרים 21. אין לי כח לזה.

נזכרתי בדבר מקסים שהיה בטקס ביום חמישי.
אחד החיילים הוא בחור אתיופי מנתניה (אתיופי יחיד בצוות). להוריו אין רכב וקשה היה להם להגיע לטקס.
מפקד היחידה שלח את הרכב שלו להביא אותם במיוחד לטקס ואח"כ במקום לנסוע ישירות הביתה נסע להחזיר אותם.
כאשר קראו להם אחד אחד לקבל את הכומתה האדומה ההורים מחאו כפיים, כל אחד לחייל שלו וקצת לאחרים.
מחיאות הכפיים שהבחור האתיופי קיבל עלו על כל מחיאות הכפיים של כולם.

דבר נוסף,
חזרנו מהבילוי עם הילדים ביום חמישי מאוחר בלילה. בבוקר הצעיר התעקש לקום מוקדם עם המתבגר לצורך התנדבות עם ילדים בפנימיה מטעם המש"צים.
למתבגר זה יום חופשי מבי"ס לצעיר זה בא במקום שעות שינה.
הוא עשה את זה כמובן כדי לפגוש את המדריכים המבוגרים וגם כדי לעזור.
כל השבת הוא מנסה למצוא פיתרון לנער מבית קשה שעומד להתגייס והאחראים מעוניינים לשבץ אותו ביחידה טובה כמו מודיעין אבל בבסיס סגור כדי שיתרחק כמה שיותר מהבית.
העלנו ביננו אפשרויות שונות.
הבוקר כשדיברנו שניה לפני שנכנס לבסיס הזכרתי לו בחור שהכיר בשנה שעברה כאשר עשה שנת שירות ותפקידו לעזור בגיוס חיילים. הוא כל כך שמח שנזכרנו בבחור הזה. הוא ינסה לפנות אליו כדי לעזור לבחור שעומד להתגייס.

ודבר אחרון,
זוכרות את החייל הבודד שמשרת עם הבן שלי?
פגשתי אותו ביום חמישי, חמד של בחור, היה איתו האחראי מ"בית חם" (או איך שזה לא נקרא) הוא אמר לי מה הם צריכים ואמר גם שהבחור מ"בית חם" ישמח לקבל דברים נוספים. כרגע כבר יש לי את הטלפונים שלהם ואני מצרפת את מה שכתבתי בבקשה בפורום "עזרה לקהילה" כאן בתפוז:
"מחפשת לדירת חיילים בודדים שולחן פינת אוכל עם כסאות.
מצעים + שמיכות (לחייל יש רק סט אחד).
מיבש כביסה מאחר והם חיילים קרביים (מאד!) שמגיעים רק בסופ"ש ולא תמיד יש זמן לייבש על מתקן/חבל את כל המדים שלהם. אני עשיתי כביסה היום לחייל הפרטי שלי (מאותה מחלקה) שתי מכונות וחצי רק של הבגדים שלו.
מיקרוגל קיבל מתנה מהורי אחד החברים האחרים במחלקה.
"

אם תוכלו לעזור זה יהיה נפלא!

Gali112

New member
נראה שנספור ביחד 21 ...

כל הכבוד לצעיר שהקדיש מזמן החופשה להתנדבות וכל הכבוד על ההתארגנות של המפקד להביא ההורים של החיל האתיופי

Gali112

New member
שבוע של דממת אלחוט

אחרי סופש מרגש של אחרי השבעה, הבאתי אותו הבוקר לבסיס עם המון ציוד.
מתחיל קורס מאתגר ותובעני- הם סוגרים 21 בלי טלפונים ובלי ביקורים. יקבלו שעתיים בכל שבוע לפני כניסת שבת לדבר עם הבית.
מחזיקה לו אצבעות שיהיה לו טוב

שויו

New member
יום א', שבוע שמתחיל עקום

החדשות מהצפון הופכות לי את הבטן....
כל מהדורה אני מרגישה שעוד שערה הופכת ללבנה...
מקווה שהרוחות ירגעו .
מרגישה שאין לי כבר כוח לדאוג ...
אישית, התחלתי לזמר את תפילת האמהות, תצטרפנה אלי.. אולי יחד נצליח לבלום הסלמה

אז יום רגוע, שבוע רגוע

ל י ת י1

New member
שויו, אני איתך בבטן המתהפכת ובתפילות

האדום שלי ניתח את המצב והרגיע אותי: "השבוע לא תפרוץ מלחמה כי סגרתי שבת ואני עייף מידי, לא מתאים לי השבוע, בשבוע הבא אחרי שאני אהיה בבית זה כבר יותר הגיוני"

ואני שבדרך כלל נדבקת לחדשות ומקשיבה לכל הפרשנים בקשב רב מתנתקת הפעם, אין לי כח....המתח עושה לי קמטים

שויו

New member
קמטים ???

מותק, עם הכסף שהילדים יקבלו כמענק שחרור , הם יקנו לנו מגהץ קיטור הכי טוב בעולם. אולי גם יפרגנו איזה בוטוקס אחד או שניים... אז יעלמו כל הקמטים לאלתר ואת תחזרי להיות בת 16

אבל מה יהיה על השיער הלבן ??? שום צבע כבר לא תופס

בחיי, עד שכבר הגעתי כמעט לסוף השירות.... שוב לדאוג.. אי אפשר לתכנן פריסות פרידה, מכתבי תודה , פינוקים למשתחרר בשקט ..
ואני עוד התלוננתי שלא נותנים קורס משתחררים
אני מתחרטת. לא רוצה קורס . רוצה שקט , שלא יהיה שום מבצע ושום כלום.
סליחה שבילבלתי המוח . תנו לי שקט , רק שקט

למעלה